در نمایشگاه CES پارسال بالغ بر 40 لپ تاپ گیمینگ را بررسی کردیم. ولی امسال تعداد لپ تاپهای گیمینگ بسیار کمتر بودند و دلیلش هم عدم عرضهی سختافزارهای جدید توسط شرکتهایی مانند اینتل و انویدیا است. چند مورد از لپ تاپهای عرضه شده در نمایشگاه امسال مدلهای چشمگیری بودند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
Asus ROG Zephyrus G14
ایامدی وارد نبرد سختی شده است. پردازندهی هشت هستهای جدید Ryzen 4000 این شرکت فوقالعاده است ولی لپ تاپهای کمی از آن بهره میبرند. بهترینشان هم لپ تاپ ROG Zephyrus G14 از ایسوس است.
این لپ تاپ با وجود پردازندهی Ryzen 7 4800H و کارت گرافیک RTX 2060 قدرت گیمینگ بسیار خوبی را در اختیار کاربر میگذارد. در واقع شاید بتوان گفت بهترین لپ تاپ 14 اینچی باشد که تا به حال تولید شده است. مزیت اصلی Ryzen 4 کممصرف بودن آن است که بنابر گفتهی ایامدی اجازه میدهد قدرت بیشتری را در در فضای کوچکتری جای دهد. قطر این لپ تاپ 1.7 سانتیمتر و وزن آن 1.5 کیلوگرم است که حتی از لپ تاپ نازک و سبک بعدی این فهرست، Razer Blade، نیز نازکتر و سبکتر است.
G14 مجهز به سیستم نوردهی جذابی است که پشت صفحه نمایش قرار دارد و به شما اجازه میدهد آن را طبق سلیقهی خود تنظیم کنید.
Razer Blade
لپ تاپ محبوبمان در CES امسال بهروزرسانی نشد. این لپ تاپ با همان بدنه، همان رنگها و حتی همان سختافزارها عرضه شده است. فقط یک تغییر بزرگ در آن مشهود است، صفحه نمایش این لپ تاپ حالا از نرخ تازهسازی (refresh rate) 300 هرتز پشتیبانی میکند، در نسخهی قبلی این لپ تاپ از نرخ تازهسازی 240 هرتز پشتیبانی میکرد. شاید تفاوت بین 240 و 300 آنقدرها مشهود نباشد ولی اگر از صفحه نمایشی آمده باشید که نرخ تازهسازی آن 60 یا 144 باشد این تفاوت را احساس میکنید.
نرخ تازهسازی به تعداد دفعاتی گفته میشود که تصویر بر روی صفحه نمایش در هر ثانیه به روز رسانی یا تازه میگردد. نرخ تازهسازی سریعتر به شما اجازه میدهد از سختافزارهای قدرتمند درون این لپ تاپها بهرهی بیشتری ببرید. به عبارت دیگر اگر نرخ فریم 150 فریم بر ثانیه داشته باشید و نرخ تازهسازی صفحه نمایشتان 60 هرتز باشد برایتان فایدهای ندارد و صفحه نمایشتان محدودتان کرده است چون نمیتوانید بیش از 60 باز تازهسازی را در ثانیه ببینید و در بازیهای تیراندازی پرسرعتی که واکنشهای بسیار تندی لازم دارید هر چقدر نرخ تازهسازی و نرخ فریم بیشتری داشته باشید بهتر است.
MSI GS66 Stealth
GS65 Stealth متعلق به شرکت اماسآی از زمان عرضهاش به عنوان یکی از اولین لپ تاپهای نازک و سبک از انتخابهای محبوب ما بوده است. ولی با عمومی شدن قابلیت حمل لپ تاپهای گیمینگ، GS65 Stealth نتوانست محصولی منحصربهفرد باقی بماند.
نسل بعدی این خانواده، GS66، شاهد بهبودهایی بوده است. یکی از بیشترین شکایتها دربارهی کیفیت ساخت این لپ تاپ قدیمی بوده است. لپ تاپ اماسآی در مقایسه با برخی از رقیبانش آنقدرها قدرتمند و خوشساخت نبود. گرچه نسل بعدی این لپ تاپ هم مانند Razer Blade مستحکم نیست، اینبار کیفیت ساخت آن بسیار بهبود یافته است. همچنین بلندگوهایی به سمت بالا و در قسمت قرارگیری مچ دستان تعبیه شده است که به گفتهی اماسآی 15٪ باس بیشتری به کاربر ارائه میدهد.
صفحه نمایش GS66 Stealth هم مانند Razer Blade از نرخ تازهسازی 300 هرتز پشتیبانی میکند.