کمیسیون اروپا در پیش نویس پیشنهادی جدید خود، امکان وادار ساختن سازندگان گوشیهای هوشمند و تبلتها را به بادوامتر و تعمیرپذیرتر کردن محصولات، بررسی خواهد کرد. هدف از ارائه این پیشنهاد محدود کردن زبالههای الکترونیکی است و به گفته سران کمیسیون، در صورت تصویب میتواند ضایعات کربنی را معادل با آلودگی 5 میلیون خودرو کاهش دهد. با دیجی رو همراه باشید.
در این پیش نویس بیش از هر چیز بر باتریها و قطعات یدکی تمرکز شده است. بر این اساس، تولیدکنندگان گوشیها و تبلتها مجبور خواهند بود حداقل 15 قطعه ضروری برای دستگاههای خود را تا پنج سال پس از عرضه آن، تولید و روانه بازار کنند. این قطعات شامل باتری، نمایشگر، شارژر، پنل پشتی و سینی کارت حافظه و سیم کارت هستند.
علاوه بر این، قانون پیشنهادی از تولیدکنندگان میخواهد که باتری دستگاههای خود را به نحوی طراحی کنند که پس از 1000 چرخه شارژ، حداقل 80 درصد از ظرفیت خود را حفظ کنند یا اینکه به مدت پنج سال اقدام به تأمین باتری برای دستگاههایشان کنند. در ضمن، بهروزرسانیهای نرم افزاری نیز نباید تأثیر منفی بر طول عمر باتری داشته باشند. با این حال، این قوانین شامل دستگاههای امنیتی و دستگاههای رول شوند و منعطف نخواهد بود.
ائتلاف استانداردهای زیست محیطی (ECOS) میگوید اگرچه این پیش نویس منطقی و دلگرم کننده به نظر میرسد، اما باید از این هم فراتر رود. به عنوان مثال، گفته شده که باید هر دو پیشنهاد در رابطه با باتری در کنار هم اعمال شود. یعنی هم امکان تعویض باتری در چرخه عمر پنج ساله را داشته باشند و هم تولید کنندگان تضمین حداقل 1000 چرخه شارژ کامل را ارائه دهند. همچنین این ائتلاف پیشنهاد میکند که مصرف کنندگان باید بتوانند دستگاههای خود را بدون نیاز به افراد متخصص تعمیر کنند.
اگر همه چیز طبق برنامه پیش رفته و پیش نویس پیشنهادی تبدیل به قانون شود، کمیسیون اروپا برچسبهای جدیدی را برای گوشیها و تبلتها معرفی خواهد کرد که مشابه برچسبهای در نظر گرفته شده برای تلویزیون، ماشین لباسشویی و سایر لوازم الکترونیکی خانگی است. این برچسبها نشان میدهند که دستگاه مورد نظر چقدر بادوام است و فاکتورهای مختلف مانند محافظت در برابر آب و گرد و غبار، مقاومت در برابر سقوط و البته دوام باتری در طول عمر دستگاه را شامل میشود یا نه.