دیجی رودیجی رو
  • اخبار تکنولوژی
    • اخبار داخلی
    • اخبار تلفن همراه
    • اخبار سخت افزار
    • اخبار اپلیکیشن‌ها
  • آموزش
  • بررسی محصولات
  • راهنمای خرید
  • سرگرمی
    • اخبار بازی
    • معرفی بازی
      • بازی موبایل
      • بازی دسکتاپ
      • بازی کنسول
    • معرفی اپلیکیشن
    • سینما و تلویزیون
  • دیجی فکت
  • دیجی لایف
  • دیجی10
  • مقالات گوناگون
خواندن: CSS چیست؟ چرا همه برنامه نویسان باید با این زبان آشنایی داشته باشند؟
به اشتراک بگذارید
ورود
اعلان نمایش بیشتر
تغییر اندازه فونتآآ
دیجی رودیجی رو
تغییر اندازه فونتآآ
جستجو
حساب کاربری دارید؟ ورود
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
دیجی رو > رپورتاژ آگهی > CSS چیست؟ چرا همه برنامه نویسان باید با این زبان آشنایی داشته باشند؟
رپورتاژ آگهی

CSS چیست؟ چرا همه برنامه نویسان باید با این زبان آشنایی داشته باشند؟

واحد تبلیغات 24 اردیبهشت 1401 ساعت 14:30
زمان مطالعه: 11 دقیقه
CSS چیست؟ چرا همه برنامه نویسان باید با این زبان آشنایی داشته باشند؟
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما سفرمارکت

حتی اگر برنامه نویس نیستید، احتمالاً نام HTML را شنیده‌اید. زبان HTML اساسی‌ترین زبان برنامه‌نویسی محسوب می‌شود که از دهه 90 میلادی وجود داشته است. اما موضوعی که شاید آنقدرها با آن آشنا نباشید، CSS است. سی اس اس زبان برنامه نویسی است که به همان اندازه مهم در نظر گرفته می‌شود و در کنار HTML و جاوا اسکریپت یکی از سه پایه اصلی فناوری وب است.

لیست
CSS چیست؟CSS چه کاربردی دارد؟بهترین فریم ورک های سی اس اسtailwind CSSBootstrapMaterialize CSSتفاوت HTML و CSSمزایای CSSصرفه جویی در زمانبارگذاری سریع تر صفحاتجذاب کردن صفحاتسازگاری بالاجمع بندی

در این مطلب علاوه بر این که توضیح می‌دهیم CSS چیست، مزایا و کاربردهای استفاده از این زبان را بیان خواهیم کرد. بنابراین اگر قصد سفارش پروژه CSS را دارید، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا علاوه بر تعریف CSS، چند مورد از بهترین فریم ورک‌های CSS را به شما معرفی کنیم و تفاوت HTML با CSS را نیز برای شما شرح دهیم.

CSS چیست؟

برای شروع بگذارید یک مثال بزنیم. تصور کنید که تمام صفحات وب به یک شکل و فقط دارای متن بودند؛ بدون هیچ رنگ بندی جذاب یا طراحی خاصی! با این شرایط وب‌سایت‌ها و به طور کلی وب گردی مطمئناً کاری بسیار خسته کننده به نظر می‌رسید؛ نه؟ می‌توان گفت دقیقا برای رفع همین مشکل زبان برنامه‌نویسی CSS به وجود آمده است. اما سی اس اس چیست و چه کاربردی دارد؟

CSS (سی اس اس) کوتاه شده عبارت Cascading Style Sheets است. البته معنی این عبارت به زبان فارسی اطلاعات دقیقی درباره این که چیست و چه کاربردی دارد به شما نخواهد داد. CSS یک زبان طراحی ساده است که برای زیبا کردن صفحات وب به وجود آمده است. به صورت خلاصه این زبان باعث می‌شود که سایت بسیار جذاب‌تر از یک متن ساده و بی روح باشد. در حالی که HTML تا حد زیادی محتوای متنی را تعیین می‌کند، CSS ساختار بصری، چیدمان و زیبایی صفحه را به وجود می‌آورد. در واقع استفاده از این زبان مربوط به زیباتر کردن صفحات سایت است.

با استفاده از CSS می‌توانید رنگ متن، سبک فونت‌ها، فاصله بین پاراگراف‌ها، نحوه اندازه‌گذاری و چیدمان ستون‌ها، طرح‌های چیدمان، تغییرات در نمایش برای دستگاه‌های مختلف و اندازه‌های صفحه نمایش را کنترل کنید. علاوه بر آن می‌توانید تصاویر پس‌زمینه یا رنگ‌هایی که در بک گراند صفحه استفاده می‌شود و یا انواع افکت‌های دیگر را تعیین کنید. یادگیری و درک CSS آسان است اما کنترل بسیار زیادی روی کدهای HTML ایجاد می‌کند. معمولاً CSS با زبان‌های HTML یا XHTML ترکیب می‌شود. حال که متوجه شدید CSS چیست، بهتر است با کاربرد آن نیز آشنا شوید.

CSS چه کاربردی دارد؟

در یک مثال ساده؛ اگر HTML را اجزای موتور یک خودرو در نظر بگیریم، CSS بدنه، ظاهر، و رنگ آمیزی آن خواهد بود. یک وب سایت می‌تواند بدون CSS اجرا شود، اما مطمئنا از نظر ظاهری اصلا قشنگ نخواهد بود؛ زیرا عاری از هرگونه رنگ‌بندی و یا ویژگی جذاب است. با استفاده از  سی اس اس می‌توان ظاهر وب سایت را قشنگ کرده و یک تجربه کاربری عالی ایجاد کرد. به این نکته حتما توجه کنید که جذابیت سایت شما از نظر ظاهری نیز می‌تواند در جذب مخاطب تاثیرگذار باشد. بدون CSS، وب‌سایت‌ها بسیار ساده هستند و احتمالاً برقراری ارتباط با آن‌ها بسیار سخت خواهد بود. علاوه بر چیدمان و قالب، CSS مسئولیت رنگ فونت‌ها و بسیاری از موارد دیگر را نیز بر عهده دارد.

CSS همراه با HTML و جاوا اسکریپت در اکثر وب سایت‌ها برای ایجاد رابط کاربری سایت و بسیاری از برنامه‌های کاربردی تلفن همراه استفاده می‌شود. با استفاده از آن شما می‌توانید ظاهر جدیدی به اسناد HTML قدیمی خود اضافه کنید. تنها با چند تغییر در کد CSS می‌توان ظاهر وب سایت را کاملاً تغییر داد.

بهترین فریم ورک های سی اس اس

معرفی فریمورک های CSS

فریم‌ ورک CSS مانند یک کتابخانه کد است که اجرای کدها را برای برنامه‌نویسان آسان‌تر می‌کند. به زبان ساده، فریم ورک مجموعه‌ای از کدهای CSS است که آماده استفاده هستند. کدنویسی با استفاده از فریمورک سریع‌تر انجام می‌شود. همچنین باعث ایجاد کدهای مرتب‌تر و حرفه‌ای خواهد شد. بهترین مزیت استفاده از فریم ورک‌های سی اس اس این است که در وقت شما صرفه‌جویی خواهد شد.

فریم‌ورک‌های CSS بسیاری در دسترس هستند که می‌توان از آن‌ها استفاده کرد و هرکدام مزایا و معایب خود را دارند. بنابراین در ادامه این مطلب چند مورد از بهترین فریم‌ورک‌های CSS را به شما معرفی می‌کنیم.

tailwind CSS

Tailwind CSS یک فریم‌ورک CSS با قابلیت شخصی‌سازی است که تمام موارد مورد نیاز برای ایجاد طرح‌های سفارشی را در اختیار شما قرار می‌دهد. در این فریم ورک برخلاف سایر چارچوب‌های CSS  (مانند Bootstrap یا Materialize CSS) کدهای از پیش تعریف‌شده ارائه نمی‌شود. در عوض کار کردن با آن آسان است و مجموعه‌ای از کلاس‌های کمکی CSS را به شما ارائه می‌دهد. با استفاده از tailwind CSS می‌توانید به سرعت طراحی خود را انجام دهید.

Bootstrap

بوت استرپ را می‌‌توان بهترین فریم ورک CSS جهان در نظر گرفت که پشتیبانی بسیار خوبی دارد. این فریم ورک با استفاده از HTML، SASS و جاوا اسکریپت ساخته شده است. در حال حاضر، Bootstrap 5 Alpha آخرین نسخه این فریم‌ورک است. بوت استرپ از تمام مرورگرهای مدرن پشتیبانی می‌کند و مزایای زیادی را در اختیار برنامه‌نویس قرار می‌دهد. بهترین مزیت این فریم ورک این است که دارای اجزای عالی جاوا اسکریپت با فایل‌های سفارشی یا CDN است. Bootstrap کاملاً واکنش‌گرا است و در رایانه‌های رومیزی، تبلت‌ها و دستگاه‌های تلفن همراه، عملکرد بی‌نقصی دارد.

Materialize CSS

Materialize CSS یک فریم‌ورک واکنش‌گرا است که بر اساس طراحی متریال ساخته شده است. رابط کاربری این فریم ورک بسیار عالی بوده که باعث شده به یکی از بهترین‌ها تبدیل شود. Materialize در تبلت و موبایل کاملاً قابل استفاده است، یادگیری آن آسان است و به‌راحتی می‌توان از آن استفاده کرد. همچنین گزینه‌های زیادی برای سفارشی‌سازی در اختیار شما قرار می‌دهد.

تفاوت HTML و CSS

HTML ابتدایی‌ترین و مهم‌ترین زبانی است که برای ساخت یک صفحه سایت نیاز دارید و تمام زبان‌های برنامه‌نویسی وب به آن وابسته هستند. اما HTML فقط اجزاء سایت را تشکیل می‌دهد و همان‌طور که در ابتدای مطلب گفتیم، از فرم و شکل خاصی برخوردار نیست. با استفاده از سی اس اس، برنامه‌نویس می‌تواند صفحات وب را زیباتر و جذاب‌تر کند. در نهایت CSS مشخص می‌کند که هر دستور HTML روی صفحه نمایش چگونه ساخته شود.

مزایای CSS

حال که تا حدودی با سی اس اس آشنا شدید، بهتر است مزیت‌های استفاده از زبان CSS را نیز بدانید. استفاده از سی اس اس مزایای بسیاری دارد که چند مورد از آن‌ها را در ادامه به شما معرفی می‌کنیم.

صرفه جویی در زمان

قبل از CSS، برچسب‌هایی مانند فونت، رنگ، سبک پس زمینه، چینش عناصر، حاشیه و اندازه باید در هر صفحه وب تکرار می‌شد. این کار یک فرآیند بسیار طولانی بود. تصور کنید برای ساخت صفحات یک سایت بزرگ با این روش چه زمان و هزینه زیادی هدر می‌رفت. اما شما می‌توانید یک بار کد CSS را بنویسید و سپس از همان در چندین صفحه HTML استفاده کنید. با استفاده از سی اس اس می‌توان برای هر عنصر HTML یک سبک تعریف کرده، سپس آن را برای هر صفحه وب اعمال کرد.

بارگذاری سریع تر صفحات

کد بیشتر به معنای سرعت پایین‌تر صفحه است. CSS به شما این امکان را می‌دهد که از کد کمتری استفاده کنید. اگر از CSS استفاده می‌کنید، لازم نیست هر بار ویژگی‌های تگ HTML را بنویسید. فقط یک قاعده CSS از یک تگ بنویسید و آن را برای همه موارد آن تگ اعمال کنید. درنهایت کد کمتر منجر می‌شود که زمان بارگذاری صفحات کم‌تر شود.

جذاب کردن صفحات

همان‌طور که پیش‌تر نیز به این موضوع اشاره کردیم، با استفاده از CSS می‌توانید در مقایسه با ویژگی‌های HTML ظاهر بسیار بهتری به صفحه خود بدهید. زیبایی ظاهری صفحه و رابط کاربری مناسب می‌تواند در جذب مخاطب تاثیرگذار باشد.

سازگاری بالا

امروزه صفحات وب باید به طور کامل و در همه دستگاه‌ها به راحتی قابل نمایش باشند. چه موبایل باشد چه تبلت، دسکتاپ یا حتی تلویزیون هوشمند، CSS با HTML ترکیب می‌شود تا طراحی مناسبی ایجاد شود.

جمع بندی

همان‌طور که توضیح دادیم، CSS یک زبان طراحی بسیار ساده و مهم برای زیباتر کردن صفحات وب است و اگر در حال راه اندازی یک سایت هستید، به سفارش پروژه CSS نیاز خواهید داشت. در سایت‌های فریلنسری مانند پونیشا، هم می‌توانید به عنوان یک فریلنسر برنامه نویس فعالیت کنید و هم می‌توانید برنامه‌نویس مدنظر خود را برای طراحی صفحات وب استخدام کنید. همچنین با استفاده از پونیشا بلاگ می‌توانید مقالات کامل‌تری در رابطه با فریلنسری و پروژه‌های دورکاری مطالعه کنید. امیدواریم که با خواندن این مطلب به خوبی متوجه شده باشید که CSS چیست، چه کاربردی دارد و با مزایای آن آشنا شده باشید.

#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجی‌رو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری
این مقاله را به اشتراک بگذارید
توییتر Whatsapp Whatsapp تلگرام ایمیل کپی کرده لینک پرینت
چه حسی به این مطلب داری؟
Sad0
Sleepy0
Love0
Happy0
Angry0
Cry0
Surprise0
مقاله قبلی چگونه هایلایت استوری اینستاگرام دیگران را با کامپیوتر دانلود کنیم؟ چگونه هایلایت استوری اینستاگرام دیگران را با کامپیوتر دانلود کنیم؟
مقاله بعدی آموزش بازیابی اکانت غیرفعال شده فیسبوک آموزش بازیابی اکانت غیرفعال شده فیسبوک
نظر بدهید نظر بدهید

نظر بدهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا یک امتیاز انتخاب کنید!

تبلیغات

موبوگیفت
  • خرید فالوور ایرانی
  • خرید فالوور ارزان
  • پنجره دوجداره
  • خرید ممبر تلگرام
  • تاثیر سیاست های ترامپ بر کریپتو
  • ارز دیجیتال ایاس ( EOS)
  • قدرت دادن چین لینک به Web3
  • راز نوسانات بیت کوین
  • دوج کوین یا شیبا
  • دستگاه جوجه کشی دماوند
  • خرید بیت کوین
  • دوربین کوچک سیم کارت خور
  • خرید اکانت اسپاتیفای
  • لوستر مدرن
  • خرید سرور hp ماهان شبکه اچ پی

آخرین خبرها

گلکسی F56 فایو جی

گلکسی F56 فایو جی به عنوان باریک‌ترین گوشی سری F سامسونگ معرفی شد

هرم گونونگ پادانگ اندونزی

هرم گونونگ پادانگ اندونزی؛ چالشی برای اهرام مصر و باورهای رایج تاریخی!

باتری حجیم گوشی

باتری حجیم دیگر یک ویژگی لوکس نیست، بلکه یک نیاز ضروری است!

مطالب مرتبط

خرید از ایکس‌باکس و پلی‌استیشن ترکیه
رپورتاژ آگهی

چطور با کنسول ارزان بازی کنیم؟

17 اردیبهشت 1404 ساعت 15:00
5 نکته مهم هنگام خرید شارژر و پاوربانک که باید بدانید
رپورتاژ آگهی

5 نکته مهم هنگام خرید شارژر و پاوربانک که باید بدانید

17 اردیبهشت 1404 ساعت 11:22
۱۰ استراتژی حرفه‌ای برای خرج کردن یوسی در پابجی موبایل که گیمرهای حرفه‌ای از آن استفاده می‌کنند!
رپورتاژ آگهی

۱۰ استراتژی حرفه‌ای برای خرج کردن یوسی در پابجی موبایل که گیمرهای حرفه‌ای از آن استفاده می‌کنند!

16 اردیبهشت 1404 ساعت 10:19
معرفی لیست فیلم‌ها و سریال‌های شبکه خانگی در سال‌های اخیر
رپورتاژ آگهی

معرفی لیست فیلم‌ها و سریال‌های شبکه خانگی در سال‌های اخیر؛ از شاهکارهای کلاسیک تا «تاسیان»

15 اردیبهشت 1404 ساعت 15:06

درباره دیجی‌رو

رسانه دیجی‌رو با شعار دنیای تکنولوژی در اوایل سال 94 تاسیس شد. ماموریت ما اطلاع رسانی صحیح و ارائه آخرین اخبار تکنولوژی، بررسی محصولات دیجیتال، راهنمای خرید کالاهای دیجیتال و همچنین تهیه به‌روزترین مطالب آموزشی و مقالات در حوزه تکنولوژی، علم و سبک زندگی است. گروه دیجی‌رو همه‌ی تلاش خود را به کار خواهد گرفت که روزبه‌روز بر کیفیت و خدمات این رسانه بیفزاید تا دیجی رو به عنوان رسانه‌ای معتبر بدرخشد.

logo-samandehi
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
خوش آمدید

ورود به حساب کاربری

فراموش رمز عبور