هیچ فرقی ندارد که از ویندوز، مک یا لینوکس در رایانه شخصی خود استفاده می کنید، همه این سیستم عامل ها دارای یک ابزار مدیریت فایل هستند تا بتوانید به واسطه آن فایل های خود را مشاهده و اجرا کنید. در واقع ابزار مدیریت فایل یکی از مهمترین بخش های هر سیستم عاملی است. این مسئله در مورد سیستم عامل اندروید هم کاملاً صادق است. هر گوشی اندرویدی معمولاً دارای یک برنامه مدیریت فایل پیش فرض است که از قبل بر روی آن نصب شده است. البته همه این برنامه ها عالی نیستند و ممکن است نتوانند خواسته های کاربران را برآورده کنند. به همین منظور در ادامه قصد داریم تا 6 مورد از بهترین برنامه های مدیریت فایل اندروید را که در سال 2019 می توانید بر روی گوشی یا تبلت خود نصب کنید، معرفی کنیم. با ما در دیجی رو همراه باشید.
بهترین برنامه های مدیریت فایل اندروید در سال 2019
1. MiXplorer
بدون تردید MiXplorer یکی از بهترین برنامه های مدیریت فایل اندروید است که در بین کاربران انجمن XDA هم از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. این برنامه نه تنها به شما امکان جستجو در بین فایل های ذخیره شده در گوشی یا کارت حافظه را می دهد، بلکه با آن می توانید به سادگی فایل هایی را که تحت شبکه ذخیره شده اند (شامل FTP، شبکه LAN و فضای ذخیره سازی ابری) مدیریت کنید. MiXplorer از ابزارهای شخصی سازی زیادی برخوردار بوده و حتی امکان باز کردن پوشه ها را در چندین تب مختلف مهیا کرده است. علاوه بر این، با استفاده از قابلیت موسوم به Tasks می توانید زنجیره ای از دستورات را ایجاد کرده و یکجا اجرا کنید.
این برنامه به لطف ابزارهای داخلی متعددی که دارد توانایی باز کردن انواع مختلف فایل ها را داشته و به راحتی و بدون نیز به هیچ برنامه دیگری می توانید فایل های EPub ، MobiPacket و PDF را مشاهده کنید. همچنین برای پخش فایل های چند رسانه ای مانند فیلم، عکس و فایل های متنی هم نیاز به برنامه دیگری نخواهید داشت.
برای نصب MiXplorer نیازی به روت بودن گوشی نیست، اما اگر می خواهید به تمام ویژگی های آن مانند قابلیت پشتیبان گیری از اطلاعات یا گزینه های بیشتر برای مدیریت فایل ها، دسترسی داشته باشید، روت بودن دستگاه نیاز خواهد بود (روت کردن گوشی باعث دسترسی برنامه ها به تمام بخش های سیستم عامل شده و همچنین گارانتی دستگاه را باطل می کند، بنابراین قبل از روت کردن حتماً در این مورد خوب فکر کنید). MiXplorer کاملاً به صورت رایگان عرضه شده و البته عاری از هرگونه تبلیغات آزار دهنده ای است.
2. Asus File Manager
همان طور که از نام Asus File Manager هم پیداست، این برنامه مدیریت فایل اندروید به صورت پیش فرض بر روی گوشی ها و تبلت های سری ذن ایسوس نصب شده است. البته خوشبختانه این فایل منیجر قدرتمند به صورت رایگان در گوگل پلی عرضه شده و بر روی سایر دستگاه های اندرویدی هم قابل نصب می باشد. رابط کاربری Asus File Manager بسیار ساده و البته زیبا است. این برنامه دارای یک صفحه دسته بندی مطالب می باشد که به زیبایی هر چه تمام طراحی شده و به شما امکان می دهد فایل های خود را به بهترین شکل سازماندهی کنید.
Asus File Manager علاوه بر امکان مدیریت فایل های داخل گوشی، از فضاهای ابری مانند وان درایو، گوگل درایو و دراپ باکس هم پشتیبانی می کند و کار کردن با آن بسیار آسان است. این برنامه همچنین قابلیت فشرده کردن فایل ها و باز کردن فایل های فشرده در فرمت های rar و zip را هم دارا است که مطمئناً بسیاری از کاربران با این فایل ها سر و کار دارند و این قابلیت برایشان بسیار مهم خواهد بود. همان طور که گفتیم Asus File Manager کاملاً رایگان است و هیچ تبلیغاتی هم برایتان نمایش نمی دهد.
3. ES File Explorer
ES File Explorer یکی از قدیمی ترین و مطمئن ترین برنامه های مدیریت فایل در سیستم عامل اندروید است. در واقع اگر این برنامه فاقد تبلیغات بود، حتی می توانستیم آن را در رتبه اول هم قرار دهیم. البته نمایش تبلیغات در ES File Explorer کاملاً قابل درک است، و توسعه دهندگان این برنامه بعد از این همه سال تلاش در جهت بهبود قابلیت های آن استحقاق این را دارند که درآمدی هم از طریق برنامه خود کسب کرده و از لحاظ مالی حمایت شوند.
نکته جالب و البته ناامید کننده در مورد ES File Explorer این است که این برنامه در آوریل سال 2019 از فروشگاه گوگل پلی حذف شد! این مسئله احتملاً به دلیل فعالیت های غیرقانونی یکی از زیرمجموعه های شرکت، به نام DO Global بوده است. بنابراین برای دانلود و استفاده از جدیدترین نسخه ES File Explorer، باید آن را از سایت های دیگری مانند APKPure دریافت کنید.
یکی از قابلیت های جالب ES File Manager پشتیبانی آن از جسچرها است. به این شکل که می توانید جسچرهای خاص خود را در برنامه تعریف کرده و از آن ها برای انجام سریع تر کارهای مختلف استفاده کنید. همچنین این برنامه امکان ایجاد میانبر برای فایل ها و پوشه ها را در صفحه اصلی گوشی مهیا کرده و به این شکل می توانید بدون نیاز به باز کردن ES File Manager و تنها با لمس میانبر مذکور، فایل یا پوشه مورد نظرتان را باز کنید. این برنامه از ابزارهای داخلی متعددی نیز برای اجرای فایل های مختلف برخوردار است و بدون نیاز به برنامه ای اضافی می توانید فیلم، عکس، آهنگ، فایل های متنی و غیره را اجرا کنید. یک ابزار مدیریت وظایف (task manager) هم در داخل ES File Manager تعبیه شده که با استفاده از آن می توانید اقدام به بستن برنامه های اضافی و آزاد کردن فضای رم کنید.
پشتیبانی از فایل های فشرده rar و zip از دیگر ویژگی های ممتاز ES File Manager است و حتی یک برنامه ویرایش متن جمع و جور هم برای آن در نظر گرفته شده است! البته همه قابلیت های متعدد برنامه را در این فضای کوتاه نمی توان توضیح داد و باید با آن کار کنید تا با تمام ویژگی ها آشنا شوید؛ ویژگی هایی مانند پشتیبانی از فضاهای ابری، مدیریت فایل به صورت بی سیم و از طریق اتصال بلوتوث، دسترسی به فایل ها از راه دور، تبادل فایل با رایانه به صورت بی سیم، بررسی کارت حافظه میکرو اس دی و غیره. به طور خلاصه می توان گفت، ES File Manager برای گوشی شما حکم یک چاقوی سوئیسی را دارد و داشتن آن را به همه کاربران توصیه می کنیم.
4. Astro File Manager
اولین چیزی که در مراجعه به صفحه دانلود Astro File Manager در گوگل پلی متوجه خواهید شد، عبارت No Ads (فاقد تبلیغات) است که به شکل بزرگ بر روی آیکون برنامه نوشته شده است. بنابراین اگر جزو کسانی هستید که به دنبال یک برنامه مدیریت فایل قدرتمند و کامل هستند و البته نمی خواهند در حین کار هیچ تبلیغاتی برایشان نمایش داده شود، در این صورت Astro File Manager بهترین گزینهتان خواهد بود. این برنامه علاوه بر اینکه به شما کمک می کند، به فایل های خود سر و سامان داده و به سرعت به اطلاعات مورد نیازتان دسترسی داشته باشید، یک پاک کننده رم هم در داخل خود دارد که می تواند باعث بهبود سرعت گوشی شود.
Astro File Manager هم به عنوان یک فایل منیجر کامل، از فایل های فشرده در فرمت های rar و zip پشتیبانی می کند و به راحتی می تواند اینگونه فایل ها را باز کرده و یا اطلاعات خود را در این قالب ها فشرده کنید. همچنین در این برنامه می توانید فایل ها، پوشه ها و تنظیماتی را که زیاد به آن ها سر می زنید، به لیست علاقه مندی های خود اضافه کرده و در دفعات بعد با سرعت بیشتری به آن ها دسترسی داشته باشید. مدیا پلیر داخلی برنامه هم امکان پخش فیلم و آهنگ را بدون نیاز به هیچ برنامه اضافه ای مهیا کرده است. علاوه بر این، امکان مشاهده عکس ها و مدیریت فایل های ذخیره شده در فضای ابری هم از دیگر قابلیت های Astro File Manager است.
5. X-Plore File Manager
منحصر به فردترین ویژگی X-Plore این است که امکان کار با دو پنل را به صورت همزمان مهیا می کند و در نتیجه می توانید به راحتی محتویات دو پوشه را با هم مقایسه کرده و یا فایل ها را در بین آن ها جابجا کنید. علاوه بر این، با استفاده از این برنامه می توانید محتویات یک فایل APK (فایل نصبی برنامه های اندروید) را هم مشاهده کرده و حتی فایل های دلخواه خود را در قالب APK فشرده کنید!
بخش تجزیه و تحلیل داده ها در X-Plore هم یکی دیگر از بخش های جالب آن است که به شما نشان می دهد کدام نوع فایل ها چه مقدار از فضای داخلی گوشی شما را اشغال کرده اند. ابزار داخلی باز کننده PDF هم به شما امکان می دهد تا بدون نیاز به هیچ برنامه ای بتوانید فایل های PDF را مشاهده کنید. امکان مدیریت بی سیم فایل های داخل گوشی هم از دیگر امکانات X-Plore است و به این وسیله می توانید از طریق مرورگر وب رایانه شخصی خود اقدام به مرتب کردن فایل های درون گوشی کنید! از دیگر ویژگی های این برنامه نیز می توان به پشتیبانی از فضای ابری و ویدیو پلیر داخلی با پشتیبانی از زیرنویس اشاره کرد.
6. Total Commander
Total File Commander یکی از برنامه های کلاسیک و قدیمی مدیریت فایل است که رابط کاربری بسیار ساده و ابتدایی داشته اما در عین حال نرم افزار بسیار قدرتمندی است. شاید در نگاه اول و از دید تعدادی از کاربران، این برنامه زشت و به دردنخور به نظر برسد اما اگر مدتی با آن کار کنید نظرتان راجع به آن عوض خواهد شد. در واقع این برنامه به همان خوبی نسخه ویندوزی است و تمام نیاز شما به یک مدیر فایل را به خوبی برآورده می کند.
یکی از جالب ترین ویژگی های Total File Commander پشتیبانی آن از پلاگین ها است و از همین رو می توانید قابلیت های بسیار بیشتری را با نصب پلاگین به برنامه اضافه کنید. مدیا پلیر داخلی که امکان استریم محتوا از شبکه LAN را دارد، پلاگین های WebDAV و فضای ابری و قابلیت بوکمارک کردن و ایجاد میانبر برای پوشه ها، از جمله مهمترین ویژگی های Total File Commander است. در ضمن، کسانی که گوشی خود را روت کرده باشند، می توانند از این برنامه برای مدیریت فایل های سیستمی اندروید استفاده کنند.
سخن پایانی
با این حجم از قابلیت هایی که این روزها به برنامه های مدیریت فایل افزوده شده، کاربران گوشی هوشمند دیگر به نصب بسیاری از برنامه های غیرضروری که فضای ذخیره سازی را کاهش داده و باعث افت سرعت گوشی می شود، نیاز نخواهند داشت. مثلاً با وجود برنامه هایی مانند 6 برنامه ذکر شده در بالا، دیگر چه نیازی به اپ گوگل درایو وجود دارد؟ حتی این احتمال وجود دارد که در آینده شاهد تکامل هر چه بیشتر برنامه های مدیریت فایل و تبدیل شدن آن ها به یک سیستم عامل یا رام کامل باشیم! در واقع همان طور که گوشی های تلفن همراه به مرور زمان پیشرفت کردند و در حال حاضر نمی توان به آن ها تنها به دید یک تلفن نگاه کرد، برنامه های مدیریت فایل هم در طول زمان پیشرفت زیادی داشته اند و امروزه وظایف آن ها تنها به گشت و گذار در بین فایل ها و پوشه ها محدود نمی شود. به هر حال، بی صبرانه منتظریم تا ویژگی هایی مانند پشتیبانی از شبکه های اجتماعی هم به این اپ های همه کاره اضافه شود!
گوگل فایلز از همه اینا بهتره.