دیجی رودیجی رو
  • اخبار تکنولوژی
    • اخبار داخلی
    • اخبار تلفن همراه
    • اخبار سخت افزار
    • اخبار اپلیکیشن‌ها
  • آموزش
  • بررسی محصولات
  • راهنمای خرید
  • سرگرمی
    • اخبار بازی
    • معرفی بازی
      • بازی موبایل
      • بازی دسکتاپ
      • بازی کنسول
    • معرفی اپلیکیشن
    • سینما و تلویزیون
  • دیجی فکت
  • دیجی لایف
  • دیجی10
  • مقالات گوناگون
خواندن: اینترنت در خطر است؛ بات‌ نتی که اینترنت را از کار انداخت روز به روز بزرگ‌تر می‌شود!
به اشتراک بگذارید
ورود
اعلان نمایش بیشتر
تغییر اندازه فونتآآ
دیجی رودیجی رو
تغییر اندازه فونتآآ
جستجو
حساب کاربری دارید؟ ورود
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
دیجی رو > اخبار > اخبار اینترنت و شبکه > اینترنت در خطر است؛ بات‌ نتی که اینترنت را از کار انداخت روز به روز بزرگ‌تر می‌شود!
اخبار اینترنت و شبکه

اینترنت در خطر است؛ بات‌ نتی که اینترنت را از کار انداخت روز به روز بزرگ‌تر می‌شود!

شایان تقی‌نژاد 21 آذر 1395 ساعت 20:05
زمان مطالعه: 9 دقیقه
اینترنت در خطر است؛ بات‌ نتی که اینترنت را از کار انداخت روز به روز بزرگ‌تر می‌شود!
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما سفرمارکت

بات‌نت به مجموعه‌ای از کامپیوترهای آلوده شده‌ی متصل به اینترنت گفته می‌شود که با یکدیگر در ارتباط‌اند، از فرمان‌دهنده‌ی خود دستور می‌گیرند و فعالیت‌های خاصی را انجام می‌دهد.

بات‌نت «میرای» برای اولین بار در سپتامبر حضور خود را روی اینترنت اعلام کرد و این کار را نیز به شیوه‌ی خاص خود انجام داد. این بات‌نت کار خود را با از دسترس خارج کردن وب‌سایت یکی از روزنامه‌نگاران معروف در حوزه‌ی امنیت شروع کرد و این کار را با استفاده از هدایت حجم عظیمی از ترافیک از دستگاه‌های متصل به «اینترنت اشیا» به این وب‌سایت انجام داد. بعد از این کار نیز موفق شد که قسمت عظیمی از کاربران اینترنتی را از اینترنت محروم کند، و این کار را نیز با حمله به کمپانی «Dyn»، کمپانی‌ای که بخش عظیمی از زیرساخت‌های اینترنت آمریکا را در اختیار دارد، انجام داد. از آن زمان تا به حال شدت این حملات روز به روز بیشتر شده است و چیزی که از همیشه واضح‌تر است این است که این بات‌نت قدرت تخریبی بسیار بالایی دارد. و چیزی که در این مدت افزایش پیدا نکرده است دانش مورد نیاز برای نحوه‌ی مقابله با این بات‌نت است.

«میرای» نوعی بدافزار است که به صورت خودکار دستگاه‌های غیر کامپیوتری متصل به اینترنت (اینترنت اشیا) را پیدا می‌کند و با آلوده کردن‌شان آن‌ها را تبدیل به یکی از اعضای خود می‌کند. این دستگاه‌های متصل به اینترنت از کامپیوتر فرمان‌دهنده‌شان فرمان مي‌گیرند و می‌توانند حمله‌هایی از نوع «محروم‌سازی از سرویس (DDoS)» را به انجام برسانند. در این نوع از حمله تعداد بی‌شماری از بسته‌های بی‌استفاده‌ی ترافیک برای سرور وب‌سایت هدف فرستاده می‌شود و وب‌سایت هدف که پهنای باند و منابع محدودی دارد، توانایی پاسخ‌گویی و کنترل همه‌ي این بسته‌ها را ندارد از دسترس خارج می‌شود. فقط در چند هفته‌ی گذشته «میرای» سرویس اینترنتی بیش از 900 هزار کاربر تلکام آلمان را با مشکل مواجه کرد و بیش از 2400 روتر در بریتانیا را آلوده کرده است. در همین هفته نیز محققان اسنادی را منتشر کردند که نشان می‌دهد بیش از 80 مدل از دوربین‌های سونی در برابر آلوده شدن به این بات‌نت آسیب‌پذیرند.botnet

این حمله‌ها با استفاده از تعداد بی‌شمار مودم‌ها و وب‌کم‌های تحت کنترل «میرای» انجام شده است. همچنین هکری به نام «Anna-senpai» تصمیم گرفت سورس‌کد این بات‌نت را در سپتامبر متن‌باز کنند و در اختیار همگان قرار دهد. با اینکه چیز شگفت‌انگیزی در نرم‌افزار این بات‌نت وجود ندارد تنها چیزی که از آن مشهود است این است که این بات‌نت به خوبی توانایی انعطاف و تطبیق با شرایط را دارد. به این ترتیب است که هکرها می‌توانند به سادگی نسخه‌های جدیدی از «میرای» بسازند که قابلیت هدف‌گیری دستگاه‌های جدیدی را برای آلوده کردن داشته باشد و به این ترتیب حجم دستگاه‌های آلوده به این بات‌نت و قدرت پردازش کل این شبکه را افزایش دهند.

«کریس کارلسون» معاون رئیس مدیریت محصول Qualys می‌گوید «این روند در حال شتاب گرفتن است زیرا حجم عظیمی از دستگاه‌های ناامن وجود دارند که می‌توانند به راحتی آلوده شوند. و رقابتی در جریان است تا هر کس بتواند حجم بیشتری از این دستگاه‌ها را از آن شبکه‌ی بات‌نت خود کند.»

اینترنت بات‌ها

افزایش بدافزارهای مربوط به اینترنت اشیا یادبودی از ویروس‌ها، کرم‌ها، و اسپم‌های زیادی است که کاربران قدیمی اینترنت را در اوایل پیدایش این تکنولوژی آزار می‌دادند. خیلی از کامپیوترهای شخصی آن زمان ایمن نبودند و شرکت‌هایی که در حال تلاش برای استفاده از اینترنت برای تجارت‌شان بودند با مفاهیم امنیتی اینترنت به خوبی آشنایی نداشتند. و حالا نیز همین قضیه صادق است، البته این بار در مورد وب‌کم‌ها و روترها.

به غیر از این مورد چیز دیگری که در این اتفاق متفاوت است چگونگی واکنش کاربران به دستگاه‌های آلوده است. یک کامپیوتر آلوده معمولاً به درستی کار نمی‌کند، کندتر کار می‌کند یا به کاربر در مورد بروز مشکلی اخطار می‌دهد (چه از طریق ویژگی‌های امنیتی سیستم عامل‌ها چه از طریق خود نرم‌افزار مخرب در مواردی که نرم‌افزار مخرب یک باج‌افزار است). تمام این‌ها کاربران را وادار به واکنش می‌کند. شیوه‌ی معمول فعلی این است که در چنین مواردی کاربران از نرم‌افزارهای امنیتی برای کامپیوترهای خود استفاده می‌کنند.

botnetاما دستگاه‌های متصل به اینترنت اشیا، مانند روترها، اسب‌های کاری تکنولوژیک هستند، دستگاه‌هایی که با حداقل تعامل مورد نیاز از طرف کاربر کار می‌کنند. یکی از دلایلی که مقابله با «میرای» را با مشکل مواجه کرده است این است که این بدافزار دستگاه‌ها را هدف قرار می‌دهد و معمولاً این دستگاه‌ها بعد از آلوده شدن بدون هیچ‌گونه تغییری درکارکرد به کار خود ادامه می‌دهند. هیچ دلیلی وجود ندارد که یک کاربر بخواهد به وب‌کم خود شک کند و آن را عضوی از مجموعه‌ی بات‌نت‌های «میرای» به حساب آورد. و حتی اگر چنین شکی در کاربر وجود داشته باشد کار خاصی از او ساخته نیست، چنین دستگاه‌هایی فاقد شیوه‌ی تعامل پیشرفته با کاربر هستند.

«ریک هولند» معاون رئیس بخش استراتژی کمپانی امنیت دیجیتال Digital Shadows مي‌گوید:

«تعداد چنین دستگاه‌های آسیب‌پذیری کم نخواهد شد و برعکس با افزایش چنین دستگاه‌هایی در دنیا مواجه هستیم.»

مقابله‌ی سخت

«میرای» تنها بات‌نت موجود در دنیای اینترنت اشیا نیست. مشکلات وسیع‌تر امنیتی دستگاه‌های متصل به اینترنت اشیا به سادگی قابل حل شدن نیست و میلیاردها دستگاه متصل به اینترنت را در برابر آلوده شدن به بدافزارها آسیب‌پذیر می‌گذارد.

در حال حاضر «میرای» اصلی‌ترین بات‌نت موجود است و دلیل آن نیز قابلیت بالای در دسترس بودن و تغییر دادن آن است، بدافزاری که می‌تواند با تغییرات متفاوتی برای اهداف مختلفی مورد استفاده قرار گیرد. «هولند» می‌گوید که در تحقیقات‌شان با جامعه‌ای در حال رشد از کاربران «میرای»‌ مواجه شده‌اند که در مواردی برای استفاده و تغییر این بات‌نت از یکدیگر کمک می‌خواهند و نکته‌ها و مواردی را برای استفاده‌ی آسان‌تر از این بات‌نت با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند (به نظر می‌رسد که حتی کاربران مجرم نیز به پشتیبانی فنی نیاز دارند).

با این حال کاربران می‌توانند توصیه‌های ایمنی خاصی را رعایت کنند تا امنیت دستگاه‌های متصل به اینترنت اشیا خود را بالا ببرند. با بررسی دستگاه‌های متصل به اینترنت در خانه و قطع دسترسی‌های بی‌مورد، هر کاربر می‌تواند از احتمال همکاری دستگاه‌های خود با این بات‌نت بکاهد.

همچنین برای دستگاه‌هایی که واسط کاربری قابل استفاده‌ای دارند می‌توانید پسورد پیش‌فرض دستگاه را عوض کنید و با آپدیت کردن دستگاه خود امنیت آن را بالا ببرید.

در نهایت «میرای»‌ خطری «زودگذر» در بحث امنیت دستگاه‌های متصل به اینترنت اشیا خواهد بود. هکرها نیز مانند هر کسی از اسباب‌بازی‌های جدیدشان خسته می‌شوند و در نهایت نیز صنعت دستگاه‌های متصل به اینترنت اشیا دستگاه‌های خود را در برابر حمله‌ی «میرای»‌ مصون خواهد کرد.

با این حال چنین اتفاقی در آینده‌ی نزدیک رخ نخواهد داد. «میرای»‌ همین حالا نیز به اندازه‌ی کافی قدرتمند است که بتواند سال‌ها به فعالیت خود ادامه دهد، و هر روز نیز دستگاه‌های آسیب‌پذیر بیشتری از کارخانه‌ها خارج می‌شوند. «میرای» رنسانسی در بهره‌برداری از آسیب‌پذیری دستگاه‌های متصل به اینترنت اشیا است و در چند سال آینده باید انتظار جراحات بیشتری از این دست را داشته باشیم.

«هولند» می‌گوید:

«چه کسی می‌داند تا قبل از پایان سال چه می‌شود؟ مطمئناً «میرای»‌ به همین زودی‌ها از اینترنت حذف نخواهد شد.»

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری
برچسب ها: Mirai, اینترنت, اینترنت اشیا, بات نت, بد افزار, هک, هکر
این مقاله را به اشتراک بگذارید
توییتر Whatsapp Whatsapp تلگرام ایمیل کپی کرده لینک پرینت
چه حسی به این مطلب داری؟
Sad0
Sleepy0
Love0
Happy0
Angry0
Cry0
Surprise0
مقاله قبلی اپ کده؛ بازی پهلوان و زامبی ها، تهران ترسناک می شود اپ کده؛ بازی پهلوان و زامبی ها، تهران ترسناک می شود
مقاله بعدی تست خودروهای خودران توسط انویدیا انویدیا تکنولوژی خودروهای خودران خود را در کالیفرنیا تست می‌کند
نظر بدهید نظر بدهید

نظر بدهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا یک امتیاز انتخاب کنید!

تبلیغات

موبوگیفت
  • خرید فالوور ایرانی
  • خرید فالوور ارزان
  • پنجره دوجداره
  • خرید ممبر تلگرام
  • تاثیر سیاست های ترامپ بر کریپتو
  • ارز دیجیتال ایاس ( EOS)
  • قدرت دادن چین لینک به Web3
  • راز نوسانات بیت کوین
  • دوج کوین یا شیبا
  • دستگاه جوجه کشی دماوند
  • خرید بیت کوین
  • دوربین کوچک سیم کارت خور
  • خرید اکانت اسپاتیفای
  • لوستر مدرن
  • خرید سرور hp ماهان شبکه اچ پی

آخرین خبرها

سیستم عامل هارمونی او اس برای کامپیوتر

سیستم عامل هارمونی او اس برای کامپیوتر؛ گام بلند هواوی به سوی استقلال و نوآوری

مقایسه ویوو X200 اولترا و گوگل پیکسل 9 پرو ایکس ال

مقایسه ویوو X200 اولترا و گوگل پیکسل 9 پرو ایکس ال؛ قدرت بهتر است یا هوش؟!

آپدیت جدید گلکسی واچ

آپدیت جدید گلکسی واچ ویژگی Now Bar را به ساعت‌های سامسونگ می‌آورد

مطالب مرتبط

آینده فایرفاکس
اخبار اینترنت و شبکهاخبار اپلیکیشن‌ها

آینده فایرفاکس در خطر! آیا مرورگر مستقل موزیلا در آستانه نابودی قرار دارد؟

14 اردیبهشت 1404 ساعت 17:34
عصر پوشاک هوشمند
اخبار اینترنت و شبکهاخبار پوشیدنی‌های هوشمند

فناوری 5G در تار و پود لباس‌ها؛ عصر پوشاک هوشمند آغاز شد!

6 اسفند 1403 ساعت 20:19
هوش مصنوعی در 6G
اخبار اینترنت و شبکهسامسونگ

هوش مصنوعی در 6G؛ سامسونگ آینده ارتباطات را متحول می‌کند

18 بهمن 1403 ساعت 20:57
بیت کوین
اخبار اینترنت و شبکه

بیت کوین از 105 هزار دلار فراتر رفت؛ ثبت رکورد جدید برای بزرگترین ارز دیجیتال دنیا

26 آذر 1403 ساعت 13:03

درباره دیجی‌رو

رسانه دیجی‌رو با شعار دنیای تکنولوژی در اوایل سال 94 تاسیس شد. ماموریت ما اطلاع رسانی صحیح و ارائه آخرین اخبار تکنولوژی، بررسی محصولات دیجیتال، راهنمای خرید کالاهای دیجیتال و همچنین تهیه به‌روزترین مطالب آموزشی و مقالات در حوزه تکنولوژی، علم و سبک زندگی است. گروه دیجی‌رو همه‌ی تلاش خود را به کار خواهد گرفت که روزبه‌روز بر کیفیت و خدمات این رسانه بیفزاید تا دیجی رو به عنوان رسانه‌ای معتبر بدرخشد.

logo-samandehi
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
خوش آمدید

ورود به حساب کاربری

فراموش رمز عبور