گوگل تا کمتر از دو هفته دیگر گوشی های سری پیکسل 4 را معرفی خواهد کرد، اما این در حالی است که تقریباً بخش عمده ای از مشخصات و ویژگی های این پرچمدارهای جدید پیش از معرفی رسمی، فاش شده است. در واقع، هر روز که می گذرد، اطلاعات بیشتری در مورد پیکسل 4 به دست می آوریم، و اطلاعاتی که از این گوشی ها به بیرون درز می کند، نسبت به سال گذشته بسیار دقیق تر شده اند. شاید بتوان گفت درز این اطلاعات دقیق به این دلیل بوده که چندین نفر توانسته اند به گوشی دسترسی داشته و برخی از برنامه های جدید پیکسل 4 از جمله دوربین ، ضبط کننده، موشن سنس و دستیار مجازی را از نزدیک امتحان کنند. از این میان، یک ویژگی وجود دارد که دوست داریم اپل هم آن را در آیفون های خود کپی کند! هر چند که این شرکت بیشتر به کپی شدن مشهور شده است تا کپی کردن!
تا به حال بارها از کپی کردن ویژگی های مختلف گوشی های آیفون در سری پیکسل گوگل شنیده ایم و پیکسل 4 نیز از این قاعده مستثنی نیست. به عنوان مثال، دو سال طول کشید تا در نهایت گوگل بتواند سیستم تشخیص چهره سه بعدی را به سیستم عامل اندروید اضافه کند و این ویژگی جدید در پیکسل 4 هم وجود خواهد داشت. با اینکه گوگل قبل از اپل به سراغ استفاده از سیستم تشخیص چهره دو بعدی رفته بود، اما بدون وجود آیفون 10، این شرکت شاید هیچ وقت به فکر اضافه کردن تشخیص چهره سه بعدی یا اینکه تغییر سیستم ناوبری اندروید، نمی افتاد.
گوگل تاکنون در مورد سری پیکسل خود به ندرت ریسک کرده و شاید تنها اقدامی مخاطره آمیزی که انجام داده، گران کردن قیمت آن بوده است. اما به نظر می رسد اوضاع در رابطه با پیکسل 4 تاحدود زیادی تفاوت خواهد داشت. این گوشی یک ویژگی جدید معرفی خواهد کرد که در هیچ گوشی دیگری وجود ندارد؛ یک تراشه راداری داخلی که وظیفه تشخیص ژست های حرکتی یا جسچرها را برعهده دارد. با این حال، این چیزی نیست که در گوشی های هوشمند خود احساس نیاز به آن را داشته باشیم و یا بخواهیم در گوشی های آیفون هم ببینیم.
ویژگی جالبی که مد نظر ما بوده و می خواهیم اپل هم آن را کپی کند، دستیار صوتی جدید گوگل اسیستنت است. اولین بار در رویداد گوگل I/O چند ماه پیش بود که عملکرد این دستیار صوتی جدید به معرض نمایش گذاشته و گفته شد که این اپلیکیشن به روز شده با سخت افزار جدید پیکسل، پاییز امسال وارد بازار خواهد شد. در آن زمان حدس می زدیم که که گوگل از نمونه اولیه پیسکل 4 برای نمایش دموی گوگل اسیسنت و در حال حاضر که چند ماه از رویداد اختصاصی گوگل سپری شده، این اپلیکیشن در یک گوشی پیکسل 4 لو رفته، مشاهده شده است.
اولین نکته جالبی که در مورد دستیار صوتی جدید گوگل می توان اشاره کرد این است که حجم آن از 100 گیگابایت به 0.5 گیگابایت کاهش داده شده و این یعنی می توان آن را به صورت مستقیم از روی گوشی اجرا کرد. این خبر بسیار خوبی است و از این به بعد دیگر نیاز نیست منتظر برقراری اتصال دستیار با سرورها بمانید و می توانید بدون اتصال اینترنت هم گوشی خود را با دستیار صوتی کنترل کنید. دستیار صوتی جدید گوگل علاوه بر پاسخ دادن به دستوراتی که به جستجوی آنلاین دارند، قادر است وظایفی را در داخل برنامه ها و یا رابط کاربری خود گوشی به عهده بگیرد. مانند حرکت دادن عکس به اطراف یا فعال و غیرفعال کردن حالت پرواز یا چراغ قوه. درست است که در آیفون 11 یا هر دستگاه دیگر مبتنی بر iOS 13 هم می توانید از سیری بخواهید همین کارها را انجام دهد، اما سیری هشدار می دهد که اگر حالت هواپیما را فعال کنید، دیگر قادر به اجرای دستورات شما نخواهد بود!
اما مطمئناً برجستهترین ویژگی دستیار جدید گوگل حالت “مکالمه ممتد” یا Continued Conversation است که به شما امکان می دهد پس از یکبار فراخوانی دستیار صوتی، چندین بار سؤال پرسیده یا دستوارتی به آن بدهید بدون اینکه نیاز باشد در ابتدای هر کدام از آنها عبارت “Hey Google” را بگویید. این ویژگی در تمامی جنبهها هوشمند بوده و به افزایش حس طبیعی بودن تعاملات با گوگل اسیستنت و کاهش تشابه آنها با مکالمات یک طرفه با ربات کمک میکند.
به عنوان مثال، فرض کنید یکی از مخاطبین شما با ارسال پیامی از شما می خواهد که زمان یک پرواز را برای او چک کنید. در این شرایط، بدون اینکه از برنامه چت خارج شود، می توانید از گوگل اسیستنت بخواهید که جواب سؤال را از داخل ایمیلها برایتان پیدا کند و سپس دستور دهید تا این جواب در قالب یک پیام متنی به مخاطب مورد نظر ارسال شود. این تنها یک مثال است که نشان می دهد روند مکالمات با گوگل اسیستنت بسیار پیشرفته تر از آن چیزی است که در گوشی های آیفون و دستیار صوتی سیری اپل مشاهده می شود. دموی نمایشی جذاب گوگل در رویداد I/O نیز ثابت کرد که دستیار صوتی این شرکت چقدر تکامل یافته است.
البته نباید این نکته را هم نادیده گرفت که برای برقراری چنین مکالمههای متمد و پرسش و پاسخهای رشتهای، باید به دستیار صوتی گوگل این اجازه را بدهید تا به کلیه داده های شما دسترسی داشته باشد که این مسئله به نوبه خود می تواند باعث بروز نگرانی هایی در رابطه با حفظ حریم شخصی شود. به عنوان نمونه، در مثال بالا اگر دستیار صوتی نتواند به محتوای صندوق پست الکترونیکی شما دسترسی داشته باشد، قادر به بررسی جزئیات مربوط به پرواز نبوده و در نتیجه مکالمه ادامه نخواهد یافت.
هنوز مشخص نیست که نسخه جدید دستیار صوتی گوگل چه زمانی برای سایر گوشی های اندرویدی در دسترس خواهد بود، اما اصلاً بعید نیست که این ویژگی برای چند ماه در انحصار گوشی های پیکسل 4 باقی بماند.