پرچمدارهای جدید سامسونگ، یعنی خانواده گلکسی اس 10، بار دیگر بهترین تراشههای پردازشی حال حاضر دنیا را در دل خود دارند: تراشه اسنپدراگون 855 که محصول پرچمدار کوالکام است و جدیدترین نسل از تراشههای داخلی خود سامسونگ تحت عنوان اگزینوس 9820 (Exynos 9820 Octa). پردازنده اسنپدراگون 855 را پیش از این در شیائومی می 9 (Xiaomi Mi 9) مشاهده کرده و با کارایی آن تاحدودی آشنا هستیم، بنابراین بسیار مشتاقیم تا عملکرد نسل جدید پردازندههای سری اگزینوس سامسونگ را مورد بررسی و آزمایش قرار دهیم.
با اینکه گوشیهای گلکسی اس 10 و اس 10 پلاس هنوز به صورت رسمی وارد بازار نشدهاند اما وب سایت gsmarena به تازگی به مدل اگزینوس این محصولات دسترسی پیدا کرده و توانسته تستهای بنچمارک مختلفی را بر روی آنها انجام دهد. در ادامه با دیجی رو همراه باشید تا نگاهی به نتایج به دست آمده داشته باشیم.
پردازنده هشت نانومتری اگزینوس 9820 دارای دو هسته بزرگ Mongoose M4 با فرکانس 2.7 گیگاهرتز است. دو هسته قدرتمند دیگر از نوع Cortex-A75 و با فرکانس 2.4 گیگاهرتز هستند، در حالی که چهار هسته کم مصرف Cortex-A55 نیز برای آن در نظر گرفته شده که با فرکانس 1.9 گیگاهرتز فعالیت میکنند.
سامسونگ برای دستیابی به بهترین عملکرد در پردازنده جدید خود، از معماری مدرن توسعه داده شده توسط ARM موسوم به DinamIQ استفاده کرده است. به طور خلاصه میتوان گفت، DinamIQ این امکان را فراهم میکند که انواع مختلفی از هستههای پردازشی به صورت همزمان فعالیت کرده و تمام مدت بتوان به عملکردی بهینه در کنار مصرف پایین انرژی و راندمان بالا، دست یافت.
پردازنده گرافیکی به کار گرفته شده در اگزینوس 9820 از نوع Mali-G76 MP12 است که قادر به اجرای پردازشهای سنگین گرافیکی بوده و به این ترتیب به راحتی از پس اجرای بازیهای بزرگ اندرویدی برخواهد آمد. سامسونگ همچنین وعده بهینهسازی بیشتر با موتور بازیسازی Unreal Engine را داده که میتواند باعث اجرای روانتر بازیهای تولید شده با این موتور گرافیکی شود.
خوب، با این مقدمه کوتاه در رابطه با مشخصات و قابلیتهای اگزینوس 9820، در ادامه بهتر است نگاهی به عملکرد این پردازنده در گوشیهای گلکسی اس 10 و اس 10 پلاس داشته و نتایج به دست آمده را با نسل گذشته این پردازنده و همچنین محصولات رقیب مقایسه کنیم.
همان طور که در تصاویر بالا هم مشاهده میکنید، عملکرد کلی و چند هستهای اگزینوس 9820 تقریباً هم تراز با اسنپدارگون 855 است اما در بنچمارکهای مختلف اوضاع فرق کرده و پردازنده سامسونگ توانسته از رقیب خود پیشی بگیرد. در زمینه عملکرد تک هستهای، هستههای قدرتمند و 2.7 گیگاهرتزی Mongoose M4 در اگزینوس 9820 به سادگی قادر به کنار زدن پرچمدار کوالکام شده است. عملکرد تک هستهای این پردازنده واقعاً چشمگیر بوده و همه رقبا به جز پردازنده A12 بایونیک اپل را از دور خارج کرده است.
عملکرد پردازنده گرافیکی اگزینوس 9820 نیز در حد بسیار بالایی بوده و یکی از بهترینها در رده خود محسوب میشود. هر چند که در برخی تستها مغلوب پردازنده گرافیکی اسنپدراگون 855، یعنی ادرنو 640، شده است.
بنابراین همان طور که انتظار میرفت، اگزینوس 9820 یک غول واقعی در بین پردازندههای موبایلی است و هیچگونه کمبودی از بابت قدرت عملکرد ندارد. با این وجود هنوز برای قضاوت نهایی کمی زود است و باید ببینیم این پردازنده در گوشیهای پرچمدار سامسونگ و در استفاده روزمره چه عملکردی داشته و تا چه حد بهینهسازی شده است. تستهای طول عمر باتری هم در این بین میتواند بسیار جالب توجه بوده و ارزیابی خوبی از میزان مصرف انرژی و راندمان اگزینوس 9820 به دست دهد. همه این تستها و بررسیها، با ورود گلکسی اس 10 و اس 10 پلاس به بازار، عملیاتی خواهند شد و در طی چند ماه آینده در وب سایت دیجی رو میتوانید نتایج آنها را مشاهده و مطالعه کنید.