شرکت گوگل به تازگی جدول ماهانهی پراکندگی نسخههای سیستم عامل اندروید خود را به روز رسانی کرده است و باید بگوییم که خبرهای خوبی را در این جدول به روز شده میتوان مشاهده کرد. سهم نسخهی اندروید 2.2 Froyo که در ماه مه سال 2010 میلادی (اردیبهشت ماه سال 1389) منتشر شده بود، سرانجام به میزانی کمتر از 0.1 درصد رسیده است. میزانی که باعث میشود دیگر شاهد این نسخه از اندروید در جدول مذکور نباشیم. بنابراین به نظر میرسد که باید به صورت کلی با اندروید 2.2 Froyo نیز خداحافظی کنیم.
بیشتر بخوانید:
- دیجی فکت؛ 10 حقیقت جالب در مورد اندروید
- تلگرام پشتیبانی از اندروید 2.2، 2.3 و 3.0 را متوقف کرد
- آسیب پذیری بیشتر اندروید نسبت به آی او اس در سال 2016
قدیمیترین نسخهی سیستم عامل اندروید که هنوز بر روی بیش از 0.1 دستگاههای مبتنی بر این پلتفرم نصب میباشد، اندروید 2.3 جینجربرد (Gingerbread – نان زنجفیلی) با سهم 1 درصدی میباشد. اندروید 4.0 آیس کریم سندویچ (Ice Cream Sandwich – بستنی حصیری) نیز با سهم 1.1 درصدی نزدیکترین دنبال کنندهی آن است. خوشبختانه سهم هر دوی این نسخههای سیستم عامل هر ماه رو به کاهش میرود. ماه گذشته (دسامبر – آذر) اندروید 2.3 و اندروید 4.0 دارای درصد سهم مشابه 1.2 بودند.
جدیدترین نسخهی سیستم عامل گوگل، اندروید 7 نوقا، تنها بر روی 0.7 درصد دستگاههای موجود در بازار نصب شده است. مطمئناً این میزان را نمیتوان به هیچ وجه آمار خوبی تلقی کرد، علی الخصوص با در نظر گرفتن این موضوع که از زمان انتشار رسمی این نسخه، بیش از 4 ماه میگذرد. اما با توجه به ضرباهنگ آهستهی گسترش نسخههای جدید سیستم عامل اندروید که در گذشته نیز مشهود بود، این ارقام چندان تعجب برانگیز نیست و در آینده شاهد رشد قابل قبولی خواهیم بود.
اندروید 5.0 تا 5.1.1 لالیپاپ (Lollipop – آب نبات چوبی) هنوز نیز با سهم 33.4 درصدی در صدر قرار گرفته است. اندروید 6 مارشمالو با 29.6 درصد در رتبهی دوم قرار گرفته است. رتبههای بعدی به ترتیب در اختیار اندروید 4.4 کیتکت (KitKat) و 4.1 تا 4.2 جلی بین (Jelly Bean – آب نابت ژلهای) با 22.6 و 11.6 درصد اختصاص دارد. به جز نسخههای نوقا و مارشمالو، سایر ورژنها همگی با کاهش سهم در بازار روبرو بودهاند.