امروزه با گسترش روزافزون شبکههای اجتماعی و رسانههای مجازی و واقعی، نگه داشتن راز برای بسیاری از افراد سرشناس و شرکتها بسیار سخت شده است. در چند سال اخیر همواره شاهد بودهایم که شرکتهای مطرحی مانند سامسونگ و اپل در مراسم رونمایی محصولات جدید خود نتوانستهاند خبر غافلگیر کنندهای ارائه دهند، زیرا اغلب اخبار و اطلاعات پیش از معرفی رسمی در فضای مجازی منتشر می شود و همه کمابیش با محصولی که قرار است رونمایی شوند، آشنایی دارند!
اما این مقدمه را ذکر کردیم تا بگوییم اوضاع در مورد کوالکام و تراشه پردازشی آتی این شرکت به نام اسنپدراگون 855 نیز به همین گونه است.هنوز ماهها تا معرفی رسمی این چیپ پردازشی جدید فاصله داریم اما از همین حالا اطلاعات و جزئیات مختلفی در رابطه با آن فاش شده و البته توسط منابع مختلف نیز مورد تأیید قرار گرفته است.
اما چرا شایعات پیرامون اسنپدراگون 855 تا این حد داغ شده است؟ اگر با اخبار و حواشی دنیای گوشیهای هوشمند تاحدودی آشنایی داشته باشید، مطمئناً جواب این سؤال را میدانید. اسنپدراگون 855 مهم است زیرا بسیاری از پرچمدارهای سال 2019 از جمله گلکسی اس 10 قرار است به این تراشه مجهز باشند و فاش شدن اطلاعات آن می تواند نکات زیادی را در مورد قدرت سخت افزاری و پردازشی گوشیهای نسل بعد فاش کند.
در ادامه این مطلب قصد داریم تا مروری داشته باشیم برای تمامی شایعات و اطلاعات فاش شده از اسنپدراگون 855 و سعی خواهیم کرد تا شما را کمابیش با آنچه که در آینده قرار است توسط کوالکام معرفی شود، آشنا کنیم. با دیجی رو همراه باشید.
اسنپدراگون 855 مطمئناً در دست ساخت است
همان طور که اشاره کردیم کوالکام هنوز به صورت رسمی از تراشه پردازشی جدید خود موسوم به اسنپدراگون 855 رونمایی نکرده، اما میدانیم که مهندسین این شرکت در حال کار بر روی این پردازنده قدرتمند هستند. با توجه به اینکه منابع خبری مختلف به در دست ساخت بودن اسنپدراگون 855 اشاره کردهاند و حتی خود مهندسین کوالکام در صفحات لینکدین خود خبر از فعالیت بر روی این پروژه دادهاند، هیچ شک و شبههای در مورد ساخته شدن اسنپدراگون 855 توسط کوالکام وجود ندارد. این تراشه پردازشی در حال حاضر با نام رمز SDM855 شناخته میشود و ظاهراً قرار است در سال 2019 میلادی وارد بازار شود.
آیا نام این پردازنده جدید اسنپدراگون 855 خواهد بود؟
واقعیت این است که کوالکام در هیچ جا نامی از اسنپدراگون 855 نبرده و این احتمال وجود دارد که پردازنده نسل بعد این شرکت با نامی کاملاً متفاوت وارد بازار شود. در واقع، بنا به شایعاتی که اخیراً به نقل از منابع موثق منتشر شده، سبک نامگذاری پردازندههای سری اسنپدراگون ممکن است به طور کلی تغییر کند. به هر حال باید منتظر ماند و دید آیا کوالکام بالاخره شیوه نامگذاری سنتی تراشههای پردازشی خود را تغییر خواهد داد یا نه، اما تا آن موقع ما از نام اسنپدراگون 855 برای اشاره به این محصول استفاده خواهیم کرد.
اسنپدراگون 855 در برابر اسنپدراگون 845: مشخصات و ویژگیهایی که انتظار داریم
یکی از بزرگترین بهبودهایی که انتظار میرود در اسنپدراگون 855 نسبت به اسنپدراگون 845 شاهد باشیم، تغییر و ارتقاء به یک فرایند تولید جدید و کارامدتر است. در حالی که اسنپدراگون 845 فعلی با فرایند 10 نانومتری ساخته شده است، پیش بینی می شود که کوالکام در تراشه بعدی سری اسنپدراگون یک گام رو به جلو برداشته و از فرایند 7 نانومتری استفاده کند. البته این انتظار به طور طبیعی با ورود هر نسل جدید از تراشههای اسنپدراگون به وجود میآید و همه انتظار افزایش کارایی و بهرهوری بیشتر را از نسخه جدید دارند.
باز هم یادآوری می کنیم که این مطالب در حال حاضر صرفاً در حد پیش بینی هستند اما با این حال در منابع مختلف به شواهد زیادی در این رابطه اشاره شده است. کوالکام اخیراً مودم ایکس 20 (X24) خود را رسماً معرفی کرد که یک تراشه LTE با معماری 7 نانومتری بوده و توانایی پشتیبانی از سرعت 2 گیگابایت بر ثانیه را دارا می باشد. این مودم احتمالاً درون تراشه اسنپدراگون 855 تعبیه خواهد شد و این یعنی خود پردازنده هم باید با معماری 7 نانومتری طراحی شده باشد. همچنین در صفحات کارکنان کوالکام هم نامهای SDM855 و X24 به وفور در کنار هم به کار رفتهاند که این خود نشانه دیگری از استفاده از فرایند 7 نانومتری مشابه با مودم ایکس 20 در تولید اسنپدراگون 855 است.
در حال حاضر هیچ اشارهای به مشخصات تراشه اسنپدراگون 855 نشده اما میتوانیم برخی گمانهزنیها را در این زمینه مطرح کنیم. با توجه به روند فعلی حوزه تکنولوژی، می توان پیش بینی کرد که اسنپدراگون 855 دارای ماژولهایی برای مدیریت پردازشهای پیشرفتهای مانند برنامههای کاربردی واقعیت افزوده و واقعیت مجازی، و همچنین هوش مصنوعی و برنامههای کاربردی مبتنی بر یادگیری ماشینی، باشد.
اسنپدراگون 855 و تراشه اینترنت نسل پنجم (5G)
حال که صحبت از مودم و شبکه به میان آمد، بد نیست اشاره کنیم که به نظر میرسد اسنپدراگون 855 فاقد تراشه مورد نیاز برای اتصال به شبکههای نسل پنجم یا 5G خواهد بود. مودم ایکس 20 که در بالا هم به آن اشاره کردیم، بسیار سریع است اما توانایی پشتیبانی از شبکههای نسل پنجم را ندارد.
با این حال، احتمال دارد تراشه پردازشی اسنپدراگون 855 را در دستگاههای پشتیبانی کننده از 5G مشاهده کنیم! یکی از سناریوهای احتمالی در این زمینه را به تازگی شرکت ژاپنی Softbank در گزارش خود ارائه نموده است. بنا به این گزارش، اسنپدراگون 855 می تواند به همراه مودم ایکس 50 کوالکام که از 5G پشتیبانی میکند در قالب پلتفرمی موسوم به فیوژن (Fusion) در ابزارهای هوشمند به کار گرفته شود. در چنین حالتی، مودم ایکس 50 می تواند امکان دسترسی به شبکههای نسل پنجم را فراهم کرده و هر زمان که بخواهید به این شبکهها وصل شوید، مودم درونی اسنپدراگون 855 از مدار خارج خواهد شد.
کدام گوشیهای هوشمند از اسنپدراگون 855 استفاده خواهند کرد؟
در حالی که هنوز هیچ چیزی در این باره به صورت رسمی اعلام نشده، اما احتمال زیادی وجود دارد که گلکسی اس 10 سامسونگ به تراشه اسنپدراگون 855 مجهز شود (حداقل در مدلهای آمریکایی). کوالکام و سامسونگ سابقه همکاری طولانی مدتی را با یکدیگر دارند، و اینکه گلکسی اس 10 اولین گوشی مجهز به اسنپدراگون 855 باشد یکی از سناریوهای بسیار محتمل است. اما به هر حال نمی توان قاطعانه در این باره اظهار نظر کرد.
البته در این بین شرکتهای دیگری هم وجود دارند که مسلماً به دنبال استفاده از پردازنده اسنپدراگون 855 در گوشیهای پرچمدار خود خواهند بود. شرکتهایی مانند ال جی، سونی، موتورولا، نوکیا و وان پلاس از جمله نامهای بزرگی هستند که همواره علاقهمند بودهاند از قدرتمندترین تراشههای سری اسنپدراگون کوالکام در محصولات رده بالای خود استفاده کنند، بنابراین دیدن نام اسنپدراگون 855 در صفحه مشخصات پرچمدارهای سال آینده این شرکتها اصلاً عجیب و غیر منتظره نخواهد بود.
اما جالب است بدانید که به احتمال زیاد اولین گوشی هوشمند مجهز به اسنپدراگون 855 و با پشتیبانی از شبکههای نسل پنجم تولید یک شرکت دیگر به نام لنوو خواهد بود. حداقل این ادعایی است که نایب رئیس لنوو، آقای چانگ چنگ (Chang Cheng)، در ماه ژوئیه در یکی از شبکههای اجتماعی چینی مطرح کرده بود. البته پستی که وی گذاشته بود در حال حاضر برداشته شده، بدون اینکه هیچ توضیحی در این باره داده شود.
گوشیهای مجهز به اسنپدراگون 855 چه زمانی وارد بازار خواهند شد؟
اسنپدراگون 845 در ماه دسامبر سال 2017 و در جریان نشست اسنپدراگون در هاوایی معرفی شد، بنابراین ممکن است تراشه اسنپدراگون 855 هم تا قبل از پایان سال 2018 به صورت رسمی معرفی شود. در واقع، شایعه شده که این چیپ پردازشی در حال حاضر وارد فاز تولید انبوه شده است. از طرف دیگر گلکسی اس 10 هم که به احتمال زیاد اولین گوشی مجهز به اسنپدراگون 855 خواهد بود، احتمالاً اواخر ماه فوریه 2019 معرفی شده و اواسط مارس نیز روانه بازار خواهد شد.