سرعت اتصال به اینترنت در چند سال اخیر رشد زیادی داشته و به لطف ارئه خدمات اینترنتی نوین توسط اپراتورهای تلفن همراه، کاربران بیش از پیش به استفاده از فضای مجازی از طریق گوشی های هوشمند خود عادت کرده اند. با توجه به همین اقبال گسترده کاربران از فضای مجازی و اتصال به دنیای بیکران اینترنت، تقریباً همه افراد وقتی قصد خرید یک گوشی جدید را دارند، چه ارزان قیمت و چه گران، سرعت اتصال آن به اینترنت و شبکه هایی که پشتیبانی می کنند، را یکی از ملاک های اصلی خود قرار می دهند.
در حال حاضر شبکه های نسل چهارم یا در اصطلاح 4G، سرعت خوبی در اتصال به اینترنت داشته و جزو شبکه های به روز و کارآمد شناخته می شوند که در تمام دنیا نیز مورد استفاده گسترده قرار می گیرند. اما آیا برای خرید یک گوشی هوشمند با قابلیت اتصال به شبکه های نسل چهارم، حتماً باید هزینه زیادی صرف کنیم؟ پاسخ این سؤال منفی است و در ادامه قصد داریم تا شما را با 6 مورد از ارزان ترین گوشی هایی که توانایی اتصال به شبکه های 4G را دارند، آشنا کنیم. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
1- شیائومی ردمی نوت 4 (Xiaomi Redmi Note 4)
اگر هزینه محدودی دارید و نمی خواهید بیش از 150 دلار برای خرید یک گوشی 4G صرف کنید، در این صورت شیائومی ردمی نوت 4 بهترین انتخاب شما خواهد بود. این گوشی مقرون به صرفه شیائومی مجهز به چیپ پردازشی اسنپدراگون 625 است که کارایی خوبی دارد و با اینکه مسلماً از نسل های جدید خود قدرت کمتری خواهد داشت اما برای این رنج قیمت یک غنیمت محسوب می شود. باتری 4100 میلی آمپر ساعتی ردمی نوت 4 هم از طول عمر بالایی برخوردار بوده و مطمئناً می تواند حتی پرمصرف ترین کاربران را هم راضی کند.
از دیگر مشخصات این گوشی می توان به صفحه نمایش 5.5 اینچی با وضوح تصویری 1920 در 1080 پیکسل اشاره کرد که برخلاف اکثر گوشی های رده بالای امروزی از نسبت تصویری استاندارد 16:9 استفاده می کند. میزان حافظه رم و حافظه داخلی در نظر گرفته شده برای ردمی نوت 4 به ترتیب برابر 2 یا 3 (بسته به مدل) و 32 گیگابایت است که باز هم برای یک محصول مقرون به صرفه بسیار ایده آل است. در زمینه عکاسی هم یک لنز 13 مگاپیکسلی در پشت بدنه و یک دوربین 5 مگاپیکسلی نیز در جلوی آن تعبیه شده که کاملاً می توانند نیازهای روزمره شما را برآورده کنند. در نهایت باید اشاره کنیم که ردمی نوت 4 به صورت پیش فرض به سیستم عامل اندروید 6.0 مارشمالو مجهز است.
خلاصه مشخصات شیائومی ردمی نوت 4:
صفحه نمایش: 5.5 اینچی با وضوح تصویری 1920 در 1080 پیکسل
حافظه رم: 2 یا 3 گیگابایت (بسته به مدل)
حافظه داخلی: 32 گیگابایت
پردازنده: اسنپدراگون 625 (هشت هسته ای با فرکانس 2 گیگاهرتز)
دوربین پشتی: 13 مگاپیکسل
دوربین جلویی: 5 مگاپیکسل
ظرفیت باتری: 4100 میلی آمپر ساعت
سیستم عامل: اندروید 6.0 مارشمالو
2- لنوو کی 6 پاور (Lenovo K6 Power)
لنوو کی 6 پاور گوشی بعدی است که در این لیست به عنوان یکی از بهترین گوشی های 4G مقرون به صرفه انتخاب کرده ایم. اگر به هر دلیلی نخواستید یا نتوانستید ردمی نوت 4 را تهیه کنید، پیشنهاد می کنیم به سراغ لنوو کی 6 پاور بروید. این گوشی کوچک دارای صفحه نمایشی 5 اینچی بوده اما وضوح تصویری فول اچ دی آن کیفیت بصری فوق العاده ای را به ارمغان آورده است. لنوو برای پردازش اطلاعات در این گوشی هوشمند به سراغ چیپ پردازشی اسنپدراگون 430 رفته که عملکرد قابل قبولی دارد. طول عمر بالای باتری و همچنین دوربین پشتی باکیفیت از دیگر مشخصات بارز لنوو کی 6 پاور هستند.
حافظه رم 3 یا 4 گیگابایتی که بسته به مدلی که انتخاب می کنید متغیر می باشد، باعث شده تا برنامه ها و بازی ها در این گوشی با سرعت بسیار خوبی اجرا شوند و هیچ کمبود از بابت رم گوشی نخواهید. برای ذخیره اطلاعات نیز 32 گیگابایت فضای داخلی در اختیار کاربران لنوو کی 6 پاور قرار گرفته که برای اکثر آنان مقداری مناسب و معقول می باشد. در پشت بدنه این محصول یک لنز 13 مگاپیکسلی با کارایی بسیار مناسب تعبیه شده و در جلوی بدنه نیز شاهد به کارگیری دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی هستیم. در نهایت بد نیست بدانید که سیستم عامل پیش فرض لنوو کی 6 پاور نسخه 6.0 اندروید موسوم به مارشمالو است.
خلاصه مشخصات لنوو کی 6 پاور:
صفحه نمایش: 5 اینچی با وضوح تصویری 1920 در 1080 پیکسل
حافظه رم: 3 یا 4 گیگابایت (بسته به مدل)
حافظه داخلی: 32 گیگابایت
پردازنده: اسنپدراگون 430 (هشت هسته ای با فرکانس 1.4 گیگاهرتز)
دوربین پشتی: 13 مگاپیکسل
دوربین جلویی: 8 مگاپیکسل
ظرفیت باتری: 4000 میلی آمپر ساعت
سیستم عامل: اندروید 6.0 مارشمالو
3- شیائومی ردمی 3 اس پرایم (Xiaomi Redmi 3s Prime)
شیائومی ردمی 3 اس پرایم تقریباً در بیشتر مشخصات خود به لنوو کی 6 پاور شباهت دارد اما با این تفاوت که در اینجا خبری از رزولوشن 1080p و همچنین دوربین باکیفیت نیست. البته در عوض ردمی 3 اس پرایم از طول عمر بالاتری برای باتری برخوردار بوده و کیفیت ساخت به مراتب بهتری دارد. صفحه نمایش این گوشی اندازه ای 5 اینچی داشته و وضوح تصویری آن هم به صورت 1280 در 720 پیکسل است.
شیائومی برای این گوشی مقرون به صرفه از چیپ پردازشی اسنپدراگون 430 استفاده کرده است و در کنار آن، 3 گیگابایت حافظه رم و 32 گیگابایت حافظه داخلی نیز در دسترس کاربران قرار داده است. دوربین پشتی و جلویی ردمی 3 اس پرایم به ترتیب 13 و 5 مگاپیکسلی است که کیفیت متوسطی داشته و نیازهای اولیه کاربران را برطرف خواهد کرد. در نهایت باید گفت سیستم عاملی که به صورت پیش فرض بر روی این گوشی نصب شده، اندروید 6.0.1 مارشمالو است.
خلاصه مشخصات شیائومی ردمی 3 اس پرایم:
صفحه نمایش: 5 اینچی با وضوح تصویری 1280 در 720 پیکسل
حافظه رم: 3 گیگابایت
حافظه داخلی: 32 گیگابایت
پردازنده: اسنپدراگون 430 (هشت هسته ای با فرکانس 1.4 گیگاهرتز)
دوربین پشتی: 13 مگاپیکسل
دوربین جلویی: 5 مگاپیکسل
ظرفیت باتری: 4100 میلی آمپر ساعت
سیستم عامل: اندروید 6.0.1 مارشمالو
4- شیائومی ردمی 3 اس (Xiaomi Redmi 3s)
این گوشی که در واقع برادر کوچکتر شیائومی ردمی 3 اس پرایم به حساب می آید، تقریباً از همان مشخصات سخت افزاری مدل قبل برخوردار می باشد با این تفاوت که این مدل فاقد اسکنر اثر انگشت بوده و حافظه رم آن هم 2 گیگابایت است. در واقع شیائومی ردمی 3 اس عملکردی مشابه با مدل پرایم را ارائه می دهد و در هنگام استفاده متوجه تفاوت خاصی بین این دو گوشی نخواهید شد. با این حال، قیمت پایین تری که برای شیائومی ردمی 3 اس تعیین شده، باعث شده تا یک برگ برنده مهم نسبت به مدل پرایم داشته باشد.
گوشی شیائومی ردمی 3 اس مجهز به یک صفحه نمایش 5 اینچی با وضوح تصویری 1280 در 720 پیکسل می باشد و چیپ پردازشی آن نیز همانند مدل پرایم از نوع اسنپدراگون 430 است. حافظه رم و حافظه داخلی در نظر گرفته شده برای این محصول به ترتیب برابر 2 و 16 گیگابایت می باشد و همان طور که اشاره کردیم این بخش یکی از عمده تفاوت های این مدل با مدل پرایم محسوب می شود. در پشت بدنه گوشی یک لنز 13 مگاپیکسلی تعبیه شده و در جلو نیز شاهد به کارگیری یک دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی هستیم که می تواند کار راه انداز باشد. سیستم عاملی هم که به صورت پیش فرض بر روی شیائومی ردمی 3 اس نصب شده، نسخه 6.0.1 اندروید موسوم به مارشمالو است.
خلاصه مشخصات شیائومی ردمی 3 اس:
صفحه نمایش: 5 اینچی با وضوح تصویری 1280 در 720 پیکسل
حافظه رم: 2 گیگابایت
حافظه داخلی: 16 گیگابایت
پردازنده: اسنپدراگون 430 (هشت هسته ای با فرکانس 1.4 گیگاهرتز)
دوربین پشتی: 13 مگاپیکسل
دوربین جلویی: 5 مگاپیکسل
ظرفیت باتری: 4100 میلی آمپر ساعت
سیستم عامل: اندروید 6.0.1 مارشمالو
5- لنوو وایب کی 5 (Lenovo Vibe K5)
لنوو وایب کی 5 یکی از مقرون به صرفه ترین گوشی های هوشمندی است که قابلیت پشتیبانی از شبکه های نسل چهارم را دارا می باشد. درست است که این گوشی نسبت به دیگر مدل های معرفی شده در این لیست از قدرت سخت افزاری پایین تری برخوردار است اما اگر جزو کاربران معمولی بوده و عادت ندارید برنامه ها و بازی های سنگینی بر روی گوشی خود نصب کنید، به هیچ وجه مشکلی در استفاده روزمره از لنوو وایب کی 5 نخواهید داشت. چیپ پردازنده اسنپدراگون 415 به عناون قلب تپنده این گوشی عملکرد قابل قبولی دارد و با توجه به رده قیمت محصول، نمی توان ایراد خاصی به آن گرفت.
دوربین 13 مگاپیکسلی تعبیه شده در پشت بدنه، کیفیت قابل قبولی دارد و اگر شرایط نور محیط مناسب باشد می تواند عکس های خوبی ثبت کند. در جلوی بدنه هم یک دوربین 5 مگاپیکسلی در دسترس کاربران قرار گرفته تا از آن برای ثبت عکس های سلفی و یا برقراری تماس های ویدیویی استفاده کنند. صفحه نمایش لنوو وایب کی 5 نیز مانند دو مدل قبل در این لیست، اندازه ای 5 اینچی داشته و رزولوشن آن هم برابر 1280 در 720 پیکسل می باشد. لنوو یک باتری کوچک 2750 میلی آمپر ساعتی برای این محصول خود در نظر گرفته که شاید بتوان گفت یکی از نقاظ ضعف عمده آن نسبت به دیگر گوشی های لیست حاضر است. در نهایت باید اشاره کنیم که سیستم عامل پیش فرض گوشی نسخه 5.1 اندروید می باشد.
خلاصه مشخصات لنوو وایب کی 5:
صفحه نمایش: 5 اینچی با وضوح تصویری 1280 در 720 پیکسل
حافظه رم: 2 گیگابایت
حافظه داخلی: 16 گیگابایت
پردازنده: اسنپدراگون 415 (هشت هسته ای با فرکانس 1.5 گیگاهرتز)
دوربین پشتی: 13 مگاپیکسل
دوربین جلویی: 5 مگاپیکسل
ظرفیت باتری: 2750 میلی آمپر ساعت
سیستم عامل: اندروید 5.1
6- موتو جی 4 پلی (Moto G4 Play)
گوشی مقرون به صرفه موتو جی 4 پلی مطمئناً از لحاظ قدرت سخت افزاری به پای دیگر رقبای خود در این لیست نمی رسد ولی همچنان با توجه به رنج قیمت، باید این گوشی را یک گزینه بسیار مناسب برای خرید به حساب آورد. وظیفه پردازش اطلاعات در این گوشی هوشمند بر عهده تراشه اسنپدراگون 410 گذاشته شده که پیش از این امتحان خود را در انواع محصولات میان رده و مقرون به صرفه، به خوبی پس داده است. در کنار این چیپ پردازشی، 2 گیگابایت حافظه رم هم برای موتو جی 4 پلی در نظر گرفته شده تا مشکل خاصی در اجرای برنامه و اکثر بازی ها نداشته باشند.
به جرأت می توان گفت یکی از بزرگترین نقاط قوت موتو جی 4 پلی طراحی خوب و بدنه خوش ساخت آن است که کاملاً ارگونومیک بوده و با در دست گرفتن گوشی متوجه این موضوع خواهید شد. صفحه نمایش این گوشی اندازه ای 5 اینچی داشته و وضوح تصویری آن هم برابر 1280 در 720 پیکسل می باشد. 16 گیگابایت فضای ذخیره سازی که در دسترس کاربران موتو جی 4 پلی قرار گرفته تقریباً مناسب بوده و با توجه اینکه نصب بازی های سنگین و پرحجم بر روی این گوشی منطقی نبوده و همچنین عکس های گرفته شد توسط دوربین نیز حجم نسبتاً پایینی دارند، کمبود خاصی از این بابت احساس نخواهد شد. حال که صحبت از دوربین شد، بد نیست اشاره کنیم که دوربین پشتی و جلویی موتو جی 4 پلی به ترتیب 8 و 5 مگاپیکسلی بوده و نباید انتظار زیادی از آن ها داشته باشید. در نهایت باید گفت باتری 2800 میلی آمپر ساعتی این گوشی طول عمر متوسطی داشته و سیستم عامل اندروید 6.0.1 مارشمالو نیز به صورت پیش فرض بر روی آن نصب شده است.
خلاصه مشخصات موتو جی 4 پلی:
صفحه نمایش: 5 اینچی با وضوح تصویری 1280 در 720 پیکسل
حافظه رم: 2 گیگابایت
حافظه داخلی: 16 گیگابایت
پردازنده: اسنپدراگون 410 (هشت هسته ای با فرکانس 1.4 گیگاهرتز)
دوربین پشتی: 8 مگاپیکسل
دوربین جلویی: 5 مگاپیکسل
ظرفیت باتری: 2800 میلی آمپر ساعت
سیستم عامل: اندروید 6.0.1 مارشمالو