در حال حاضر سنسورهای دوربین 48 مگاپیکسلی در بین گوشیهای هوشمند یک رکورد محسوب میشوند اما این طور که به نظر میرسد به زودی قرار است این رکورد جابجا شود! امروز صبح کمپانی کرهای سامسونگ از سنسور جدید 64 مگاپیکسلی خود با نام ISOCELL Bright GW1 رونمایی کرد که اندازه پیکسلهای آن 0.8 میکرومتر است، یعنی کمترین سایزی که تاکنون در گوشیهای هوشمند شاهد بودهایم.
سامسونگ در کنار معرفی این دوربین 64 مگاپیکسلی، از یک سنسور 48 مگاپیکسلی جدید به نام ISOCELL Bright GM2 نیز رونمایی کرد. این سنسور هم مانند قبلی دارای پیکسلهایی در اندازه 0.8 میکرومتر است و به این ترتیب لیست سنسورهای 20 تا 64 مگاپیکسلی سامسونگ با اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر را کامل می کند. تکنولوژی ایزوسل سامسونگ برای اولین بار در سال 2013 معرفی شد. پس از آن در سال 2015 این شرکت کره ای از یک سنسور جدید با اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر رونمایی کرد و در سال 2017 هم سنسورهایی با سایز پیکسل 0.9 میکرومتری را روانه بازار نمود. کوچک تر بودن اندازه پیکسل به تولید کنندگان این امکان را می دهد که دوربین های کوچک تری بسازند و یا شمار پیکسل های بیشتری را در مدل های کنونی خود ارائه کنند. در نهایت نیز همه این ها منجر به ارتقاء کیفیت عکاسی می شود.
به گفته سامسونگ، استفاده از سنسور 64 مگاپیکسلی جدید این شرکت باعث خواهد شد تا در شرایط نوری مناسب تصاویری با جزئیات به شدت بالا ثبت شوند. همچنین این سنسور قادر است با ترکیب 4 پیکسل در 1 پیکسل، عکس هایی 16 مگاپیکسلی و باکیفیت را در شرایط نور کم ثبت کند. سنسور GW1 قادر به پشتیبانی از HDR همزمان تا 100 دسیبل است که در مقایسه با 60 دسیبل سنسورهای کنونی پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته و البته همچنان تا رسیدن به 12 دسیبل چشم انسان کمی فاصله دارد. مزیت اصلی استفاده از این فناوری، تولید تصاویری با غلظت رنگی بیشتر است. سنسور پیشرفته سامسونگ همچنین از فناوری موسوم به Super PD هم پشتیبانی می کند که در واقع می توان از آن به عنوان تکنولوژی فوکوس خودکار تشخیص فاز با عملکرد بالا یاد کرد. در زمینه فیلم برداری هم سنسور GW1 قادر به ضبط ویدیوهایی با رزولوشن 1080p و نرخ 480 فریم در ثانیه است. به گفته سامسونگ، چنین قابلیتی باعث خواهد تا سنسور جدید شرکت از ویدیوهای اسلوموشن سینماتیک و روانتری پشتیبانی کند.
یونگین پارک، معاون اجرایی بخش تولید سنسور در سامسونگ الکترونیک در این رابطه چنین می گوید:
طی چند سال گذشته دوربین گوشی های همراه به ابزاری اصلی برای ثبت و به اشتراک گذاری لحظات زندگی روزمره ما تبدیل شده اند. سنسورهای جدید سامسونگ، یعنی ISOCELL Bright GW1 و GM2 با ارائه شمار پیکسل های بیشتر و پیشرفته ترین فناوری های پیکسل، دوربین گوشی های هوشمند را وارد مرحله ای تازه کرده و به ما کمک خواهد کرد تا لحظات زندگیمان را به شکل بهتر و باکیفیتتری ثبت و نگهداری کنیم.
سنسورهایی که میتوانند در گلکسی نوت 10 به کار گرفته شوند
فعلاً از هر دو سنسور 64 مگاپیکسلی GW1 و 48 مگاپیکسلی GM2 نمونههایی تولید شده و قرار است در نیمه دوم سال جاری به تولید انبوه برسند. این بدان معنی است که هر یک از این دو سنسور ممکن است در پرچمدار بعدی سامسونگ، یعنی گلکسی نوت 10، یافت شوند. تخمین زده می شود که امسال و در ماه اوت چهار مدل جداگانه از گلکسی نوت 10 عرضه شود. بر اساس شایعات دو مدل از این چهار مدل از شبکه های LTE پشتیبانی خواهند کرد و صفحه نمایش آن ها نیز در اندازه 6.28 و 6.75 اینچ خواهد بود. دو مدل دیگر نیز قرار است از شبکه های نسل جدید 5G پشتیبانی کرده و با اندازه صفحه نمایش مشابه روانه بازار شوند.
در حال حاضر، آخرین مدل از پرچمدارهای سامسونگ دارای یک دوربین سه گانه با سنسور اصلی 12 مگاپیکسلی، یک سنسور 12 مگاپیکسلی دیگر با زوم اپتیکال 2 برابری و یک سنسور 16 مگاپیکسلی با زاویه دید فوق عریض است. گلکسی اس 10 فایو جی هم که کمی با تأخیر روانه بازار شده، یک سنسور مدت پرواز (ToF) را به این ترکیب اضافه کرده که از نور مادون قرمز برای تشخیص عمق استفاده می کند. در واقع مدت زمانی که طول می کشد تا نور به یک جسم تابیده و برگردد، به دقت محاسبه شده و از آن برای انجام دقیقتر محاسبات تشخیص عمیق برای اعمال افکت هایی مانند بوکه و اجرای برنامه های کاربردی مبتنی بر واقعیت افزوده استفاده می شود.
باید اشاره کنیم که سنسور 48 مگاپیکسلی GM2 در حقیقت دنباله ای برای سنسور 48 مگاپیکسلی GM1 است که اکتبر سال گذشته معرفی شده بود. سنسور مذکور در گوشی های میان رده سری گلکسی A80 استفاده شده بود و مکانیزم منحصر به فرد کشویی و چرخشی آن باعث شده تا از دوربین سه گانه پشتی بتوان به عنوان دوربین سلفی هم بهره گرفت.
سامسونگ با معرفی هایی که امروز انجام داد، نشان داد که قصد دارد در بازار تولید سنسورهای دوربین گوشی رقیبی جدی برای سونی باشد. سونی در طی چند سال گذشته حاکم بلامنازع این حوزه بوده و اکثر پرچمدارهای مطرح موجود در بازار از سنسورهای دوربین این شرکت استفاده می کنند. سامسونگ در حال حاضر قطعات دیگری از گوشی های هوشمند را نیز تولید می کند که از صفحه نمایش گرفته تا تراشه پردازشی و حافظه رم را شامل می شود. در نتیجه، این شرکت کره ای با تولید پردازشگرهای تصویری خود در کنار دیگر قطعات می تواند هزینه تمام شده گوشی های خود را نیز به شدت کاهش دهد.