چشم انداز مایکروسافت برای آینده ویندوز 10 این است که بتوان این سیستم عامل را به یک سیستم کاملاً ماژولار تبدیل کرد، جایی که در آن ویژگیها می توانند بسیار پیچیدهتر از قبل شده (و یا حذف شوند) و به طور خاص به دستگاهی که نرمافزار در آن اجرا میشود، وابسته باشند.
این سیستم عامل آینده نگرانه در داخل کمپانی مایکروسافت تحت عنوان سیستم عامل اندرومدا (Andromeda OS) شناخته میشود و اولین اطلاعات پیرامون آن از طریق انجمن اینترنتی Windows Central فاش شده است.
با تحقق این پروژه، به جای داشتن نسخههای مختلفی از ویندوز 10 که همگی دارای هسته یکسانی بوده، اما با این حال تفاوتهایی نیز دارند – مثل نسخه دسکتاپ ویندوز 10، ویندوز 10 موبایل یا نسخه مخصوص اینترنت اشیاء موسوم به IoT Core – میتوان تنها از یک سیستم عامل استفاده کرد که ویژگیها و اجزاء کاملاً ماژولاری داشته و بسته به دستگاهی که بر روی آن نصب میشود، شکل مناسب را به خود بگیرد.
بنابراین بسته به اینکه سیستم عامل بر روی چه سختافزاری مورد استفاده قرار میگیرد، اجزاء یا ویژگیهای آن میتوانند حذف یا اضافه شوند. این مسئله اجازه خواهد داد که سیستم عامل به طور کامل با سختافزار مورد نظر مطابقت یافته و برای آن سفارشی شود. با این کار دیگر نیازی نخواهید بود ویژگیهایی را که برای سیستم شما غیر ضروری است تحمل کنید و در نتیجه یک سیستم عامل کاملاً مخصوص به دستگاه خود را خواهید داشت.
ایده کلی پروژه اندرومدا این است که سرعت سیستم عامل را به مراتب بیشتر کرده و قدرت سازگاری بهتری را با دستگاههای نوظهوری مانند دستگاههای پوشیدنی و یا حتی دستههای جدید از سختافزارهایی که ممکن است در آینده بوجود بیایند، داشته باشد.
اول موبایل
طبق گفته Windows Central، به احتمال زیاد اولین نشانههای سیستم عامل اندرومدا در دستگاههای قابل حمل مانند تلفنها، تبلتها و یا حتی دستگاههای پوشیدنی ظهور خواهد کرد و انتظار میرود این اتفاق در سال آینده میلادی رخ دهد.
البته، در حال حاضر گمانهزنیهایی نیز وجود دارد مبنی بر اینکه شاید این سیستم عامل در گوشی سرفیس فون که به شدت مورد انتظار بوده و شایعات زیادی پیرامون آن منتشر شده، به کار گرفته شود. اگر چه احتمال معرفی یک دستگاه کاملاً جدید برای نشان دادن قابلیتهای این سیستم عامل در سال 2018 نیز به شدت بالا است.
به هر حال، کاملاً واضح است که چنین سیستم عاملی میتواند هدف مایکروسافت بوده و جهتگیری این شرکت را شکل دهد، و حتی احتمالاً این پروژه یک رویکرد بلند مدت بود و کار بر روی آن از بعد از ویندوز 7 کلید خورده باشد، هر چند ممکن است بسیاری از اقدامات پیشین تحت نام اندرومدا انجام نشده باشد.
و البته این نکته نیز شایان ذکر است که سیستم عامل اندرومدا به طور کامل در راستای دیگر ابتکار مایکروسافت با نام CShell میباشد؛ پوستهای جدید برای ویندوز که با هدف ایجاد رابط کاربری مقیاسپذیر و منعطف برای کارایی بهتر در طیف وسیعی از دستگاهها، طراحی شده است.
البته یک نکته عجیب هم در خصوص اندرومدا وجود دارد و آن هم اینکه، گوگل نیز پیش از این پروژهای با همین نام داشت که جهت یکپارچهسازی سیستم عامل اندروید با کروم، مطرح شده بود. البته این پروژه ظاهراً به نفع دیگر پروژه گوگل و جانشین معنوی این طرح با نام Fuchsia، کنار گذاشته شده است.
به نظرم همین نشون میده که مایکروسافت چقدر به امنیت کاربراش اهمیت میده
به شخصه ندیدم جایی ویندوز 10 اس رو بتونن کرک کنن چون انقدر امنیتش بالاس و از همه مرم افزارا و بد افزارا حتی انتی ویروسای خارجی پشتیبانی نمیکنه که عملا هک کردن یا استفاده یا مشکل امنیتیش لغو شده
بهترین ویندوزا واسه استفاده سازمانا همین ویندوز 10 اس هستن که البته چون محدودیتای بالایی دارن فعلا به نظرم تو ایاران نمیشه ازشون استفاده کرد و بعد از اون امن ترین نسخه ویندوز لایسنس اصل ویندوز 10 اینتزپرایز که اسه سازمانا بسیار پپرکاربرد و مفیده