در تلاشی برای ارتقاء سیستمهای نظارتی، چین در 16 منطقهی این کشورتکنولوژی تشخیص چهره گذاشته است. ظاهرا این سیستم میتواند کل جمعیت چین که ۱.۴ میلیارد نفر است را در یک ثانیه و کل جمعیت جهان را در 2 ثانیه اسکن کند.
این سیستم تشخیص چهره، بخشی از Skynet است. اسکای نت طرحی ابتکاری است که در سال 2005 راه اندازی شده و بلاخره به ثمر رسیده است. اسکای نت در واقع برنامهی نظارت کشوری است که هدف آن افزایش استفاده و عملکرد دوربینهای امنیتی و نظارتی است.
در حال حاضر چین حدود 170 میلیون دوربین امنیتی داشته و قصد دارد این میزان را تا سال 2020 به 570 میلیون دوربین برساند. این یعنی به ازای هر 2 شهروند چینی، یک دوربین امنیتی خواهد بود.
در 2 سال گذشته استفادهی روز افزون از تکنولوژی تشخیص چهره در چین به دستگیری بیش از 2000 نفر کمک کرده است.
با کمک این سیستم نظارتی فوق سریع، پلیس میتواند هم اکنون حرکات افراد مشکوک را ردیابی کرده، گمشدهها را پیدا کرده و حتی یک سری از جرم ها را پیش بینی کند.
دولوپرها ادعا میکنند که این سیستم دارای میزان دقت 99% بوده و به خوبی بدون در نظر گرفتن زاویه یا شرایط نور کار میکند.
چین قصد دارد که در صف صنعت هوش مصنوعی پیشتاز و پیش قدم باشد و این تکنولوژی تشخیص چهره فقط بخش کوچکی از آن اقدامات آنها در این مسیر است.
شواهد حاکی از آن است که حق ثبت اختراعهایی که در سال گذشته و در زمینهی هوش مصنوعی در چین داده شده است، 5 برابر بیشتر از آمریکاست. بنابراین برای اولین بار، چین در زمینهی هوش مصنوعی سرمایه گذاری بیشتری نسبت به آمریکا کرده است.