هنگام انتخاب یک گوشی اندرویدی، یکی از مهمترین عواملی که در تصمیم شما تأثیر میگذارد، میزان حافظه داخلی است. میزان فضای ذخیرهسازی داخلی در برگه مشخصات گوشیها قید میشود اما باید توجه داشته باشید که مقداری از این فضا قبلاً توسط سیستم عامل و برنامههای از پیش نصب شده استفاده شده است و این بدان معناست که شما نمیتوانید از تمامی فضای ذخیرهسازی اسمی گوشی خود استفاده کنید. در مجموع مشکل کمبود فضای داخلی در بین کاربران گوشیهای هوشمند نسبتاً فراگیر بوده و افراد زیادی با آن دست و پنجه نرم میکنند. اما خوشبختانه روشهای زیادی برای آزادسازی فضای ذخیره سازی در سیستم عامل اندروید وجود دارد که در ادامه این مقاله به آنها خواهیم پرداخت. با دیجی رو همراه باشید.
چه دلایلی باعث پر شدن حافظه داخلی میشوند؟
حافظه داخلی ناکافی یکی از رایج ترین مواردی است که کاربران اندرویدی با آن روبرو هستند و دلایل مختلفی برای این امر وجود دارد:
- سیستم عامل با حجم بالا
- برنامههای حاوی محتوای چند رسانهای سنگین که برای مصرف آفلاین در تلفن همراه ذخیره میشوند؛ مانند بازیها و برنامههای ویرایش صوتی یا تصویری
- محتوای چند رسانهای سنگین شخصی شما ( فیلم، عکس و غیره)
- برنامههایی که به ندرت استفاده میشوند و یا اینکه اصلا استفاده نمیشوند
- بهروزرسانیهایی حجیم و گسترده برنامهها
نکاتی در مورد آزادسازی حافظه داخلی در اندروید
اگر مرتباً به مشکل کمبود فضای ذخیره سازی بر میخورید و دائماً نیاز به مدیریت این موضوع دارید، در ادامه نکات و مواردی را برای حل این مشکل به شما آموزش میدهیم.
مدیریت حافظه در سیستم عامل اندروید
سیستم عامل اندروید دارای ابزار آزاد سازی فضای ذخیره سازی (Free Up space) است که میتوانید از آن برای افزایش حافظه در دسترس تلفن همراه خود استفاده کنید. در راهنمای زیر از گوشی گلکسی اِس 8 پلاس سامسونگ با اندروید 9 پای استفاده شده است. ممکن است مراحل گفته شده دقیقا با مراحل لازم بر روی تلفن همراه شما یکسان نباشد اما روند کار یکسان است.
1- تنظیمات تلفن همراه خود را باز کرده و بر روی Device Care ضربه بزنید.
2- پس از آن بر روی Storage ضربه بزنید. در این قسمت فضای ذخیره سازی در دسترس، فضای ذخیره سازی استفاده شده و دیگر نکات را مشاهده میکنید.
3- روی سه نقطه عمودی در بالای صفحه ضربه بزنید تا آنالیز فضای ذخیره سازی و تنظیمات آن را مشاهده کنید. در قسمت آنالیز فضای ذخیره سازی، فایلهای کپی شده، فایلهای حجیم و پروندههای بلا استفاده دیده میشود.
4- برای حذف مورد دلخواه از هر دسته، بر روی نام آن دسته ضربه بزنید. در این مثال یک ویدئو را با ضربه زدن روی نماد حذف (سطل زباله) در پایین صفحه حذف میکنیم. سایر دستگاهها و نسخههای اندروید نیز دارای گزینه آزاد سازی فضای ذخیره سازی و گزینههایی مانند حذف آیتمها هستند که به شما این امکان را میدهد تا فایلهای نا لازم و برنامههای بلا استفاده را حذف کنید.
5- اگر میخواهید در مورد یک برنامه خاص بیشتر بدانید، به قسمت Apps در تنظیمات بروید و روی نام برنامه ضربه بزنید تا حجم، فضای ذخیره سازی استفاده شده توسط دادههای کاربر و میزان کش (cache) نهان را دریابید.
6- بر روی Storage کلیک کنید.
7- در صفحه بعدی گزینههای Clear data و Clear Cache را برای آن برنامه مشاهده میکنید.
توجه: بهتر است حافظه کش را پاک کنید زیرا با زدن بر روی Clear data، به مانند این میماند که شما برنامه مورد نظر را حذف و دوباره نصب کرده باشید زیرا تمام دادههای کاربری شما در برنامه از روی تلفن همراه حذف میشود.
برنامههای نصب شده بر روی گوشی را چک کنید
برنامهها اغلب بیشترین فضا را در تلفن همراه شما اشغال میکنند. اغلب اوقات وقتی برنامهای را دانلود میکنید، با این فکر که ممکن است بعداً نیز از آن استفاده کنید، تمایلی به حذف فایل نصبی آن ندارید. همچنین با حذف برنامههایی که هرگز از آنها استفاده نمیکنید و یا به سختی مورد استفاده قرار میگیرند، میتوانید فضای بیشتری را در تلفن همراه خود به دست بیاورید. شما در سه مرحله میتوانید دریابید که چه مدت است که از یک برنامه در گوشی خود استفاده نکردهاید.
1- نرمافزار Play Store را باز کنید و سپس بر روی منو (سه خط افقی) در سمت چپ بالای صفحه ضربه بزنید.
2- بر روی My apps & games ضربه بزنید.
3- بر روی تب Installed ضربه بزنید.
4- به بخش On this device بروید و سپس در قسمت سمت راست آن بروی آیکونی که به شما اجازه مرتب سازی نرمافزارها را میدهد، کلیک کنید.
5- Last Used را انتخاب کنید. در اینجا شما میتوانید برنامههایی را که اخیراً استفاده کردهاید مشاهده کنید و همچنین میتوانید برنامههایی که مدتی از آنها استفاده نکردهاید را نیز بیابید.
از یک نرمافزار مدیریت فایل استفاده کنید
تلفن همراه اندرویدی شما ممکن است دارای پروندههای ناخواسته و فایلهای کپی یا قدیمی باشد که فضای داخلی تلفن همراه را اشغال کرده باشند، به خصوص اگر مدت زمان طولانیای باشد که از تلفن همراه خود استفاده میکنید. یک نرمافزار مدیریت فایل میتواند به شما کمک کند تا مدیریت بهتری را نسبت به فایلهای خود داشته باشید و فایلهای حجیم، کپی شده و ناخواسته را به راحتی بیابید و حذف کنید.
فایلهای خود را به فضای ابری منتقل کنید
عکسها و فیلمها یکی از اصلیترین مقصرین پر شدن فضای ذخیره سازی در تلفنهمراه است. این فایلها به قدری فضا اشغال میکنند که بهتر است آنها را بر روی سرویسهای ذخیره سازی ابری بارگیری کنید تا حافظه بیشتری را در تلفنهمراه خود داشته باشد. برای کاربران اندروید، احتمالاً عکسها در Google Photos بارگذاری میشوند. اگر اینگونه نیست، از تصاویر خود در Google Photos نسخه پشتیبان تهیه و فضای تلفن خود را آزاد کنید. در مورد موزیکهای خود نیز میتوانید آنها را در Google Play Music آپلود کنید و در موارد دلخواه از طریق اینترنت بر روی دستگاه خود پخش کنید.
اطلاعات خود را به کارت میکرو اس دی (MicroSD) انتقال دهید
راه حل دیگر اینکه میتوانید فایلهای خود را به حافظه خارجی مثل میکرو اس دی انتقال دهید. بسیاری از تلفن همراههای اندرویدی دارای درگاه کارت حافظه هستند که شما میتوانید از آن برای افزایش فضای تلفن همراه استفاده کنید. پس اگر تلفن همراه شما از این قابلیت پشتیبانی میکند میتوانید با خرید یک میکرو اس دی فایلهای خود را به آن انتقال دهید.
ت۰۰۰۰