چند روز پیش شایعاتی در مورد عرضه یک کنسول بازی قابل حمل از سوی کمپانی تایوانی ایسوس به گوش رسید که البته با توجه به مصادف شدن با روز اول آپریل، بسیاری آن را دروغ آپریل دانستند! اما این کنسول جدید که با نام ایسوس راگ الای (Asus ROG Ally) شناخته میشد، بسیار واقعیتر از یک شوخی ساده به نظر میرسید. به خصوص اینکه بازیهای اجرا شده روی آن مانند High on Life ،Moving Out و WRC Generations همگی از بازیهای واقعی و محبوب دنیا بودند. خبر خوب اینکه اکنون بعد از گذشت چند روز ایسوس رسماً تأیید کرده که این کنسول واقعی است و در آینده جزئیات بیشتری در مورد آن منتشر خواهد شد. با دیجی رو همراه باشید.
طبق گفتههای ایسوس، کنسول دستی راگ الای مجهز به سیستم عامل ویندوز 11 بوده و از یک واحد پردازشی سفارشی از سری رایزن AMD استفاده میکند. گفتنی است که کنسول دستی استیم دک هم در حال حاضر از پردازنده سفارشی ساخت AMD به نام Aerith SOC بهره میبرد اما ایسوس ادعا کرده که پردازنده مورد استفاده در راگ الای سریعترین محصول AMD از این نوع است.
تاکنون شاهد عرضه رایانههای قابل حمل زیادی بودهایم که با هدف ارائه تجربه یک کنسول دستی واقعی عرضه شدهاند اما هیچ کدام به اندازه استیم دک موفق نبودند. در طراحی اغلب این رایانههای قابل حمل و کوچک به جای استفاده از قطعات سفارشی، از تراشه AMD 6800U استفاده میشود و به طور کلی نمیتوانند ترکیب مناسبی از قدرت سخت افزاری و کارایی مورد انتظار از یک کنسول بازی را ارائه کنند. معضلی که ایسوس قصد دارد با عرضه راگ الای آن را برطرف کرده و به یک رقیب جدی برای استیم دک تبدیل شود.
با اینکه ایسوس هنوز به طور رسمی از کنسول دستی ویندوزی خود رونمایی نکرده اما کانال یوتیوبی Dave2D با تأیید عرضه جهانی این محصول، برخی مشخصات آن را نیز فاش کرده است. بر این اساس، ایسوس راگ الای کوچکتر، سبکتر و صافتر از دستگاه بازی ولو خواهد بود. این کنسول دستی جدید تنها 608 گرم وزن داشته و ابعاد آن نیز 280 در 113 در 39 میلی متر است، در حالی که استیم دک با بدنهای در اندازه 298 در 117 در 50.5 میلی متر، وزن 669 گرمی دارد.
ایسوس راگ الای دارای یک نمایشگر هفت اینچی با وضوح 1920 در 1080 پیکسل، نسبت تصویر 16 به 9، حداکثر روشنایی 500 نیت و نرخ تازهسازی 120 هرتز است و در مقایسه با استیم دک که از نمایشگر 7 اینچی با وضوح 1280 در 800، نسبت تصویر 16 به 10، روشنایی 400 نیت و نرخ تازهسازی 60 هرتز استفاده میکند، یک سر و گردن بالاتر است. تراشه پردازشی سفارشی هم از معماری Zen 4 با فناوری گرافیکی قدرتمند RDNA 3 که در کارتهای گرافیک اخیر AMD دیده میشود، استفاده میکند.
بیشتر بخوانید:
در یکی دیگر از ویدیوهای پیش نمایش ایسوس راگ الای هم توسط Linus Tech Tips منتشر شده و کمی طولانیتر است، این محصول از زوایای بیشتری مورد بررسی قرار گرفته و سفارشیسازیهای نرم افزاری ایسوس را نیز نشان میدهد. همانطور که Dave2D هم اشاره کرده بود، یک اسکنر اثر انگشت در بالای این کنسول دستی وجود دارد و Linus تأیید کرده که از این سنسور میتوان جابجایی سریع بین چندین اکانت مختلف استفاده کرد.
این منبع همچنین فاش کرده که نمونه اولیه ایسوس راگ الای بسیار کم صداتر از استیم دک است. برای مقایسه بهتر بد نیست بدانید که این کنسول دستی با وجود بهرهمندی از یک سیستم خنک کننده دو فنه که هوا را از پشت میمکد و آن را از بالا خارج میکند، حدود 20 دسیبل صدا ایجاد میکند، در حالی که صدای استیم دک در هنگام فعالیت شدید حدود 37 دسیبل است. علاوه بر همه اینها، گفته شده که به نظر میرسد فضای ذخیرهسازی SSD و جوی استیکهای راگ الای نیز به راحتی قابل تعویض هستند.
ایسوس راگ الای با وجود داشتن پیکسلهای بیشتر، نرخ تازهسازی بالاتر و پردازنده قویتر، ظاهراً در مصرف باتری هم بهتر عمل میکند و به نظر میرسد راندمان کاری ویندوز 11 در مقایسه با سیستم عامل اختصاصی استیم دک یعنی SteamOS بالاتر است. به گفته Dave2D، در حال حاضر هیچ جزئیاتی از باتری این کنسول دستی در دسترس نیست و قیمت نهایی محصول هم هنوز اعلام نشده است. در واقع، ایسوس تنها به ذکر این نکته بسنده کرده که قیمت راگ الای بسیار رقابتی بوده و کمتر از استیم دک خواهد بود.
راگ الای از لحاظ ظاهری و نوع چینش دکمهها کاملاً شبیه به کنسولهای دستی معمول بوده و استانداردها را رعایت کرده است. وجود دو کلید آنالوگ، یک D-pad در سمت چپ، چهار دکمه در سمت راست، کلیدهای تریگر در بالا و چند دکمه کوچکتر در اطراف صفحه نمایش که برای دسترسی به منوها و تنظیمات هستند، ظاهری کاملاً آشنا به این محصول داده است.
در انتها، همانطور که میدانید استیم دک یک پایه ویژه هم دارد که امکان اتصال آن به نمایشگر بزرگتر را فراهم میکند. در پاسخ به این ویژگی، ایسوس امکان وصل کردن ROG XG Mobile eGPU خود را که اساساً برای استفاده در لپتاپهای گیمینگ طراحی شده، در کنسول دستی راگ الای مهیا کرده تا به گفته این شرکت بتوان از حداکثر پتانسیل آن استفاده کرده و به انجام بازی در تلویزیون یا مانیتور پرداخت.
در مجموع، به نظر میرسد بالاخره محصولی که بتواند با استیم دک و محبوبیت بالای آن در بازار کنسولهای قابل حمل رقابت کند، از راه رسیده و ایسوس میتواند با راگ الای نظر مثبت گیمرهای PC را به خود جلب کند. نظر شما چیست؟ آیا فکر میکند این کنسول دستی میتواند در بازار سخت و رقابتی کنسولهای بازی جایگاه خوبی برای خود به دست آورد یا نه؟ نظرات خود را حتماً از طریق بخش کامنتها با ما در میان بگذارید.