بر خلاف بسیاری از برندهای بزرگ دیگر، گوگل در نمایشگاه CES 2020 هیچ سخت افزار جدیدی را با خود به لاس وگاس نبرده بود. اما با این حال، این شرکت دست خالی هم نبود و خبرهایی برای طرفداران خود داشت. بسیاری از اطلاعاتی که گوگل در CES 2020 در اختیار بازدیدکنندگان قرار داد، حول محور دستیار صوتی این شرکت موسوم به گوگل اسیستنت بودند که هر سال بیش از پیش هوشمندتر میشود. در این مقاله قصد داریم تا مروری داشته باشیم بر تمام آنچه که گوگل در نمایشگاه CES امسال فاش کرده است. پس در ادامه حتماً با دیجی رو همراه باشید.
دستورهای خود را زمانبندی کنید
بر اساس اعلام گوگل، از اواخر سال جاری میلادی کاربران دستیار صوتی این شرکت قادر خواهند بود دستورهایی را که به این هوش مصنوعی میدهند، زمانبندی کنند. به این معنی که مثلاً میتوان تعیین کرد یک دستگاه خاص در چه ساعتی باید روشن یا خاموش شود یا شروع به کار کرده یا کار خود را متوقف کند. همچنین 20 دستگاه جدید هم به لیست دستگاههای پشتیبانی شده توسط گوگل هوم (Google Home) اضافه خواهد شد.
دستگاههای هوشمند بیشتر
در سال 2020 دستیار صوتی گوگل اسیستنت از دستگاههای زیر هم پشتیبانی خواهد کرد و به این ترتیب بیشتر از همیشه با دستگاههای هوشمند خانگی سازگاری خواهد داشت.
- قفل هوشمند August Smart Locks
- باکس نورپردازی Philips Hue HDMI Sync Box
- روترهای Telus Wi-Fi Hub
- ماشین لباسشویی GE Appliances Ultrafresh Front Load Washer
- دوش حمام MOEN
- دوربین مداربسته D-Link Outdoor Wi-Fi Spotlight
- دستگاه کنترل خانه هوشمند VIAROOM Smart
- سیستم اتوماسیون خانگی Somfy TaHoma Hub
- چراغ خواب Yeelight Staria Bedside Lamp Pro
- باز کننده در گاراژ MerossSmart
یادداشتهای خانگی
حتماً به یاد دارید در زمانهای نه چندان دور وقتی کسی خانه را بدون اطلاع دیگر اعضای خانواده ترک میکرد یا مجبور بود جایی برود، یک یادداشت برای آنها مینوشت و آن را بر روی جاهایی مانند یخچال یا تلویزیون میچسباند. با پیشرفت تکنولوژی حتی این شیوه اطلاع رسانی هم مدرنتر شده و جایگزین دیجیتالی پیدا کرده است.
Household نامی است که گوگل برای استیکی نوتهای دیجیتالی انتخاب کرده و در آینده نزدیک قرار است گوگل اسیستنت قابلیت ایجاد چنین یادداشتهایی را بر روی تمام نمایشگرهای هوشمند سازگار داشته باشد. هر کسی که در خانه باشد میتواند بدون نیاز به داشتن اکانت، این یادداشتها را ایجاد کرده و پیغام مورد نظر خود را به اطلاع دیگر اعضای خانه هم برساند.
شمارهگیری سریع
همانند یادداشتهای خانگی، این ویژگی هم برای تمام اعضای خانه در دسترس خواهد بود. شما میتوانید مخاطبینی را که بیشتر با آنها در تماس هستید، در بخش شمارهگیری سریع قرار دهید تا در مواقع نیاز بتوانید به سرعت با یک دستوری صوتی ساده و یا لمس نام در نمایشگر هوشمند، با آنها تماس بگیرید. هر دو ویژگی یادداشتهای خانگی و شمارهگیری سریع تا قبل از پایان سال 2020 در دسترس کاربران گوگل اسیستنت قرار خواهند گرفت.
به جای خواندن صفحات وب به آنها گوش دهید!
گوگل میگوید فناوری خواندن هوشمند متون به حدی پیشرفت کرده و به لحن واقعی انسان نزدیکتر شده که میتوان به طور مداوم و برای مدت طولانی هم به آن گوش داد. با استفاده از این تکنولوژی، گوگل اسیستنت در آیندهای نزدیک قادر خواهد بود متنهای طولانی صفحات وب را برای شما بخواند و یا به 42 زبان مختلف ترجمه کند. بنابراین میتوانید به چشمان خود استراحت دهید و در عوض از گوشهایتان کار بکشید!
حالت ترجمه شفاهی
ترجمه شفاهی یکی از ویژگیهای جدیدی است که گوگل به تازگی معرفی کرده و امکان ترجمه همزمان مکالمات با افراد غیرهمزبان را مهیا میکند. امسال گوگل قصد دارد این ویژگی را هر چه بیشتر توسعه داده و از آن در تعداد بیشتری از هتلها، فرودگاهها، استادیومهای ورزشی، سازمانهای بشردوستانه و غیره، استفاده کند.
بهروزرسانیهای حریم خصوصی
گوگل در نمایشگاه CES 2020 دو دستور صوتی جدید را برای دستیار صوتی خود معرفی کرد که میتواند به افزایش امنیت حریم خصوصی کاربران کمک کنند. دستور “Hey Google, that wasn’t for you” (هی گوگل، این به تو مربوط نبود) این امکان را فراهم میکند که اگر گوگل اسیستنت به صورت اتفاقی فعال شد و بخشی از مکالمه افراد را گوش داد، بتوان آن بخش را از حافظه هوش مصنوعی گوگل پاک کرد. دستور دیگر، “Hey Google, are you saving my audio data?” (هی گوگل، آیا اطلاعات صوتی مرا ضبط میکنی؟) است که کاربران با استفاده از آن قادر خواهند بود در هر لحظه بر حفظ حریم خصوصی خود توسط دستیار گوگل نظارت داشته باشند.
در مجموع به نظر میرسد سال 2020 یک سال مهم دیگر برای هوش مصنوعی گوگل خواهد بود و این دستیار مجازی میتواند بیش از پیش پیشرفت کند. با توجه به اینکه سال 2020 هنوز تازه آغاز شده، در ماههای آتی مطمئناً شاهد انتظار اخبار و اطلاعات بیشتری از سوی گوگل خواهیم بود.