اندروید یک سیستم عامل متن باز (Open Source) است که توسط گوگل پشتیبانی و عرضه میشود. این سیستم عامل که بر پایه لینوکس نوشته شده به طور خاص برای استفاده در دستگاههایی طراحی شده که دارای صفحه نمایش لمسی هستند. در حال حاضر اندروید با اختلاف بسیار زیادی پراستفاده ترین سیستم عامل در گوشیها، تبلتها و ساعتهای هوشمند است. اولین بار اندروید برای استفاده در موبایلها عرضه شد، اما کم کم دامنه استفاده از آن به تبلتها، ساعتها، تلویزیونها، لپ تاپها، دوربینها، دوچرخهها و حتی خودروها کشیده شد. ویژگی متنباز بودن این سیستم عامل به بسیاری از کمپانیها و افراد اجازه میدهد تا به راحتی از آن در دستگاههای خود استفاده کنند. در ادامه 10 حقیقت جالب از این سیستم عامل را گردآوری کردهایم، با دیجی رو همراه باشید.
1. سیستم عامل اندروید در سال 2004 توسط کمپانی Android ساخته شد. در سال 2005 گوگل این کمپانی را به قیمت 50 میلیون دلار خریداری کرد.
2. ابتدا قرار بود که از سیستم عامل اندروید فقط در دوربینهای دیجیتال استفاده شود، اما سازندگان اندروید بعدها تصمیم گرفتند که این سیستم عامل را برای گوشیهای موبایل طراحی کنند.
3. کلمه اندروید ریشه لاتین دارد و به معنی ربات مذکر است. لوگوی اندروید نیز بر گرفته از لوگوی بازی Guntlet است. این بازی برای کنسول آتاری عرضه شده بود.
4. در سال 2004 به سامسونگ پیشنهاد شد تا شرکت و پروژههای اندروید را خریداری کند، اما سامسونگ به دلیل اینکه پتانسیل و ویژگی خاصی در اندروید نمیدید، پیشنهاد را رد کرد.
5. گوگل در 5 نوامبر 2007 سیستم عامل اندروید را رسما معرفی کرد. نوکیا بعد از معرفی این سیستم عامل اعلام کرد که اندروید توانایی رقابت با محصولات این شرکت را ندارد و هیچ خطری از جانب گوگل احساس نمیکند.
6. اولین تلفن همراهی که به صورت پیش فرض با سیستم عامل اندروید عرضه شد، اچ تی سی دریم (HTC Dream) بود. این گوشی در سال 2008 وارد بازارها شد.
7. در سال 2008 مایکروسافت و بسیاری از شرکتها و کارشناسان پیش بینی میکردند که سیستم عامل اندروید به یکی از بزرگترین شکستهای گوگل تبدیل خواهد شد.
8. بیش از 2 میلیارد تلفن همراه و تبلت در سراسر دنیا، از سیستم عامل اندروید استفاده میکنند.
9. گوگل مجسمهی هر کدام از نسخههای اندروید را ساخته و در محوطه دفتر مرکزی خود در کالیفرنیا نصب کرده است.
10. به جز اندروید 1.0 (آلفا) و 1.1 (بتا)، تمامی نسخههای اندروید به ترتیب حروف الفبا و به نام یکی از شیرینیهای معروف دنیا اسم گذاری شدهاند.
نظرات خود در مورد دیجی فکت را با ما در میان بگذارید.