مایکروسافت در تاریخ 24 ژوئن (3 تیر) یک رویداد اختصاصی برگزار خواهد کرد و قصد دارد تا در این رویداد از نسل بعدی سیستم عامل ویندوز رونمایی کند. این سیستم عامل جدید در حال حاضر با اسم رمز Sun Valley شناخته میشود و در چند وقت اخیر شاهد انتشار شایعات و اخبار تأیید نشدهای از ویژگیهای بالقوه آن هستیم. به همین مناسبت در ادامه این مقاله میخواهیم هر آنچه را که تاکنون درباره نسل بعدی ویندوز میدانیم، مرور کرده و شما را در جریان آخرین اخبار و اطلاعات قرار دهیم.
اینکه نسخه بعدی ویندوز چه نام خواهد داشت و آیا شاهد رونمایی از ویندوز 11 خواهیم بود یا نه. و همینطور مسائلی مانند تاریخ عرضه، ویژگیهای جدید و هزینهای که احتمالاً مایکروسافت برای ویندوز جدید خود اعلام خواهد کرد، همگی در ادامه مورد بررسی قرار خواهند گرفت. با ما در دیجی رو همراه باشید.
هر آنچه تاکنون از ویندوز 11 میدانیم
نام ویندوز جدید مایکروسافت چه خواهد بود؟
ظاهراً مایکروسافت در یک چرخش کاملاً غافلگیرکننده، قصد دارد بهروزرسانی آینده ویندوز 10 را که تاکنون با نام Windows 10 Sun Valley (21H2) شناخته میشد، تحت عنوان ویندوز 11 معرفی کرده و از موضع قبلی خود مبنی بر تبدیل ویندوز 10 به آخرین سیستم عامل خود عقب بنشیند. در حال حاضر شواهدی وجود دارند که نشان میدهند مایکروسافت از نام ویندوز 11 برای بهروزرسانی بزرگ بعدی خود استفاده خواهد کرد. اولین نشانه را میتوان در توییت مربوط به اطلاعیه برگزاری رویداد مشاهده کرد. غول ردموندی در اقدامی عجیب، خطوط افقی را از سایه لوگوی ویندوز حذف کرده و با این کار عدد 11 را تداعی کرده است.
علاوه بر این، مایکروسافت اخیراً اعلام کرده که در روز 14 اکتبر 2025 (22 مهر 1404) پشتیبانی از ویندوز 10 را خاتمه خواهد داد. این اولین بار است که مایکروسافت از پایان پشتیبانی از ویندوز 10 صحبت به میان میآورد و میتوان آن را نشانه مهمی از در راه بودن ویندوز 11 تلقی کرد.
نشانه دیگر را میتوان در توییت اخیر ایوان بلاس یافت. بلاس که یکی از شناختهشدهترین افشاگران دنیای فناوری است، در توییتی اعلام کرده که مایکروسافت در نهایت بهروزرسانی جدید سیستم عامل ویندوز را با عنوان ویندوز 11 معرفی و عرضه خواهد کرد. از آنجا که بلاس سابقه بسیار خوبی در فاش کردن اطلاعات از شرکتهای بزرگ فناوری دارد، به همین راحتی نمیتوان از توییت وی گذشت.
تاریخ عرضه ویندوز 11
می توان انتظار داشت که مایکروسافت هفته آینده و در جریان رویداد ویژه خود از تاریخ انتشار ویندوز 11 رونمایی کند. رویداد مایکروسافت قرار است در روز 24 ژوئن (3 تیر) و رأس ساعت 11:00 صبح به وقت شرقی (19:30 به وقت ایران) برگزار شود و این شرکت احتمالاً بلافاصله پس از اتمام رویداد، نسخه اینسایدر ویندوز 11 را در دسترس قرار خواهد داد. نسخه پایدار این سیستم عامل هم به احتمال زیاد در اکتبر 2021 عرضه خواهد شد.
تایم لاین کامل عرضه ویندوز 11
اگر علاقهمند به دانستن زمان عرضه دقیق نسخههای مختلف ویندوز 11 هستید، در ادامه میتوانید تایم لاین یا خط زمانی کامل عرضه سیستم عامل جدید مایکروسافت را مشاهده کنید:
- رونمایی از ویندوز 11: رونمایی از ویندوز 11 در جریان رویداد اختصاصی مایکروسافت در روز 24 ژوئن (3 تیر) اتفاق خواهد افتاد.
- انتشار نسخه پیش نمایش اینسایدر ویندوز 11: مایکروسافت به احتمال زیاد پس از معرفی ویندوز 11، نسخه پیش نمایش آن را در اختیار اینسایدرها قرار خواهد داد تا با ویژگیهای آن آشنا شده و این نسخه جدید از ویندوز را مورد بررسی قرار دهند.
- عرضه نسخه پایدار و نهایی ویندوز 11: مایکروسافت معمولاً در ماه اکتبر هر سال، بهروزرسانی ویندوز را عرضه میکند و از همین رو انتظار میرود در اکتبر پیش رو شاهد عرضه نسخه نهایی ویندوز 11 باشیم.
آیا ارتقاء به ویندوز 11 برای دارندگان ویندوز 10 رایگان خواهد بود؟
اگر مایکروسافت به راستی قصد انتشار ویندوز 11 را داشته باشد، مهمترین سوالی که مطرح میشود این است که تکلیف کاربران فعلی ویندوز 10 چه خواهد شد؟ در پاسخ، اگر روند تاریخی و سنتی مایکروسافت را ملاک قرار دهیم، میتوان انتظار داشت که ارتقاء به ویندوز 11 برای کاربران فعلی ویندوز 10 رایگان باشد. البته، هنوز هیچ چیز قطعی نیست و برای پی بردن به جزئیات، باید منتظر رویداد هفته آینده مایکروسافت باشیم.
غول ردموندی در سالهای اخیر سعی کرده تا ویندوز را به عنوان یک سرویس در اختیار کاربران قرار دهد و به این شیوه کاربران بیشتری را به استفاده از آخرین نسخه این سیستم عامل ترغیب نماید. این سیاست باعث شد تا بهروزرسانی ویندوز 10 به صورت رایگان برای دارندگان ویندوز 7 و ویندوز 8 ارائه شود و به این ترتیب، مایکروسافت توانست در مدت زمانی کوتاه، آمار استفاده از ویندوز 10 را به بیش از 1 میلیارد کاربر فعال در سراسر جهان برساند.
مهمترین ویژگیهای جدید ویندوز 11
شایعات در خصوص ویژگیهای جدید ویندوز 11 بسیار زیاد است، و ما هم در ادامه قصد داریم به تعدادی از مهمترین و قابل اعتمادترین آنها اشاره کنیم.
طراحی دوباره بخش تنظیمات
مایکروسافت در ویندوز 11 طراحی بخش تنظیمات را مورد بازنگری کلی قرار داده و رابط کاربری آن را سادهتر کرده است. یک وبلاگ ایتالیایی اخیراً تصویری از این بخش را به اشتراک گذاشته که در پایین میتوانید آن را مشاهده کنید.
همانطور که در تصویر میبینید، مایکروسافت تغییراتی در بخش تنظیمات ویندوز اعمال کرده و از آیکونهای رنگی برای گزینههای اصلی استفاده کرده است. همچنین، تمام گزینههای اصلی در پنل سمت چپ برنامه قرار داده شده و به این ترتیب میتوان بدون نیاز به بازگشت به صفحه اصلی، به سرعت در بین بخشهای مختلف صفحه تنظیمات جابجا شد.
رابط کاربری جدید
مایکروسافت به تازگی تغییراتی در رابط کاربری نرم افزارهای خود ایجاد کرده و انتظار میرود این روند در ویندوز 11 هم تکرار شود. از جمله مهمترین تغییرات رابط کاربری میتوان به گردتر شدن گوشه المانهای مختلف، از آیکونها گرفته تا پنجرهها و غیره، اشاره کرد. همچنین، گفته میشود که منوی استارت شناور مشابه با آنچه که در سیستم عامل کنسل شده ویندوز 10 ایکس دیده بودیم، به کار گرفته خواهد شد.
اکشن سنتر جدید
مایکروسافت در ویندوز 10 ایکس قصد داشت بخش اکشن سنتر (Action Center) را از نو طراحی کرده و بهبودهایی در زمینه طراحی و عملکرد آن اعمال کند. برای مثال، برای تعویض شبکه وای-فای یا دستگاههای بلوتوثی دیگر لازم نبود صفحه تنظیمات را باز کنید و از همین بخش به راحتی میشد این کارها را انجام داد. این یک پیشرفت بسیار قابل توجه و کاربردی است و اکنون که مایکروسافت رسماً ویندوز 10 ایکس را لغو کرده، میتوان انتظار داشت که این تغییرات در ویندوز 11 ایجاد شوند.
برای بخش اعلانها هم ظاهراً یک قسمت جداگانه در بالای صفحه تنظیمات سریع در نظر گرفته شده و علاوه بر این، یک دکمه “پاک کردن همه” (Clear All) برای حذف تمام اعلانهای در انتظار وجود خواهد داشت. حتی ممکن است داشبوردی در قسمت Task View ایجاد شده و نظارت بر اکانت مایکروسافت و رویدادهای آتی را برای کاربر سادهتر کند.
طراحی مجدد فروشگاه مایکروسافت
مایکروسافت در ماه اوت سال گذشته فروشگاه ایکس باکس را بازطراحی کرد و اکنون نیز در حال طراحی مجدد مایکروسافت استور است. بنا به گزارش جدیدی که Windows Central منتشر کرده، فروشگاه جدید مایکروسافت رابط کاربری مدرنتری داشته و فضای بازتری را برای کاربران و توسعه دهندگان ارائه خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، فروشگاه جدید به توسعه دهندگان اپها و بازیها اجازه میدهد تا برنامههای Win32 را به صورت آنپک ثبت کنند، برنامهها و بهروزرسانیها را در شبکه تحویل محتوای خود (CDN) میزبانی کنند و یا از پلتفرمهای تجاری شخص ثالث در برنامههایشان بهره ببرند. همه اینها از دید یک توسعه دهنده تغییرات مهیجی هستند و امیدواریم بتوانند مایکروسافت استور را به یک فروشگاه کامل و همهکاره تبدیل کنند.
جمعبندی
اینها، همه آن چیزی بودند که در حال حاضر از ویندوز 11 میدانیم. البته، خوشبختانه تنها یک هفته دیگر تا معرفی نسخه جدید ویندوز باقی مانده و به زودی با ویژگیهای کامل این نسخه آشنا خواهیم شد. اخبار و شایعاتی که از تغییرات ویندوز 11 به گوش میرسد، کاملاً امیدوارکننده هستند و به نظر میرسد مایکروسافت بعد از عرضه ناموفق ویندوز ویستا و تاحدود هم ویندوز 8، توانسته مسیر درست خود را پیدا کند و پلتفرم خود را به سمت کاملتر شدن سوق دهد.
نظر شما در خصوص ویندوز 11 چیست؟ فکر میکنید این نسخه میتواند روند موفق ویندوز 10 را حفظ کند؟ لطفاً نظرات خود را در ادامه و در قسمت کامنتها با ما در میان بگذارید.