اولین مرکز نوآوری فضایی ایران با همکاری شتابدهنده فاطر شریف با سازمان فضایی ایران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری راهاندازی شد.
مرتضی براری، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فضایی ایران در مراسم امضای تفاهمنامه مشترک بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان فضایی ایران و شتابدهنده فاطر شریف اعلام کرد: در راستای سیاست های کلی کشور و باهدف توسعه اقتصاد دانش بنیان و ایجاد زیست بوم کارآفرینی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی، اولین مرکز نوآوری فضایی راه اندازی شد.
رئیس سازمان فضایی ایران در این مراسم با اشاره به اینکه منابع صندوق توسعه ملی میتواند برای گسترش کسب وکارهای نوپا و فناوریهای نوین اختصاص یابد، گفت: سازمان فضایی ایران از شکلگیری شتابدهندهها و مراکز نوآوری توسعه فناوری و خدمات فضایی برای ایجاد و توسعه استارتاپهای این حوزه حمایت میکند.
حمایت از راهاندازی استارتاپ فضایی
معاون وزیر ارتباطات اعلام کرد: رشد فناوری فضایی و ارزش افزوده آن موجب شده است تا استارتاپها در توسعه زیرساختهای فضایی نیز ورود کنند که حمایت از راهاندازی استارتاپهای حوزه فناوری به موازات توسعه کسب وکارهای ارایه دهنده خدمات فضاپایه از اولویتهای سازمان فضایی ایران به شمار می رود.
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه امروزه طراحی و ساخت ماهوارهها به سمت کوچک سازی و ساده سازی و تشکیل منظومههای ماهوارهای پیش میرود، توضیح داد: امروزه توسعه زیر ساخت های ماهواره ای با ایجاد منظومه ای از ماهواره های کوچک فراهم شده، بطوری که بعنوان انقلاب فضایی مطرح است، در همین راستا فراهم نمودن بستر لازم برای ورود استارت آپ ها در ساخت ماهواره های کوچک و توسعه منظومه ماهواره ای در اولویت برنامه های سازمان فضایی ایران قرار گرفته و ایجاد مرکز نوآوری فضایی در همین راستا است.
نقش ماهوارههای کوچک در اینترنت اشیاء
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: منظومه ماهوارههای کوچک در صنعت IOT نقش فراوانی داشته و بازار بسیار بزرگی برای آن قابل تصور است و با ظرفیتی که در این حوزه در کشور وجود دارد، امیدواریم با حضور بخش خصوصی این شبکه در کشور توسعه یابد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: تسهیل گری، رفع موانع و توسعه بازار برای ورود و سرمایه گذاری شرکت های خصوصی در ساخت منظومه ماهواره های کوچک در دستور کار سازمان فضایی ایران قرار دارد که در این راستا گام های جدی برداشته شده است.
اسماعیل قادریفر، رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم در این رابطه گفت: با مشارکت بخش خصوصی قصد داریم، کسب وکارهای حوزه فناوری را توسعه دهیم.
قادری فر با بیان اینکه امیدواریم در سال آینده شاهد بروز و ظهور نسل جدیدی از استارتاپها بر پایه فناوری روز باشیم، گفت: در حال حاضر کشور ما دارای بزرگترین اکوسیستم و جریان استارت آپی در منطقه است که باید از این ظرفیت بزرگ و توانمندی نیروی انسانی متخصص برای توسعه کسب وکارهای نوپا استفاده کنیم.
قادریفر بیان کرد: مرکز نوآوری فضایی، اولین مرکز نوآوری در حوزه فناوری محسوب می شود که به عنوان اولین مرکز نوآوری فناوری فضایی نیز فعالیت خود را آغاز کرده است.