در حال حاضر کشورهای مختلف سرمایه گذاری عظیمی را بر روی بخش هوا فضا انجام دادهاند و روز به روز شاهد پیشرفت چشم گیری در این مسیر هستیم. کشور آسیایی چین اینک یکی از معدود کشورهای بزرگی است که میتواند در فضا به ماهوارهها سوخت رسانی کند.
سامانه فضایی Tinayunan-1 کشور چین اخیراً موفق شده است به یک ماهواره در مدار کره زمین سوخت رسانی کند. هرچند که در حال حاضر مقامات چینی جزئیات این اقدام را منتشر نکردهاند اما نتیجه کاملاً روشن است: باز سوخت رسانی به یک ماهواره موجب میشود تا آن مدت زمان طولانیتری را در مدار باقی بماند و به فعالیتهای خود ادامه دهد و در هزینههای مربوط به این ماهوارهها صرفه جویی شود. از آنجایی که ماهوارهها همواره در حال حرکت به دور مدار کره زمین هستند، سوخت محدود آنها به طبع رو به اتمام حرکت میکند و اگر سوخت رسانی به آنها انجام نگردد سقوط خواهند کرد. این کاری است که تا پیش از این ما شاهد آن بودیم و عملاً ماهوارهها را به دستگاههایی یک بار مصرف تشبیه میکردیم.
سیستمهای سوخت رسان میتوانند به لطف دستاوردهای روباتیک فضایی به یک رویداد عادی تبدیل شوند. با این حال انگیزه قوی برای به دست آوردن این تکنولوژی با سریعترین زمان ممکن وجود دارد. اگر مشا میتوانید یک ماهواره را به مدت یک یا 2 سال در مدار زمین نگه دارید، میتواند به میزان بودجه مورد نیاز به جهت ساخت ماهوارههای دیگر را از راه بردارد تا بدین ترتیب در هزینههای جاری صرفه جویی فوق العاده مناسبی انجام شود. علاوه بر آن باز سوخت رسانی به ماهوارههای موجود کمک خواهد کرد تا ماهوارههای کمتری از دست برود و یا کاملاً بی فایده شود. هدف نهایی این پروژه در وهله اول عدم اتمام سوخت ماهوارههای موجود در مدار زمین است؛ اما چین همواره نشان داده که به این تکنولوژی قانع نخواهد بود و قصد دارد تا سرعت روند این پروژه را بهبود بخشد.