بالاخره دو گوشی گوگل پیکسل آنگونه که ما انتظارش را داشتیم به صورت رسمی رونمایی شدند. به خوبی اکثر شایعات در خصوص این دیوایس ها به حقیقت پیوست که در واقع بسیاری از آنها را پیش از رونمایی رسمی شب گذشته گوگل از این دو گوشی گوگل پیکسل ما میدانستیم؛ اما حداقل در این مراسم بار دیگر تمامی آنها را با اضافه شدن مواردی جدیدتر از زبان خود گوگل به صورت رسمی شنیدیم.
این گوشی ها که به طور کامل طراحی و ساخته شدهی دست گوگل است را باید نخستین پرچمدار رسمی این شرکت دانست. بله، تا پیش از این دیوایس های نکسوس چنین وضعیتی را داشتند اما آنها توسط شرکت های شخص ثالثی طراحی میشدند. هرچند در حال حاضر نیز گفته میشود که ساخت این دو گوشی گوگل پیکسل و گوگل پیکسل ایکس ال نیز ساخت شرکت تایوانی اچ تی سی است ولی گوگل برای اطمینان حاصل کردن از اینکه خود او ساخت این محصول را در اختیار داشته لوگوی خودش را نیز در پشت این دو دیوایس نوظهور هک کرده است.
پیکسل ها چه هستند؟ گوشی هایی قدرتمند همراه با سخت افزاری در رده پرچم داران حاوی خالصترین نسخه از سیستم عامل اندروید و نخستین گوشی که دستیار گوگل بر روی آن نصب شده است. این محصولات خوش ساخت و با کیفیت به نظر میرسند و آغاز قیمت آنها از 650 دلار خواهد بود که میتوان چنین قیمتی را برای یک گوشی هوشمند در این رده مناسب دانست؛ اما در این جا مواردی وجود دارد که اگر گوگل آنها را به گوشی تازه رونمایی شده خود اضافه میکرد به مراتب محصول کاملتر و بهتر را در اختیار مشتریانش قرار میداد. در ادامه به 5 مورد از این ویژگیهای قابل انتظار خواهیم پرداخت.
1 – تثبیت تصاویر اپتیکال
گوگل تمام تلاش خود را کرد تا دوربین پشتی از هیچ برآمدگی برخوردار نباشد و همانطور که میتوانید مشاهده کنید دوربین دو گوشی گوگل پیکسل نیز کاملاً صاف بوده و فاقد هرگونه برآمدگی خاصی است. اغلب این برآمدگی موجود بر روی دوربین گوشی های هوشمند به جهت میزبانی از ماژول تثبیت تصاویر اپتیکال (OIS) قرار میگیرد.
بله این درست است که سنسور دوربین دو گوشی پیکسل از اندازه بزرگ 1.55 um برخوردار است که به طور قابل توجهی سرعت شاتر را کاهش میدهد؛ اما این گوشی به جای یک تثبیت تصاویر اپتیکال از یک تصویر تصاویر دیجیتالی بهره میبرد که در این برهه از زمان با باور دیگری داشتیم!
2 – شارژر بی سیم
معمولاً زمانی که یک گوشی از رنگ مشکی ماتی برخوردار است ما میگوییم که باشد بنابراین نمیتواند از ویژگی شارژ بی سیم بهرهمند باشد اما حداقل جنس فلز سرد آن میتواند از یک شارژر مگنت پشتیبانی کند. به هر حال به نظر میرسد که گوگل خواسته تا در هر دو سمت گوشی از جنس شیشهای براقی استفاده کند تا شما یک دیوایس نیمه لغزنده را داشته باشید.
با همه این تفاسیر جای خالی یک شارژر بی سیم به شدت در این محصول حس میشود و این درحالیست که نکسوس 4 از چنین ویژگی برخوردار است.
3 – مقاومت در برابر آب (Water-resistance)
مقاومت در برابر آب امروزه دیگر به یک ویژگی برای گوشی های بالا رده تبدیل شده است و امسال حتی اپل نیز به جمع سازندگان محصولاتی اینچنینی اضافه شد. این کمی گیج کننده خواهد بود که چرا گوگل حداقل مقاومت در برابر پاشیده شدن آب را به پرچمدار خود اضافه نکرد تا همچون رقبای بالا ردهی آن از چنین ویژگی بهرهمند باشد.
4 – بلندگوهای استریو
این یک گله کوچک از گوگل است. اگر این گوشی توسط اچ تی سی ساخته شده بود میدانست که به خوبی چگونه از اسپیکرهای استریو در گوشی های گوگل پیکسل استفاده کند. دو دیوایس نکسوس 6 و نکسوس 6 پی هر دو از بلندگوهای استریو بهرهمند بودند؛ این در حالی است که چنین چیزی را ما نمیتوانیم در 2 تا از گرانترین گوشی های هوشمند بازار با برند گوگل مشاهده کنیم.
5 – حاشیه هایی کم
Google Pixel و Pixel XL را میتوان آیفون های پلتفرم اندروید دانست. دیوایس هایی که توسط خود سازنده سیستم عامل اندروید طراحی شدهاند؛ بنابراین در این رابطه باید گفت که بهترین عملکرد را از خود به نمایش خواهند گذاشت.
این دیوایس به اندازه کافی برای رقابت با آیفون جذاب به نظر میرسد اما بهتر نبود تا همچون آیفون ها از حاشیه های صفحه کمتری برخوردار بود؟ علاوه بر این دو گوشی گوگل پیکسل فاقد هرگونه دکمه سخت افزاری هستند و گوگل از یک نوار پیمایش مجازی در زیر صفحه نمایش برای آنها استفاده کرده است.