در این دوره که بیشتر موبایلها از صفحه نمایشهایی با رزولوشن 1440 در 2560 بهره مند هستند هنوز برخی از کمپانیها گوشی های تولیدی خود را با نمایشگرهایی با کیفیت 1080 در 1920 و با استاندارد فول اچدی روانهی بازار میکنند. چرا که در این میان سوالی بوجود آمده است. آیا چشمان انسان میتواند تفاوت میان QHD و FHD را تشخیص دهد یا خیر؟ بیایید به گذشته برگردیم؛ آیا به یاد دارید کدام گوشی هوشمند برای اولین بار با نمایشگری با دقت 1080 پیکسل مجهز شد؟ جواب را به شما خواهیم گفت ولی قبل از آن بیایید کمی دربارهی گذشتهی صفحه نمایشهای موبایلها صحبت کنیم.
همهی ما به خوبی موبایلهای نوکیا را به یاد داریم، مانند مدل 1100 که به نظر من یکی از پرخاطرهترینها به حساب میآید و هست. در دورههای اولیه از تولد نوکیا شاهد صفحه نمایشهای سبز رنگ بودیم که نوشتهها و یا علامت ها به رنگ مشکی و شبیه پیکسل به چشم میآمد. زمان گذشت و رنگ صفحه به سفید و مشکی تبدیل شد و مدتی بعد شاهد نمایشگرهای TFT با 16 میلیون رنگ بودیم که به شکلی کمپانی سونی اریکسون در این دوره قلههای موفقیت را طی میکرد. نوکیا و دیگر کمپانیها نیز سودهای کلانی میبردند تا جایی که صفحههای لمسی و موبایلهایی نظیر اچ تی سی، آیفون 3 جی اس، ال جی و سامسونگ وارد بازار شدند. سیستمهای عامل جدید متولد شد و دنیای موبایلها شاهد انقلابی بود که تا به امروز همچنان ادامه دارد.
تا این که در سال 2012 بود که اچ تی سی از موبایل HTC DROID DNA رونمایی کرد و برای اولین بار از نمایشگرهای 1080 در 1920 فول اچ دی در آن استفاده کرده بود. بسیاری از ما می دانیم که اچ تی سی همیشه در نوآوریها پیشرو بوده ولی وضعیت امروزی این کمپانی به دلیل مشکلات مالی و همچنین عقب ماندن از رقبا به هیچ عنوان مناسب نیست. اچ تی سی در ساخت این موبایل از جنس بدنه تازه و همچنین صاف استفاده کرد و به همین دلیل زمانی که این موبایل را در دست میگرفتید احساس خوبی به شما منتقل میشد. کنارهها را نیز با استفاده از نواری قرمز رنگ به شکلی زینت بخشیده بود. صفحه نمایشی از جنس گوریلا گلس 2 داشت و 5 اینچ اندازهاش بود که در آن زمان صفحه نمایشی بزرگ به حساب میآمد. در آن زمان اگر از موبایلهایی با رزولوشن نمایشگر 720p اچ دی استفاده میکردید با به دست گرفتن HTC DROID DNA تفاوت را احساس میکردید.
اگر بخواهیم دربارهی سخت افزارهای داخلی این موبایل اندرویدی صحبت کنیم باید به اسنپدراگون S4 Pro APQ8064، quad-core 1.5GHz CPU و پردازندهی گرافیکی Adreno 320 اشاره کنیم. همچنین این گوشی از یک رم 2 گیگابایتی و حافظهی 16 گیگاباتی (11 گیگ در اختیار کاربر قرار دارد) برخوردار بود. دوربین عقب این محصول 8 مگاپیکسل و دوربین جلوی آن 2 مگاپیکسل در نظر گرفته شده بود.
برای قدرت بخشیدن به این دیوایس از یک باتری 2020 میلی آمپری استفاده شده بود که در آن زمان بسیاری از طرفداران اچ تی سی از عملکرد آن راضی بودند. در بخش نرم افزار و سیستم عامل نیز به شکلی مناسب ظاهر شده بود. ابتدا از اندروید 4.1.1 استفاده میکرد و بعدها تا اندروید 4.4 آپدیت شد.
نظر شما دربارهی این موبایل چیست؟ تا به حال تجربهی استفاده از آن را داشتهاید؟