دیجی رودیجی رو
  • اخبار تکنولوژی
    • اخبار داخلی
    • اخبار تلفن همراه
    • اخبار سخت افزار
    • اخبار اپلیکیشن‌ها
  • آموزش
  • بررسی محصولات
  • راهنمای خرید
  • سرگرمی
    • اخبار بازی
    • معرفی بازی
      • بازی موبایل
      • بازی دسکتاپ
      • بازی کنسول
    • معرفی اپلیکیشن
    • سینما و تلویزیون
  • دیجی فکت
  • دیجی لایف
  • دیجی10
  • مقالات گوناگون
خواندن: لپ تاپ ویندوز 11 معمولی یا کوپایلت پلاس؛ کدام را باید انتخاب کنید؟
به اشتراک بگذارید
ورود
اعلان نمایش بیشتر
تغییر اندازه فونتآآ
دیجی رودیجی رو
تغییر اندازه فونتآآ
جستجو
حساب کاربری دارید؟ ورود
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
دیجی رو > راهنمای خرید > لپ تاپ ویندوز 11 معمولی یا کوپایلت پلاس؛ کدام را باید انتخاب کنید؟
راهنمای خرید

لپ تاپ ویندوز 11 معمولی یا کوپایلت پلاس؛ کدام را باید انتخاب کنید؟

حسین محمودزاده 7 تیر 1403 ساعت 21:03
زمان مطالعه: 8 دقیقه
کوپایلت پلاس
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما سفرمارکت

خرید کامپیوتر و لپ تاپ ویندوزی کار ساده‌ای بود تا اینکه مایکروسافت کامپیوترهای «کوپایلت پلاس» (+Copilot) را معرفی کرد! برخلاف کامپیوترهای نسل فعلی ویندوز 11 که انتخاب پردازنده‌ها و ویژگی‌های مورد نظر در آن‌ها ساده است، این نسل جدید از کامپیوترهای مبتنی بر هوش مصنوعی، یک قطعه کلیدی سوم به نام NPU (واحد پردازش عصبی) را نیز به سیستم اضافه می‌کند. این واحد پردازش عصبی، قدرت پردازش وظایف هوش مصنوعی را به صورت بومی و روی خود دستگاه تأمین می‌کند و به همین واسطه، عملکرد کامپیوتر و لپ تاپ را در چندین زمینه بهبود می‌بخشد.

اما آیا NPU به اندازه‌ای تأثیرگذار است که باعث شود شما خرید کامپیوتر جدید را به تأخیر بیندازید و منتظر عرضه عمومی کامپیوترهای کوپایلت پلاس بمانید؟ در ادامه این مقاله از دیجی رو با ما همراه باشید تا همه چیز را در این رابطه توضیح داده و این انتخاب دشوار را برای شما آسان کنیم.

کامپیوتر کوپایلت پلاس چیست؟

یک کامپیوتر کوپایلت پلاس شامل پردازنده‌ای با واحد پردازش عصبی یا NPU است. برای واجد شرایط بودن به عنوان یک کامپیوتر کوپایلت پلاس، NPU باید عملکردی برابر یا بیش از 40 ترافلاپس داشته و حداقل دارای 16 گیگابایت حافظه رم و 256 گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی باشد. کامپیوترهای کوپایلت پلاس با تمرکز بر امنیت و حریم خصوصی طراحی شده‌اند. مایکروسافت با سازندگان مطرح تراشه مانند کوالکام همکاری کرده تا چیپ امنیتی Pluton را نیز اضافه کنند، که این نیز یک الزام ضروری است.

در حال حاضر، تنها پردازنده‌های کوالکام اسنپدراگون ایکس الیت و پلاس به اندازه کافی قدرتمند هستند (45 ترافلاپس) تا واجد شرایط باشند و این چیپ ARM تنها گزینه موجود برای تولیدکنندگان لپ‌تاپ است، حداقل تا زمانی که اینتل، ای‌ام‌دی، و انویدیا وارد میدان شوند و پردازنده‌های خود را معرفی کنند.

بیشتر تولیدکنندگان لپ تاپ، از جمله ایسر، ایسوس، لنوو، اچ‌پی، دل، سامسونگ، و البته مایکروسافت، کامپیوترهای کوپایلت پلاس را معرفی کرده‌اند یا به زودی معرفی خواهند کرد. با تمرکز رو به رشد مایکروسافت بر هوش مصنوعی، انتظار می‌رود تا اواخر 2024 و اوایل 2025 چندین گزینه مختلف در دسترس خریداران قرار بگیرد.

کوپایلت پلاس

تفاوت کامپیوترهای ویندوز 11 فعلی و کامپیوترهای کوپایلت پلاس چیست؟

دلایل زیادی برای وجود سخت افزار پیشرفته در کامپیوترهای کوپایلت پلاس مطرح می‌شود. اول اینکه اطمینان حاصل شود که این دستگاه‌ها می‌توانند مجموعه‌ای از ویژگی‌های مبتنی بر هوش مصنوعی را اجرا کنند. ثانیاً کامپیوترهای کوپایلت پلاس قابلیت‌هایی مانند Auto SR، Recall (که برخی آن را کابوس حریم خصوصی می‌دانند)، Cocreator در Paint، و بسیاری دیگر را دارند که تنها با NPU قابل پردازش هستند. این کامپیوترها چندین مدل زبانی کوچک (SLM) را به صورت محلی دارند که به NPU کمک می‌کنند تا وظایف مرتبط با هوش مصنوعی را پردازش کند.

اما آیا این ویژگی‌ها تفاوتی ایجاد می‌کنند؟ پاسخ این است که بستگی به نیازهای شما دارد. به عنوان مثال، Auto SR یک ویژگی ارتقاء وضوح است که تضمین می‌کند تصاویر واضح‌تری را در خروجی کامپیوتر خود داشته باشید بدون اینکه عملکرد بازی تحت تاثیر قرار گیرد. از آنجایی که این ویژگی به NPU متکی است، CPU و GPU را آزاد می‌کند تا بر روی اجرای بازی تمرکز کنند. در غیر این صورت، این بار نیز بر دوش این قطعات می‌افتاد.

پردازش محلی و بومی هوش مصنوعی زمان ارائه خروجی را به شدت کاهش می‌دهد. در دموی رسمی، مایکروسافت تصویری را با استفاده از دستورهای متنی و یک طرح اولیه در Paint تنها در چند ثانیه تولید کرد. اگر بخواهید این کار را با سرویس Image Creator یا Copilot مایکروسافت انجام دهید، تجربه کندتری خواهید داشت.

کامپیوترهای کوپایلت پلاس نیز مانند کامپیوترهای سنتی فعلی از همان سیستم عامل ویندوز 11 استفاده می‌کنند، اما مدل‌های کوپایلت پلاس دارای چندین ویژگی هوش مصنوعی انحصاری هستند که برخی از آن‌ها در استفاده روزمره بسیار مفید خواهند بود. همچنین، می‌توانید از قدرت NPU در برنامه‌هایی مانند Adobe، CapCut، و موارد دیگر بهره‌مند شوید. یکی دیگر از جنبه‌های جذاب این کامپیوترها و لپ‌تاپ‌ها، عملکرد و راندمان انرژی است. با پردازنده کوالکام، می‌توانید انتظار عملکرد خوبی داشته باشید بدون اینکه نگران مصرف باتری بیش از حد باشید.

کوپایلت پلاس

آیا در حال حاضر همه ما به یک کامپیوتر هوش مصنوعی نیاز داریم؟

پاسخ کوتاه به این سؤال، نه است. البته، اگر می‌خواهید یکی از اولین کسانی باشید که از هوش مصنوعی در ویندوز بهره‌مند می‌شود، فراتر از آنچه کوپایلت ارائه می‌دهد، بهتر است یک کامپیوتر کوپایلت پلاس نیز تهیه کنید. این دستگاه‌ها با تمرکز بر کار و بهره‌وری طراحی شده‌اند، هر چند اجرای بازی نیز در آن‌ها ممکن است (اما ویژگی برجسته آن‌ها نیست).

در غیر این صورت، یک لپ تاپ معمولی مبتنی بر ویندوز 11 همچنان یک گزینه عالی است زیرا تنوع بیشتری در بازار دارد. به علاوه، لپ‌تاپ‌های سطح پایین و میانی مبتنی بر ویندوز 11 اصلاً از سخت افزار مورد نیاز برای اجرای هوش مصنوعی برخوردار نخواهند بود. اگر بودجه محدودی دارید یا به ویژگی‌های هوش مصنوعی مایکروسافت اهمیت نمی‌دهید، دلیلی برای صرف هزینه زیاد برای یک کامپیوتر کوپایلت پلاس وجود ندارد.

یکی دیگر از ویژگی‌هایی که باید در نظر گرفت، تنوع پردازنده‌های موجود برای کامپیوترهای فعلی کوپایلت پلاس است. در حال حاضر در مدل‌های کوپایلت پلاس فقط می‌توانید کامپیوترهایی با پردازنده ARM خریداری کنید، که به معنای پشتیبانی بسیار کمتر از برنامه‌ها است. تنها راه برای اجرای برنامه‌های ناسازگار از طریق یک موتور شبیه‌سازی (Prism) است، بنابراین احتمالاً شاهد افت عملکرد نیز خواهید بود. البته، وضعیت با ساخت نسخه‌های ARM توسط توسعه‌دهندگان برنامه‌ها بهبود خواهد یافت. اما تا زمانی که این کار را انجام دهند، شما هزینه بالایی برای خرید یک لپ تاپ هزینه می‌کنید که تجربه نرم افزاری معمولی را نیز ارائه نخواهد داد!

اگر می‌توانید، صبر کردن بهترین گزینه است. اینتل و AMD پردازنده‌های جدیدی با NPUهای قوی‌تر از کوالکام را در دست ساخت دارند. هنگامی که سازندگان لپ تاپ، تراشه‌های هوش مصنوعی تولید شده توسط اینتل و AMD را در محصولات خود به کار بگیرند، شما حق انتخاب بیشتری بین پردازنده‌های ARM یا x64 را خواهید داشت. در حال حاضر تنوع زیادی وجود ندارد، به ویژه اگر به دنبال لپ تاپ گیمینگ باشید.

کامپیوترهای کوپایلت پلاس می‌توانند در دنیای کامپیوترهای ویندوزی تحول ایجاد کنند و ممکن است راه را به سوی آینده‌ای که همه ما از هوش مصنوعی انتظار داریم، هموار کنند. با این حال، آن‌ها هنوز در ابتدای راه بوده و به عنوان دستگاه‌های نسل اول شناخته می‌شوند و مانند تمامی محصولات پیشرو، ممکن است نقاط ضعف زیادی داشته باشند. با این حال، اگر در این دوره انتقال عجیب نیاز به یک لپ‌تاپ جدید دارید، متاسفانه اکنون خرید یک لپ‌تاپ ویندوزی و انتخاب کردن سخت‌تر از همیشه شده است.

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری
برچسب ها: راهنمای خرید
این مقاله را به اشتراک بگذارید
توییتر Whatsapp Whatsapp تلگرام ایمیل کپی کرده لینک پرینت
چه حسی به این مطلب داری؟
Sad0
Sleepy0
Love0
Happy0
Angry0
Cry0
Surprise0
مقاله قبلی وان پلاس ایس 3 پرو وان پلاس ایس 3 پرو به عنوان اولین گوشی با «باتری یخچالی» معرفی شد
مقاله بعدی ZTE Voyage 3D گوشی ZTE Voyage 3D با نمایشگر سه‌بعدی بدون عینک معرفی شد
نظر بدهید نظر بدهید

نظر بدهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا یک امتیاز انتخاب کنید!

تبلیغات

موبوگیفت
  • خرید فالوور ایرانی
  • خرید فالوور ارزان
  • پنجره دوجداره
  • خرید ممبر تلگرام
  • ارز دیجیتال ایاس ( EOS)
  • راز نوسانات بیت کوین
  • دوج کوین یا شیبا
  • دستگاه جوجه کشی دماوند
  • خرید بیت کوین
  • دوربین کوچک سیم کارت خور
  • خرید اکانت اسپاتیفای
  • لوستر مدرن
  • تور روسیه
  • تاثیر سیاست های ترامپ بر کریپتو
  • قدرت دادن چین لینک به Web3
  • خرید سرور hp ماهان شبکه اچ پی

آخرین خبرها

مانیتور گیمینگ QD-OLED

MSI از دو مانیتور گیمینگ QD-OLED با نرخ تازه‌سازی 500 هرتز رونمایی کرد

ریلمی جی تی 7

ریلمی جی تی 7؛ قاتل پرچمداران با تراشه دیمنسیتی 9400e از راه می‌رسد!

تراشه دیمنسیتی 9400e

تراشه دیمنسیتی 9400e مدیاتک معرفی شد؛ تراشه‌ای آشنا با بهبودهای جزئی

مطالب مرتبط

وعده هفت سال به‌روزرسانی گوشی‌های اندرویدی
راهنمای خریدمنتخب

وعده هفت سال به‌روزرسانی گوشی‌های اندرویدی را باور کنیم یا نه؟!

20 اردیبهشت 1404 ساعت 19:38
مقایسه ویوو X200 اولترا و گوگل پیکسل 9 پرو ایکس ال
راهنمای خریدمنتخب

مقایسه ویوو X200 اولترا و گوگل پیکسل 9 پرو ایکس ال؛ قدرت بهتر است یا هوش؟!

19 اردیبهشت 1404 ساعت 14:40
پردازنده چهار هسته‌ای در سال 2025
راهنمای خرید

پردازنده چهار هسته‌ای هنوز هم کارآمد است! بررسی 3 دلیل قانع کننده

16 اردیبهشت 1404 ساعت 14:12
ردمی توربو 4 پرو
راهنمای خریدردمی

چه ویژگی‌هایی «ردمی توربو 4 پرو» را به یک گوشی خاص تبدیل کرده‌اند؟

9 اردیبهشت 1404 ساعت 13:59

درباره دیجی‌رو

رسانه دیجی‌رو با شعار دنیای تکنولوژی در اوایل سال 94 تاسیس شد. ماموریت ما اطلاع رسانی صحیح و ارائه آخرین اخبار تکنولوژی، بررسی محصولات دیجیتال، راهنمای خرید کالاهای دیجیتال و همچنین تهیه به‌روزترین مطالب آموزشی و مقالات در حوزه تکنولوژی، علم و سبک زندگی است. گروه دیجی‌رو همه‌ی تلاش خود را به کار خواهد گرفت که روزبه‌روز بر کیفیت و خدمات این رسانه بیفزاید تا دیجی رو به عنوان رسانه‌ای معتبر بدرخشد.

logo-samandehi
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
خوش آمدید

ورود به حساب کاربری

فراموش رمز عبور