گوگل به تازگی از نسخه پیش نمایشی توسعه دهندگان اندروید بعدی خود که در حال حاضر با نام «اندروید O» شناخته میشود، رونمایی کرده است. حال اینکه حرف O اولین حرف از نام کدام شیرینی محبوب است، هنوز مشخص نیست!
این طور که به نظر میرسد، اندروید O بیشتر شبیه به یک بهروزرسانی تکاملیتر است تا یک نسخه جدید انقلابی، و این چیز خوبی است. بسیاری از ویژگیهای ارائه شده در این نسخه جدید، در جهت تکامل تجربه کاربری و بهبود آن در بیشتر بخشها خواهد بود.
در این مطلب قصد داریم تا نگاهی به نسخه پیش نمایشی توسعه دهندگان اندروید O داشته و با برخی ویژگیهای جدید آن به صورت اجمالی آشنا شویم. بنابراین در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
در اندروید O بهبودهای بیشتری بر روی Doze و Doze on the Go که پیش از این در نسخه مارشمالو معرفی شده و در نوقا نیز ادامه پیدا کرده بود، انجام شده است. در اندروید O قابلیت موسوم به محدودیتهای پسزمینهای یا Background limits که یک ویژگی بسیار جالب در زمینه کاهش مصرف باتری است و اپلیکیشنهای پرمصرف را هدف قرار میدهد، کارایی بسیار بهتری خواهد داشت. این قابلیت، اجرای برنامههای ضمنی، سرویسهای پسزمینهای، و بهروزرسانیهای مربوط به موقعیت مکانی را که یک اپلیکیشن خاص ممکن است در پسزمینه سیستم عامل اجرا نماید، به شدت محدود خواهد کرد که این مسئله میتواند تأثیر به سزایی در افزایش طول عمر باتری داشته باشد.
گوگل هرگز دست از بهبود اعلانها در اندروید برنداشته است، و این چیز خوبی است! اندروید O هم از این قاعده مستثنی نبوده و دستهبندیهای مختلفی را برای اعلانها اعمال خواهد کرد. به عنوان مثال، میتوان اعلانهای مربوط به فناوری در یک اپلیکیشن خاص را غیر فعال کرد در حالی که اعلانهای مربوط به اخبار همچنان در بخش اعلانها به نمایش در خواهد آمد. این ویژگی جدید به کاربران امکان میدهد تا کنترل بهتری بر اعلانها و اطلاعیههایی که در اندروید نمایش داده میشوند، داشته باشد.
همچینن اندروید O به کاربران اجازه خواهد داد تا از یک اپلیکیشن دلخواه برای پر کردن اطلاعات فرمها و لاگینها و موارد مشابه استفاده کنند، درست مانند کاری که یک برنامه مدیریت پسورد انجام میدهد. البته این ویژگی در قالب یک API در اندروید O تعبیه شده و پشتیبانی و عملی کردن آن در اپلیکیشنها، بر عهده توسعه دهندگان خواهد بود. به نظر میرسد این ویژگی میتواند با پر کردن خودکار اطلاعات مورد نظر کاربر، صرفهجویی خوبی در زمان داشته باشد.
اجرای همزمان دو برنامه در حالت تقسیم صفحه، یک ویژگی جدید برای اندروید محسوب نمیشود، اما گوگل در اندروید O قصد دارد با ارائه قابلیت تصویر در تصویر این ویژگی را بهبود دهد. این ویژگی هم برای گوشیهای هوشمند و هم تبلتها در دسترس خواهد بود و به کاربر اجازه میدهد تا به عنوان مثال در حالی که مشغول تماشای یک فیلم است با یکی از دوستان خود نیز تماس گرفته و به صحبت کردن با او بپردازد. ما کاملا می خواهم را انجام دهد. با استفاده از قابلیت، اپلیکیشنها قادر خواهند بود خود را در حالتی موسوم به PiP قرار دهند، در حالی که کاربر نیز میتواند نسبت تصویری دلخواه خود را برای پنجره، تعریف کند.
در نسخه جدید اندروید، کار با فونتها نیز بسیار بهتر از قبل شده است و توسعه دهندگان قادر خواهند بود تا فونتهای مورد نیاز خود را برای اپلیکیشنها در نظر گرفته و در مواقع نیاز به راحتی از آنها استفاده کنند.
نسخه جدید سیستم عامل همراه گوگل از انسجام بیشتری برخوردار است. اندروید O از آیکونهای تطبیقی جلو استفاده میکند که در رابط کاربری گوشی بهتر ادغام میشوند. در این نسخه، آیکونهای اختصاصی اندروید تفاوت زیادی با آیکونهای برنامههای دیگر نخواهند داشت؛ سیستم عامل قادر خواهد بود آنها را در اشکال مختلف و با توجه به یک ماسک انتخاب شده توسط دستگاه، نمایش دهد. انیمیشنهای جدیدی نیز اضافه شده که در تعامل با آیکونهای لانچر، کلیدهای میانبر برنامه، تنظیمات، و بخش به اشتراکگذاری، ظاهر میشوند. یک ویژگی عالی برای سیستم عامل اندروید!
پشتیبانی از پروفایلهای رنگی DCI-P3 ،AdobeRGB و Pro Photo RGB از دیگر ویژگیهای جدیدی است که در اندروید O اضافه شده است. در این نسخه جدید، اپلیکیشنها قادر خواهند بود تا از سیستم عامل بخواهند در مواقع لزوم از پروفایلهای رنگی مختلف بهره گرفته و از محدوده رنگی گسترده صفحه نمایش دستگاه استفاده کند.
در نهایت، نسخه جدید اندروید از کدکهای صوتی Hi-Fi از طریق بلوتوث پشتیبانی خواهد کرد که خبر بسیار خوشحال کنندهای است. یکی از این نوع کدکها، کدک LDAC سونی میباشد. به علاوه، یک شبکه جدید Wi-Fi Aware و Neighbor Awareness Networking یا به اختصار NAN در اندروید O اضافه شده که اجازه میدهد دستگاهها با یکدیگر از طریق Wi-Fi و بدون نقطه اتصال اینترنتی، ارتباط برقرار کنند.
صفحه کلیدها در اندروید O اجازه ناوبریهای قابل پیشبینی بهتری را در رابط کاربری میدهد. طبق گفته گوگل این شرکت مدلهای قابل پیشبینی جدیدی از “فلش” و “تب” را برای ناوبری صفحه کلید، طراحی نموده است.
همچنین یک API بومی جدید نیز در اندروید O تعبیه شده که اجازه خواهد داد برنامهها از عملکرد بالای صوتی با زمان تأخیر کم در هنگام استریم کردن استفاده کنند.
در اندروید O برنامههای اندرویدی قادر به پردازش چندگانه محتواوی وب از طریق WebView خواهند بود که جهت بهبود امنیت و همچنین ثبات بیشتر، در نظر گرفته شده است. همچنین یک API خاص نیز تعبیه شده تا به خطاها و متوقف شدنهای WebView رسیدگی کند.
علاوه بر پشتیبانی از یک دسته APIهای جدید زبان جاوا، بنا بر گزارشها زمان اجرای اندروید O نیز دو برابر سریعتر از قبل شده است.