در چند ماه گذشته، موضوع ارزهای رمزنگاری شده یا کریپتوکارنسی (CryptoCurrency) یکی از موضوعات داغ دنیای فناوری اطلاعات بود. رشد یکباره ارزش بیت کوین باعث شد تا همه نگاهها به سمت این پول دیجیتالی و بازار خرید و فروش آن معطوف شود. تا به حال چندین نوع ارز رمزنگاری شده مختلف عرضه شده که از مهمترین آنها میتوان به بیت کوین (Bitcoin) و اتریوم (Ethereum) اشاره کرد. اما نظرتان در مورد ارز دیجیتالی بعدی چیست؟ به نظر شما چه شرکت یا فردی ارز دیجیتالی بعدی را معرفی خواهد کرد؟ برخلاف تصویر بسیاری از افراد ظاهراً این فیسبوک است که قصد ورود به سیستم معرفی و توزیع ارزهای دیجیتالی را دارد و به همین منظور سخت در تلاش است تا ارز رمزنگاری شده اختصاصی خود را در اختیار مشتریان قرار دهد.
این طور که یکی از منابع خبری به نام Cheddar مدعی شده، با معرفی ارز دیجیتالی فیسبوک، کاربران این شبکه اجتماعی قادر خواهند بود با استفاده از این ارز، به خرید و فروش اقلام مختلف در پلتفرم فیسبوک بپردازند. البته این تنها مورد استفاده از ارز فیسبوک نخواهد بود و سران این شبکه اجتماعی به دنبال راههایی برای گسترش هر چه بیشتر و استفاده از آن مانند پول عادی هستند.
مارک زاکربرگ، مؤسس و مدیر عامل فیسبوک، در ماه ژانویه سال جاری میلادی اعلام کرد که این شبکه اجتماعی قصد دارد به صورت جدیتری وارد حوزه فناوریهای نو از قبیل کریپتوکارنسی شده و جنبههای مثبت و منفی آن را مورد ارزیابی قرار دهد.
حال بعد از گذشت 4 ماه به نظر میرسد زمان پیاده سازی این ایده فرا رسیده است و هفته گذشته اعلام شد، مدیر بخش پیام رسان فیسبوک، دیوید مارکوس، سرپرستی یک تیم تحقیقاتی برای بررسی پتانسیلهای فناوری بلاک چین در پلتفرم فیسبوک را بر عهده گرفته است. مارکوس پیش از این به عنوان رئیس و مدیر عامل پیپل (Paypal) فعالیت داشته و یکی از اعضای تیم تحقیقاتی وی هم پیش از این در صرافی دیجیتالی Coinbase مشغول به کار بوده است. بنابراین با کنار هم قرار دادن این اطلاعات به سادگی میتوان در مورد کارهایی که این تیم قصد انجامش را دارد، پیش بینی کرد.
در نگاه اول ممکن است ورود فیسبوک به عرصه ارزهای دیجیتالی کمی عجیب به نظر برسد، اما باید توجه داشت که اخیراً این شرکت اقدام به راهاندازی بخش خرید و فروش در شبکه خود نموده و بنابراین استفاده از یک واحد پولی اختصاصی میتواند هزینههای کاربران نقاط مختلف جهان را به شکل چشمگیری کاهش داده و آنها را از مخارج مربوط به تبادل ارز فارغ کند.