این روزها هر شرکت بزرگی در حوزه فناوری، یک سرویس بازی ابری مخصوص به خود دارد؛ مایکروسافت سرویس Project xCloud را راهاندازی کرده، گوگل با Stadia به میدان آمده و انویدیا هم GeForce Now را معرفی کرده است. در واقع، تنها نام بزرگی که در اینجا نبودش احساس میشود، اپل است و شاید به همین دلیل است که این شرکت اجازه حضور سرویسهای ابری را در اپ استور خود نمیدهد! به هر حال، امروز آمازون هم به لیست ارائه کنندگان سرویس بازی ابری اضافه شد و Luna را معرفی کرد. در ادامه با ما همراه باشید.
بر اساس اعلام رسمی آمازون، سرویس بازی لونا در زمان دسترسی زودهنگام، با قیمت اولیه 5.99 دلار در ماه در دسترس بوده و بر روی پلتفرمهای ویندوز، مک، فایر تی وی، آیفون و آیپد قابل استفاده خواهد بود. با اینکه هنوز به نسخه اندروید اشارهای نشده اما به نظر میرسد پس از عرضه نهایی این سرویس، شاهد در دسترس قرار گرفتن آن بر روی سیستم عامل اندروید هم خواهیم بود. همچنین، دسترسی زودهنگام لونا در حال حاضر تنها به ایالات متحده محدود شده و کاربران سایر مناطق فعلاً باید منتظر بمانند.
سرویس لونا بر پایه پلتفرم AWS آمازون طراحی شده و این امکان را به کاربران میدهد که به بیش از 100 بازی مختلف در کانال +Luna دسترسی داشته باشند که برخی از آنها به صورت 4K و 60 فریم بر ثانیه اجرا میشوند.
در بین عناوین زمان عرضه لونا نامهای بزرگی مانند Resident Evil 7 ،Control ،GRID و تعدادی بازی دیگر دیده میشود. همچنین آمازون با Ubisoft وارد همکاری شده تا بازیهای این ناشر فرانسوی را در یک کانال مخصوص ارائه کند. بنابراین، میتوان گفت عناوین آتی Ubisoft شامل Assassin’s Creed Valhalla و Far Cry 6 بر روی Luna قابل اجرا خواهند بود.
از دیگر ویژگیهای Luna که البته حدس زدنش هم زیاد سخت نبود، پشتیبانی و سازگاری کامل با سرویس استریم Twitch است. گیمرها قادر خواهند بود استریمهای Twitch را مستقیماً در داخل Luna مشاهده کنند و البته بازیهای لونا را نیز از داخل Twitch اجرا کرده و شروع به انجام دادن آنها کنند. این سرویس هم از کنترل کنندههای بلوتوث و هم از ماوس و کیبورد پشتیبانی میکند، اما با این حال آمازون یک کنترلر ویژه هم برای Luna طراحی کرده که قیمتی 50 دلاری دارد.
آمازون تعریف و تمجیدهای زیادی از کنترلر Luna کرده اما با تجربهای که از کنترلر Stadia و وعدههای محقق نشده آن داریم، نمیتوانیم به کیفیت محصول نهایی زیاد خوشبین باشیم. اما در هر صورت به گفته آمازون، این کنترلر از دستیار صوتی الکسا پشتیبانی کرده، مستقیماً به سروس ابری متصل شده و از سیستم طراحی آنتن چندگانه برای کاهش زمان تأخیر در هنگام اتصال از طریق وای-فای بهره میبرد.
در مجموع، آنچه که در حال حاضر از سرویس Luna گفته شده هیچ نکته خاص و نوآورانهای ندارد و تنها میتوان آن را پاسخی به گوگل و مایکروسافت و سرویسهای مشابه آنها دانست. اما در هر صورت باید منتظر ماند و دید در نبرد سرویسهای بازی ابری در نهایت کدام شرکت موفق خواهد شد نظر گیمرها را جلب کرده و بازار را تحت تسلط خود درآورد. نظر شما چیست؟ به نظرتان کدامیک از این سرویسها میتوانند برنده رقابت باشند؟