بالاخره پس از شایعات و حرف و حدیثهای فراوان سامسونگ در روز 13 دی 98 از مدل نسبتاً ارزانتر گلکسی اس 10 تحت عنوان گلکسی اس 10 لایت (Galaxy S10 Lite) رونمایی کرد. این مدل از لحاظ قدرت سخت افزاری و قیمت، مابین سری S و A قرار میگیرد و از سوی دیگر میتوان گفت ترکیبی از گلکسی اس 10 و گلکسی اس 20 است که هنوز معرفی نشده. در واقع، سامسونگ با عرضه اس 10 لایت سعی کرده تا خلأ موجود بین پرچمدارهای سری اس و میانردههای سری ای را پر کند.
اجازه دهید همین ابتدا یک نکته را شفافسازی کنیم و آن هم اینکه گلکسی اس 10 لایت به کلی با مدل مقرون به صرفه گلکسی اس 10 ای (Galaxy S10e) تفاوت دارد و نمیتوان این دو را با یکدیگر مقایسه کرد. گلکسی اس 10 لایت دارای صفحه نمایشی 6.7 اینچی است که به شکل محسوسی از نمایشگر اس 10 ای بزرگتر است و نیازی به گفتن نیست که ابعاد کوچک اس 10 ای یکی از مهمترین دلایل خریداران برای انتخاب آن به شمار میرود. قیمت هم یکی دیگر از مواردی است که این دو مدل را از هم متمایز میکند؛ در حالی که قیمت پایین یکی از مهمترین نقاط قوت اس 10 ای محسوب میشد، سامسونگ گلکسی اس 10 لایت را با قیمت بالاتری روانه بازار کرده و تنها به کاهش قیمت توجه نداشته است.
نسبت ابعاد صفحه نمایش گلکسی اس 10 لایت به جای 19:9 در سری اصلی، به صورت 20:9 انتخاب شده و حتی از نمایشگر اس 10 پلاس هم بلندتر است! البته در این مدل جدید خبری از پنل «داینامیک امولد» نیست و سامسونگ به جای آن از «سوپر امولد پلاس» استفاده کرده است. این دو پنل به غیر از نام متفاوتی که دارند، از لحاظ تراکم پیکسلی هم با هم فرق دارند و وضوح تصویری اس 10 لایت به فول اچ دی پلاس محدود شده است. البته این محدودیت تأثیر منفی چندانی بر روی کیفیت تصاویر خروجی ندارد و میتوان از آن چشم پوشی کرد. در ضمن، فناوریهای +HDR10 و صفحه نمایش همیشه روشن نیز کماکان در مدل اس 10 لایت پشتیبانی میشوند.
درست است که تغییر پنل صفحه نمایش گلکسی اس 10 لایت باعث شده تا مصرف انرژی این گوشی کمی بیشتر شود اما استفاده از یک باتری بزرگ 4500 میلی آمپر ساعتی این نقیصه را جبران کرده و حتی طول عمر کلی گوشی را نسبت به سری اصلی بهتر هم کرده است! به علاوه، سامسونگ در اس 10 لایت پشتیبانی از فناوری شارژ سریع 45 وات را هم اضافه کرده که این مورد نیز یکی دیگر از برتریهای این مدل نسبت به سری اصلی اس 10 محسوب میشود. میگوییم “پشتیبانی از شارژ 45 وات” چرا که در واقع شارژر داخل جعبه اس 10 لایت تنها 25 وات سرعت دارد که البته باز هم در مقایسه با شارژر 15 واتی داخل جعبه سری اس 10 بهتر شده است. نیازی به گفتن نیست که شارژ بیسیم نیز همچنان در مدل جدید اس 10 قابل استفاده است.
همان طور که گفتیم گلکسی اس 10 لایت ترکیبی از سری اس 10 و اس 20 است و سامسونگ برخی از ویژگیهای پرچمدارهای بعدی خود را در این گوشی معرفی کرده است. یکی از این ویژگیها، ماژول دوربین پشتی مربعی است که شامل یک سنسور اصلی 48 مگاپیکسلی بوده و در مقایسه با دوربین 12 مگاپیکسلی اس 10 یک گام رو به جلو محسوب میشود.
ویژگی Super Steady OIS هم یکی دیگر از پیشرفتهای اس 10 لایت است که جایگزین فناوری ضبط ویدیویی Super Steady در سهگانه اصلی اس 10 شده است. هیچ بعید نیست که این ویژگی را هم در پرچمدارهای بعدی سامسونگ ببینیم. بزرگترین بهبودی که Super Steady OIS داشته، قابلیت کار کردن با وضوح تصویری 4K است در حالی که مدلهای اصلی اس 10 به 1080p محدود بودند. در ضمن، همان طور که از نام این سیستم جدید مشخص است، با ترکیبی از تثبیت نوری و الکترونیکی تصویر روبرو هستیم در حالی که نمونه قدیمی آن تنها از تثبیت الکترونیکی پشتیباین میکرد.
افزایش رزولوشن سنسور اصلی دوربین در گلکسی اس 10 لایت باعث شده تا حذف دوربین تله فوتو از آن چندان به چشم نیاید. سنسور اولتراواید 12 مگاپیکسلی همچنان در ماژول دوربین حفظ شده، اما سامسونگ تصمیم گرفته سیستم جدیدی را مورد آزمایش قرار داده و به جای سنسور تله فوتو از یک دوربین 5 مگاپیکسلی ماکرو استفاده کند. این تغییر باعث شده تا اس 10 لایت به سری گلکسی ای هم بیشباهت نباشد.
سامسونگ در جلوی بدنه گلکسی اس 10 لایت از یک دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی استفاده کرده که به لطف فناوری ادغام پیکسلها قادر به خلق تصاویر 8 مگاپیکسلی بسیار باکیفیتی است. برای مقایسه بد نیست بدانید که گوشیهای پرچمدار سری اس 10 از دوربین سلفی 10 مگاپیکسلی برخوردارند. محل قرارگیری دوربین سلفی هم در اس 10 لایت تغییر کرده و به مرکز پانل نمایشگر منتقل شده است.
گلکسی اس 10 لایت با وجود شباهتهایی که به محصولات سری A دارد، از لحاظ سخت افزاری یک سر و گردن از آنها بالاتر است. تراشه پردازشی این گوشی از نوع اسنپدراگون 855 است که عملکرد پردازنده آن در تست تک هستهای و همچنین خروجی گرافیکی آن بسیار بهتر از تراشهای مانند اسنپدراگون 700 است که در گلکسی ای 71 به کار گرفته شده است.
پرچمدارهای سری گلکسی اس 20 سامسونگ تا قبل از ماه مارس عرضه نخواهند شد و قیمت آنها هم از 800 یورو برای مدلهای پایه شروع میشود و اگر بخواهید به سراغ نسخههای فایو جی بروید، این قیمت بیشتر هم خواهد شد. این در حالی است که گلکسی اس 10 لایت هم اکنون با قیمت 650 یورو در دسترس خریداران است. با اینکه با همین قیمت میتوانید یکی از نسخههای گلکسی اس 10 پلاس را هم بخرید، اما با این کار برخی ویژگیهای جدید اس 10 لایت را از دست خواهید داد.
البته با تمام این توصیفها اگر در حال حاضر صاحب یکی از مدلهای اس 10 هستید، شاید بهتر باشد تا عرضه اس 20 صبر کنید و به سراغ اس 10 لایت نروید. زیرا همان طور که گفتیم این گوشی یک بهروزرسانی کامل برای خط تولید سری گلکسی اس محسوب نمیشود. در مجموع، گلکسی اس 10 لایت را بیش از همه میتوان به دارندگان مدلهای قدیمی این سری مانند گلکسی اس 9 که توان خرید گلکسی اس 20 را نخواهند داشت و یا کسانی که از سری گلکسی ای استفاده میکنند و تمایل دارند یک گام رو به جلو بردارند، پیشنهاد کرد.