از مشهورترین جهانگردهای تاریخ چه میدانید؟ برای اغلب ما ماجراجویی تنها به رفتن به یکی از شهرها و مناطق محلی و امتحان کردن یک طعم جدید بستنی که تا به حال آن را نچشیدهایم، خلاصه میشود؛ چراکه اغلب ما ریسکپذیری بسیار پایینی داریم. با این حال، افرادی نیز وجود دارند که عاشق کند و کاو در دل طبیعت وحشی بوده و روحشان به شدت طالب کشف مناطق ناشناخته روی کره زمین است.
قبل از آن که تکنولوژی به شکل امروزی دربیاید و گوگل مپس (Google Maps) و مسافرتهای هوایی ممکن شود، جهانگردان باید مسیر بسیار سخت و پرپیچ و خمی را برای سفرها و اکتشافات خود طی میکردند؛ چرا که این افراد مجبور بودند در ابتدا زبانهای مختلف را آموخته و خود را برای سفر به مناطق ناشناخته آماده کنند تا بتوانند ماجراجویی خود را آغاز نمایند. ما امروز در دیجی رو قصد داریم شما مخاطبین همیشگی را با مشهورترین جهانگردهای تاریخ آشنا کنیم. در ادامه میخواهیم بدانیم چه چیزی الهام بخش این افراد ماندگار در تاریخ بوده است. پس با ما همراه باشید.
مارکوپولو (Marco Polo)
کمتر کسی وجود دارد که تا به این لحظه حداقل یکبار نام مارکوپولو به گوشش نخورده باشد! مارکوپولو جهانگردی ایتالیایی بود که در سال 1254 میلادی چشم به جهان گشود. وی در سال 1271 ماجراجویی خود را برای اکتشاف در قاره آسیا آغاز کرد. در نتیجه اکتشافات مارکوپولو در این منطقه شاهد معرفی ملت چین و باقی قاره آسیا به اروپاییها بودیم. در آن زمان کمتر کسی از وجود این قاره و مشتقاتش باخبر بود.
در طول این سفر و ماجراجویی، پولو تقریباً 15 هزار مایل مسافت دریا و خشکی را پیمود؛ از هند و چین و ژاپن گذشت و تمامی رخدادها و مشاهدات خود را طی این سفر یادداشت کرده و به ثبت رساند. اکتشافات پولو از جهت ایجاد روابط تجاری بین اروپا و آسیا بسیار حائز اهمیت و تاریخی است و در نهایت این روابط با دوستی این جهانگرد با کوبلای خان که در آن زمان امپراتور قوم مغول بود، بسیار بهبود و پیشرفت یافت.
کریستوف کلمب (Christopher Columbus)
کریستوف کلمب، یکی از مشهورترین و شناختهشدهترین جهانگردان تاریخ است. البته، با وجود اینکه کلمب جهانگرد بزرگی بوده، اما اغلب با عنوان اشتباهی شناخته میشود! بیشتر مردم بر این باورند که در طول تاریخ، کلمب اولین شخصی بوده که قاره آمریکا را کشف کرده، در حالی که این موضوع درست نیست! با این حال، او نقش بسیار مهمی در تایید موقعیت و چشمانداز قاره آمریکا و ارائه بهترین راهها و معابر برای عبور از اقیانوس و رسیدن به آمریکا، برای سایر جهانگردان فراهم کرد.
کریستوف کلمب در سال 1451 میلادی متولد شد و در طول زندگی خود چهار سفر بسیار مهم را تجربه کرد که از جمله آنها میتوان به سان سالوادور (San Salvador) و جزایر دومنیکا (Dominica)، جامائیکا (Jamaica) و گوادلوپ (Guadeloupe) اشاره داشت. وی در سفر سوم خود قصد داشت به چین برسد اما سر از مناطق گرانادا (Grenada)، ترینیداد و توباگو (Trinidad and Tobago) و در نهایت مارگاریتا (Margarita) در آورد و سرانجام در سفر چهارم خود به آمریکا رسید.
جیمز کوک (James Cook)
از جیمز کوک اغلب با عنوان کاپیتان کوک یاد میشود چرا که وی ناخدای معروف کشتی جنگی خانواده سلطنتی، دریانورد و همچنین یک جهانگرد حاذق بود که سفرهای افسانهای را در طول زندگی خود تجربه کرد. این جهانگرد انگلیسی قبل از ترک خدمت و آغاز مسیر خود به عنوان یک جهانگرد، کاپیتان نیروی دریایی خاندان سلطنتی بود. درست همانند کریستوف کلمب، کوک نیز سفرهای دریایی متعددی را تجربه کرد. او در اولین دریایی خود به نزدیکی استرالیا رسید؛ جایی که قبایل بومی و سد بزرگ مرجانی را کشف کرد.
کوک در دومین سفر خود لقب اولین جهانگردی را که از مدار قطب جنوب عبور کرده از آن خود کرد و توانست در کتابهای تاریخی برای همیشه نام خود را ماندگار کند. سومین سفر جیمز او را به اولین کاوشگر اروپایی که توانست جزایر هاوایی را کشف کند، مبدل کرد. متأسفانه این جهانگرد معروف پس از مدتی گشت و گذار در آمریکا به هاوایی برگشت و در آنجا به قتل رسید.
فردیناند ماژلان (Ferdinand Magellan)
نام فردیناند ماژلان به عنوان کسی که سفر دور دنیا را بر اولین بار به ثمر رسانیده، در طول تاریخ بسیار برجسته و ماندگار شده است. وی در سال 1480 در یک خانواده پرتغالی، دیده به جهان گشود و در کنار جهانگردی به عنوان یک قایقران نیز فعالیت میکرد. او قصد داشت تا به آفریقای شرقی سفر کند و به عنوان یک جهانگرد گروه خود را توسعه ببخشد. ماژلان توانست با ناوگان خود به دور کره زمین سفر کند اما زمانی که از منطقهای در فیلیپین عبور میکرد، درگذشت. همچنین نامگذاری اقیانوس آرام نیز به دست این جهانگرد پرتغالی صورت گرفته است.
روالد آموندسن (Roald Amundsen)
روالد آموندسن، جهانگرد نروژی بود که با کشف قطب جنوب، این منطقه از کره زمین را به همگان معرفی کرد. وی در سال 1872 میلادی متولد شد و در طول زندگی خود به طور حرفهای به عنوان یک کاوشگر قطبی که به هدف دستیابی و کشف نقاط ناشناخته شروع به فعالیت کرده بود، شناخته میشد. در سال 1911 او سفری را به قطب جنوب ترتیب داد که همین موضوع باعث شد به او لقب اولین کسی که به این ناحیه جغرافیایی رسیده، را بدهند. پانزده سال بعد از این دستاورد، این کاوشگر به قطب شمال نیز سفر کرد و به عنوان اولین فردی شناخته شد که توانست در طول زندگی خود به هر دو قطب قدم بگذارد.