پس از حرف و حدیثها و شایعات فراوان، سامسونگ سرانجام گوشی هوشمند گلکسی کوانتوم 2 (Galaxy Quantum2) را در کشور خود یعنی کره جنوبی معرفی کرد. این گوشی از ویژگیهای امنیتی خوبی مانند فناوری رمزنگاری داخلی کوانتومی، تراشه پردازشی اسنپدراگون 855 پلاس و مواردی از این دست بهرهمند است که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت. با ما در دیجی رو همراه باشید.
ویژگیهای امنیتی گلکسی کوانتوم 2
ویژگیهای امنیتی گلکسی کوانتوم 2 بارزترین مشخصه این گوشی محسوب میشوند و بنابراین قبل از هر چیز به بررسی آنها میپردازیم. گلکسی کوانتوم 2 نیز درست مانند مدل قبلی خود، از یک تراشه QRNG (تولید کننده شماره تصادفی کوانتومی) برخوردار میباشد که توسط ID Quantique ساخته شده است. این تراشه یکپارچه 2.5 در 2.5 میلی متری قادر است تا با ایجاد نویز از طریق LED و دریافت آن با سنسور CMOS، اعداد تصادفی تولید کند.
تولید اعداد تصادفی غیر قابل پیشبینی و بدون الگو باعث میشود تا دستگاه بسیار ایمنتر شده و بتواند از اطلاعات کاربر در برابر هکرها و نفوذگران محافظت کند. در واقع، نفوذ به گلکسی کوانتوم 2 و دسترسی به اطلاعات آن، بدون دسترسی فیزیکی به گوشی، بسیار سخت و تقریباً غیرممکن خواهد بود.
همچنین، SK Telecom که در ساخت گلکسی کوانتوم 2 با سامسونگ همکاری کرده، میگوید تراشه QRNG به طور خودکار سرویسهایی مانند سرویس پرداخت مبتنی بر Android Keystore را نیز ایمن میکند. در حال حاضر، برنامههای تعدادی از بانکها و مؤسسات کرهای توسط گلکسی کوانتوم 2 پشتیبانی شده و امنیت آنها به واسطه تولید اعداد تصادفی ارتقاء پیدا کرده و در آینده نیز قرار است، برنامههای اندرویدی بیشتری از ویژگیهای امنیتی این گوشی استفاده کنند.
مشخصات سخت افزاری گلکسی کوانتوم 2
سامسونگ گلکسی کوانتوم 2 از صفحه نمایشی 6.7 اینچی با پنل داینامیک امولد 2 ایکس بهره میبرد که وضوح +QHD دارد. این صفحه نمایش موسوم به اینفینیتی-او (Infinity-O)، کاملاً شبیه به نمایشگر منحنی گلکسی اس 21 است و روشنایی آن در بیشترین حالت به 1200 نیت میرسد. وضوح +QHD به معنای رزولوشن 3200 در 1440 پیکسلی بوده و از دیگر ویژگیهای نمایشگر کوانتوم 2 میتوان به گواهی مراقبت از چشم SGS و نرخ تازه سازی 120 هرتز اشاره کرد.
همانطور که در ابتدا هم گفتیم، گلکسی کوانتوم 2 از تراشه اسنپدراگون 855 پلاس استفاده میکند که یکی از قدرتمندترین پردازندههای سالهای اخیر کوالکام است. در کنار این تراشه قدرتمند، از یک مودم فایو جی داخلی نیز استفاده شده و 6 گیگابایت حافظه رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی برای گوشی در نظر گرفته شده است. البته کسانی که به فضای بیشتری برای ذخیره اطلاعات نیاز داشته باشند میتوانند از کارتهای میکرو اس دی با ظرفیت حداکثر 1 ترابایت نیز استفاده کنند.
در زمینه دوربین، یک ماژول سهگانه با طراحی مشابه گلکسی ای 72 در پشت بدنه تعبیه شده است. سنسور اصلی این دوربین، 64 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8 و قابلیت تثبیت نوری تصویر (OIS) بوده و در کنار آن یک لنز اولتراواید 12 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 و زاویه دید 123 درجه و همچنین یک لنز 5 مگاپیکسلی ماکرو با گشودگی دیافراگم f/2.4 تعبیه شده است. در جلوی بدنه هم یک دوربین سلفی 10 مگاپیکسلی (گشودگی دیافراگم f/2.2) در داخل حفره نمایشگر تعبیه شده است.
بلندگوهای استریو، اسکنر اثر انگشت زیر نمایشگر، باتری 4500 میلی آمپر ساعتی با شارژ سریع 25 وات، پورت USB نوع C، وای-فای ac، بلوتوث نسخه 5.0، اتصال نزدیک یا NFC، سیستم عامل اندروید 11 و پشتیبانی از سرویسهای مکانیابی جیپیاس، گلوناس، بیدو و گالیلئو از دیگر ویژگیهای گلکسی کوانتوم 2 هستند.
گلکسی کوانتوم 2 در رنگهای سفید، خاکستری تیره و بنفش روشن تولید شده و از امروز یعنی 13 آوریل (24 فروردین) در کره جنوبی قابل پیش خرید است. پیش فروش این گوشی تا 19 آوریل (30 فروردین) ادامه خواهد داشت و از 23 آوریل (3 اردیبهشت) نیز به صورت رسمی روانه بازار میشود. در حال حاضر، هیچ اطلاعاتی راجع به قیمت گلکسی کوانتوم 2 در کره جنوبی و بازارهای جهانی ارائه نشده، اما انتظار میرود که این محصول با نام گلکسی ای 82 در بازارهای خارج کره عرضه شود.