دیجی رودیجی رو
  • اخبار تکنولوژی
    • اخبار داخلی
    • اخبار تلفن همراه
    • اخبار سخت افزار
    • اخبار اپلیکیشن‌ها
  • آموزش
  • بررسی محصولات
  • راهنمای خرید
  • سرگرمی
    • اخبار بازی
    • معرفی بازی
      • بازی موبایل
      • بازی دسکتاپ
      • بازی کنسول
    • معرفی اپلیکیشن
    • سینما و تلویزیون
  • دیجی فکت
  • دیجی لایف
  • دیجی10
  • مقالات گوناگون
خواندن: فرعون مشهور مصر به کمک سی‌تی اسکن از حالت مومیایی خارج شد!
به اشتراک بگذارید
ورود
اعلان نمایش بیشتر
تغییر اندازه فونتآآ
دیجی رودیجی رو
تغییر اندازه فونتآآ
جستجو
حساب کاربری دارید؟ ورود
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
دیجی رو > اخبار > اخبار گوناگون > فرعون مشهور مصر به کمک سی‌تی اسکن از حالت مومیایی خارج شد!
اخبار گوناگون

فرعون مشهور مصر به کمک سی‌تی اسکن از حالت مومیایی خارج شد!

حسین محمودزاده 11 دی 1400 ساعت 18:37
زمان مطالعه: 4 دقیقه
مومیایی
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما سفرمارکت

تیمی از محققان به تازگی موفق شدند با استفاده از فناوری توموگرافی کامپیوتری یا همان سی‌تی اسکن، جسد آمنهوتپ اول، یکی از فراعنه مصر باستان را به صورت دیجیتالی و مجازی از حالت مومیایی خارج کنند. این دستاورد جدید باعث شده تا نکات جالبی در مورد این فرمانروای مشهور دوران باستان و آداب و رسوم آن زمان مصر کشف شود. با دیجی رو همراه باشید.

سی‌تی اسکن به کمک باستان شناسان می‌آید

دکتر سحر سلیم که سرپرستی این تیم تحقیقاتی را بر عهده داشته، اخیراً یافته‌های خود را در ژورنال فرانتیرز شرح داده است. جسد مومیایی شده آمنهوتپ اول برای اولین بار در سال 1881 و در دیرالبهاری، روستایی کوچک خارج از دره پادشاهان، کشف شد. با این حال، در 140 سال گذشته دانشمندان و محققان در مورد باز کردن این مومیایی تردید داشته‌اند و بیم آن را دارند که این کار به ماسک ظریف روی صورت و بانداژهای روی بدن آسیب برساند.

اما به لطف پیشرفت‌هایی که در فناوری سی‌تی اسکن حاصل شده، دکتر سلیم توانست مومیایی آمنهوتپ اول را به صورت دیجیتالی باز کرده و حقایق ناشناخته مختلفی را درباره آن کشف کند. نتایج سی‌تی اسکن نشان می‌دهند که این فرعون در دوره پادشاهی جدید مصر (بین 1525 تا 1504 قبل از میلاد) حکومت می‌کرده و یکی از اولین فراعنه سلسله هجدهم این کشور بوده است که شامل فرمانروایان دیگری مانند آخناتون و توت عنخ آمون یا شاه توت نیز می‌شود. آمنهوتپ اول در سن 35 سالگی از دنیا رفته و همچنین مشخص شده که قد این پادشاه مصری حدود 167 سانتی‌متر (5 فوت و 6 اینچ) بوده است.

سی‌تی اسکن مومیایی

سلیم در بیانیه خود این طور ادامه داده که:

به نظر می‌رسد آمنهوتپ اول از نظر فیزیکی شبیه پدرش بوده است. او چانه‌ای باریک، بینی باریک کوچک و موهایی مجعد داشته و دندان‌های بالایی‌اش کمی بیرون‌زده بودند.

همچنین مشخص شده که در جسد هیچ نشانه‌ای از جراحت یا آسیب خارجی که ممکن است منجر به مرگ وی شده باشد، دیده نمی‌شود. اگر چه محققان جراحات متعدد پس از مرگ را پیدا کردند، اما گمان می‌رود که این جراحات توسط سارقان قبر ایجاد شده باشد. سارقان قبر کسانی بودند که اقلام با ارزش را از اجساد مومیایی شده پادشاهان مصر می‌ربودند.

با این حال، 400 سال پس از مرگ او، کاهنان مرده‌خانه سلسله 21 با استفاده از کتانی رزین‌شده، آسیب‌ها را به دقت ترمیم کردند تا دوباره گردن و بدن مومیایی را به هم بچسبانند. محققان معتقدند که جسد آمنهوتپ اول پس از مرگش دو بار تدفین مجدد شده است. به علاوه، سی‌تی اسکن توانست 30 سنگ طلسم مخفی و یک کمربند طلایی بی‌نظیر با مهره‌های طلا را در داخل بانداژ مومیایی کشف کند. این یافته جدید، نظریه پیشین را که می‌گفت کاهنان سلسله‌های بعدی از زیور آلات اجساد پادشاهان قبلی در مراسم تشییع جنازه فراعنه دیگر استفاده می‌کردند، رد می‌کند.

نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که این اولین باری نیست که یک مومیایی از طریق فناوری سی‌تی اسکن باز می‌شود و پیش از این در سال 1977 نیز این اتفاق رخ داده بود. با این حال، پیشرفت‌هایی که در سالیان اخیر در این فناوری به وجود آمده، به محققان اجازه داده است تا اطلاعات دقیق‌تری در مورد مومیایی‌ها به دست آورند.

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری
برچسب ها: باستان شناسی, فرعون, مصر باستان, مومیایی
این مقاله را به اشتراک بگذارید
توییتر Whatsapp Whatsapp تلگرام ایمیل کپی کرده لینک پرینت
چه حسی به این مطلب داری؟
Sad0
Sleepy0
Love0
Happy0
Angry0
Cry0
Surprise0
مقاله قبلی نحوه روشن كردن ماشين اتومات نحوه روشن كردن ماشين اتومات
مقاله بعدی اضافه کردن موزیک به پست های اینستاگرام آموزش اضافه کردن موزیک به پست های اینستاگرام
نظر بدهید نظر بدهید

نظر بدهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا یک امتیاز انتخاب کنید!

تبلیغات

موبوگیفت
  • خرید فالوور ایرانی
  • خرید فالوور ارزان
  • پنجره دوجداره
  • خرید ممبر تلگرام
  • تاثیر سیاست های ترامپ بر کریپتو
  • ارز دیجیتال ایاس ( EOS)
  • قدرت دادن چین لینک به Web3
  • راز نوسانات بیت کوین
  • دوج کوین یا شیبا
  • دستگاه جوجه کشی دماوند
  • خرید بیت کوین
  • دوربین کوچک سیم کارت خور
  • خرید اکانت اسپاتیفای
  • لوستر مدرن
  • خرید سرور hp ماهان شبکه اچ پی

آخرین خبرها

مانیتور گیمینگ سامسونگ Odyssey OLED G6

مانیتور گیمینگ سامسونگ Odyssey OLED G6؛ ورود طوفانی اولین اولد 500 هرتزی جهان!

گلکسی بادز کور

ایرباد «گلکسی بادز کور» سامسونگ در راه است؛ هدفون اقتصادی با ویژگی‌های جذاب

ریلمی جی تی 7

ریلمی جی تی 7 با شارژ فوق سریع و سیستم خنک کننده گرافنی عرضه خواهد شد

مطالب مرتبط

هرم گونونگ پادانگ اندونزی
علمی

هرم گونونگ پادانگ اندونزی؛ چالشی برای اهرام مصر و باورهای رایج تاریخی!

18 اردیبهشت 1404 ساعت 14:11
یافتن مقبره کلئوپاترا
علمی

کشف تونل شگفت‌انگیز در مصر؛ امیدها به یافتن مقبره کلئوپاترا دوباره زنده شد

15 اردیبهشت 1404 ساعت 13:34
تحقیقات چین از اپ استور اپل
اخبار گوناگون

چین اپ استور اپل را زیر ذره‌بین می‌برد؛ پاسخ تلافی‌جویانه به تعرفه‌های جدید آمریکا

20 بهمن 1403 ساعت 21:01
کشف معدن 48 هزار ساله اخرا
علمی

کشف معدن 48 هزار ساله اخرا در اسواتینی؛ نشانه‌ای از خلاقیت در دوران باستان

26 آبان 1403 ساعت 17:07

درباره دیجی‌رو

رسانه دیجی‌رو با شعار دنیای تکنولوژی در اوایل سال 94 تاسیس شد. ماموریت ما اطلاع رسانی صحیح و ارائه آخرین اخبار تکنولوژی، بررسی محصولات دیجیتال، راهنمای خرید کالاهای دیجیتال و همچنین تهیه به‌روزترین مطالب آموزشی و مقالات در حوزه تکنولوژی، علم و سبک زندگی است. گروه دیجی‌رو همه‌ی تلاش خود را به کار خواهد گرفت که روزبه‌روز بر کیفیت و خدمات این رسانه بیفزاید تا دیجی رو به عنوان رسانه‌ای معتبر بدرخشد.

logo-samandehi
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
خوش آمدید

ورود به حساب کاربری

فراموش رمز عبور