احتمال دارد زنگ زدن با موبایلی که باطری ندارد هم امکان پذیر باشد! دو محقق به نام های تالا و اسمیت از دانشگاه واشنگتن در سیاتل به اهمیت موبایلی بدون باطری پی برده اند! آزمایشات اولیه ی آنها فاقد کیفیتی مناسب بوده اما آنها قول داده اند که نسل بعدی موبایل ها را با ویژگی های ضروری تر و منحصربفردتری ارائه کنند.
باطری در واقع مثل قلب موبایل است. موبایل بدون باطری چیست؟ فقط یک جعبه ی خالی! به همین دلیل اگر بگوییم موبایلی می تواند بدون باطری زنگ بزند، ادعای بزرگی است و نیازمند تلاش بسیاری برای تحقق است!
اینکه بخواهیم کاری کنیم تا بتوانیم بدون باطری تماس تلفنی برقرار کنیم نیاز به اندیشه کردن و تفکر بسیار دارد. مسلما محققان باید همه چیز را، تمام جزئیات دقیق و خورده ریز را، راجع به یک موبایل بررسی کنند. اگر موبایلی بخواهد بدون باطری کار کند یعنی باید برای تامین انرژی مورد نیازش بر روی منابع خارجی تکیه کند.
تالا و اسمیت محققینی هستند که ایده ی این اختراع به ذهنشان رسیده. تالا معتقد است موبایل ها جزو پیشرفت های مهم تکنولوژیکی بشمار می آیند و او بسیار تمایل و علاقه دارد تا موبایلی بدون باطری بسازد. این ایده از آن زمان به فکر او رسید که داخل آزمایشگاه دانشگاه بود و موبایلش که شارژش هم تمام شده بود هنوز می توانست زنگ بزند! با اینکه در ارتباط تلفنی ای که برقرار کرد کلمات واضح نبودند، اما نکته ی جالبش این بود که بدون شارژ هم توانسته بود زنگ بزند و بنابراین جرقه ی این ایده بدین شکل زده شد.
در قدم اول، آنها مشکل برقراری ارتباط را حل کردند. آنها در آزمایشگاه تکنیکی به نام BackScatter را توسعه دادند. این تکنیک برقراری ارتباط بین دستگاه ها را از طریق بازتاب امواج رادیویی میسر می کند.
موبایلی که تالا ساخته اساسا برای صرفه جویی در مصرف انرژی ساخته شده. این موبایل برای انجام عمل زنگ زدن بر سیگنال هایی که از ایستگاهی پایه در محدوده ی ۱۵ متری دریافت می شوند تکیه میکند.
تالا می گوید که برج های سلولی واقعی صد برابر بیشتر از این قدرت دارند و می توانند محدوده را تا حدودا یک کیلومتری افزایش دهند.
صفحه نمایش این گوشی کوچک است چون بدیهی است که صفحه نمایش بزرگ تر انرژی بیشتری مصرف خواهد کرد. در حال حاضر صفحه نمایش این گوشی فقط شامل یک چراغ LED کوچک قرمز رنگ می شود که در هنگام استفاده از تلفن چشمک می زند. تاچ پد این گوشی هم فقط برای برطرف کردن نیازهای اساسی طراحی شده است.
تالا قول موبایل هایی با ویژگی های بهتر و با کیفیت مکالمه ی بهتر را داده است؛ اسمیت هم گفته که این موبایل ها ارزان تر ولی کارامد تر خواهند بود.
نظر شما چیست؛ آیا شما هم با تمام شدن شارژ موبایل های خود مشکل دارید؟ اگر این تکنولوژی به تولید انبوه برسد خرید می کنید؟
نظرات خود را با ما و دیگر کاربران دیجی رو به اشتراک بگذارید!