سامسونگ اخیراً از پرچمدارهای جدید خود در سری گلکسی اس 22 رونمایی کرده و در این بین مدل اولترا به واسطه اضافه شدن قلم اس پن و البته سخت افزار و دوربین قدرتمندی که دارد، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. مدل گلکسی اس 22 پلاس که که در بین سه پرچمدار جدید سامسونگ، جایگاه میانی را به خود اختصاص داده در نگاه اول کاملاً شبیه به مدل سال گذشته به نظر میرسد. اما نباید زود قضاوت کنید، چرا که این گوشی بیش از آنچه که در نگاه اول به نظر میرسد، تغییرات داشته و با بهبودهای خوبی مواجه هستیم. در ادامه با دیجی رو همراه باشید تا نگاهی اجمالی به این مدل و ویژگیهای آن بیندازیم.
گلکسی اس 22 پلاس کمی کوچکتر از نسخه سال 2021 بوده و از یک نمایشگر 6.6 اینچی به جای صفحه نمایش 6.7 اینچی اس 21 پلاس استفاده میکند. در واقع، این گوشی حدود 4 میلیمتر کوتاهتر و در حد بسیار جزئی نیز نازکتر شده است (0.2 میلیمتر). با این حال، عرض گوشی که اتفاقاً فاکتور بسیار مهمی است، افزایشی جزئی داشته و از 75.8 میلیمتر به 75.6 میلیمتر رسیده است.
نکته دیگری که در همان نگاه اول میتوان متوجه شد این است که لبههای گوشی انحنای بسیار کمتری دارند، که با در دست گرفتن گوشی به خوبی میتوان این تغییر را احساس کرد. طراحی برآمدگی دوربین پشتی هم به طور کلی با اس 21 پلاس یکسان است، هر چند که این بار فاصله قابل توجهی بین این قسمت و چارچوب گوشی وجود دارد. در واقع، برخلاف مدل سال گذشته لبههای بخش دوربین با چارچوب گوشی کاملاً یکپارچه نشدهاند و میتوان آنها را از هم تفکیک کرد.
با این حال، استفاده از جدیدترین نسل از شیشههای محافظ کورنینگ با نام «گوریلا گلس ویکتوس پلاس» در جلو و پشت بدنه باعث شده تا دوام کلی گوشی بالاتر باشد. چارچوب فلزی میانی هم از جنس آلومینیوم تقویت شده است که پیش از این در سری سوم گلکسی زد نیز به کار گرفته شده بود.
یکی از پیامدهای کوچکتر شدن ابعاد گوشی این است که ظرفیت باتری نیز در گلکسی اس 22 پلاس کاهش یافته و از 4800 میلی آمپر ساعت در نسل قبل به 4500 میلی آمپر ساعت رسیده است. مدل سال گذشته امتیازهای خوبی در بخش طول عمر باتری به دست آورده بود و با وجود کاهش ظرفیت در اس 22 پلاس، انتظار میرود طول عمر باتری همچنان معقول و قابل قبول باشد.
گلکسی اس 22 پلاس اکنون از شارژ 45 وات نیز پشتیبانی میکند که البته شارژر آن را باید به صورت جداگانه خریداری کنید. در واقع، تنها چیزی که به همراه گوشی در داخل جعبه آن تحویل میگیرید، یک کابل USB-C است! علاوه بر صفحه صفحه نمایش بزرگتر و باتری پرظرفیتتر، سرعت شارژ بالا نیز یکی از برتریهای مدل پلاس نسبت به مدل استاندارد اس 22 است ( سرعت شارژ گلکسی اس 22 حداکثر 25 وات است).
در هر حال، گلکسی اس 22 پلاس از یک تراشه کاملاً جدید با نام اگزینوس 2200 (در برخی مناطق اسنپدراگون 8 نسل 1) استفاده کرده و صفحه نمایش آن روشنتر از همیشه طراحی شده است. پنل نمایشگر این گوشی از نوع داینامیک امولد 2 ایکس بوده و حداکثر روشنایی آن از 1300 نیت در اس 21 پلاس به 1750 نیت رسیده است که باعث میشود کار کردن با آن در زیر نور مستقیم آفتاب نیز به سادگی میسر باشد. این صفحه نمایش همانند نسل قبل به صورت تخت و بدون انحنا طراحی شده، اما امسال سامسونگ موفق شده حاشیههای آن را کاملاً متقارن کند.
برخلاف مدل اولترا در اینجا خبری از پنل LTPO نیست و این یعنی دامنه تغییرات نرخ تازهسازی محدودتر بوده و همانند سال گذشته از 48 تا 120 هرتز را شامل میشود. نرخ نمونهبرداری لمسی نیز در هنگام فعال کردن حالت بازی میتواند به 240 هرتز برسد.
صحبت از بازی شد و نمیتوان نقش تراشه اگزینوس 2200 را در این قسمت نادیده گرفت. همکاری سامسونگ با AMD در ساخت این پردازنده اتفاق بسیار هیجان انگیزی است و باید دید پردازنده گرافیکی AMD چه عملکردی در یک گوشی هوشمند خواهد داشت. یکی از ویژگیهای اصلی این تراشه، پشتیبانی سختافزاری از قابلیت رهگیری پرتو یا RayTracing است که از تکنولوژیهای مدرن دنیای گیم به حساب میآید. البته، هنوز بازی موبایلی خاصی با پشتیبانی از این قابلیت تولید نشده و نمیتوان در خصوص عملکرد آن اظهارنظر کرد. مطابق همیشه، سامسونگ پرچمدارهای خود را در برخی مناطق با تراشه ساخت کوالکام عرضه میکند که این بار مدل مورد نظر اسنپدراگون 8 نسل 1 است. این تراشه هم جزو قدرتمندترین پردازندههای موبایلی حال حاضر دنیا است و نیازی به معرفی بیشتر ندارد.
پیشتر اشاره کردیم که برآمدگی دوربین در گلکسی اس 22 پلاس تاحدودی متفاوت از قبل به نظر میرسد، اما باید بدانید که سخت افزار داخل آن کاملاً متفاوت است. سامسونگ این بار از یک سنسور 50 مگاپیکسلی به عنوان سنسور اصلی استفاده کرده که از نظر اندازه پیکسل کاملاً از سنسور قدیمی 12 مگاپیکسلی بهتر است (البته، بعد از ادغام پیکسلها). بزرگتر بودن اندازه پیکسلها نیز به نوبه خود باعث نوردهی بهتر به سنسور شده و جزئیات و میزان روشنایی عکس را بهبود میدهد.
همچنین، سامسونگ برای اولین بار یک دوربین تله فوتوی کامل را در این مدل استفاده کرده که دارای بزرگنمایی اپتیکال 3 برابری بوده و از تثبیت نوری تصویر (OIS) نیز پشتیبانی میکند. سنسوری که پشت این لنز تله فوتو قرار گرفته دارای وضوح 10 مگاپیکسلی است. دوربینهای 12 مگاپیکسلی فوق عریض و 10 مگاپیکسلی سلفی نیز همچنان دست نخورده باقی ماندهاند.
دوربین گلکسی اس 22 پلاس پیشرفتهای دیگری نیز در زمینه نوردهی داشته و شبها میتواند عکسهای بهتری بگیرد. از جمله شیشه Super Clear که بر روی لنزهای دوربین پشتی نصب شده و درخشش منبع نور را در تاریکی تا 98 درصد کاهش میدهد. همچنین، حالتی که سامسونگ با عنوان Nightography از آن یاد کرده و به کمک هوش مصنوعی جدید سری اس 22 قادر است کیفیت عکاسی و فیلمبرداری در شرایط مختلف از جمله نور کم ارتقاء دهد.
در مجموع، گلکسی اس 22 پلاس با وجود تغییرات ظاهری جزئی نسبت به مدل سال قبل، از لحاظ سخت افزاری و عملکرد ارتقاء قابل توجهی داشته و کوچ کردن به نسل جدید پرچمدارهای سامسونگ را به خوبی توجیه میکند. واقعیت این است که جنجال و هیاهوی به پا شده برای مدل اولترا باعث شده تا قابلیتها و تغییرات این گوشی زیاد به چشم نیایند و به نوعی دست کم گرفته شوند. اما، اگر علاقهای به قلم اس پن و صفحه نمایش بزرگ مدل اولترا ندارید، این گوشی میتواند بهترین انتخاب شما در بین پرچمدارهای امسال سامسونگ باشد.
از اینکه S22+ گوشی قدر و خوبیه شکی نیست اما متن بررسی نیست تبلیغه نمونه تراشه اگزینوس 2200 نقطه قوت یاد کرده که به گفته تمام بررسی کننده های جهان اتفاقا نقطه ضعفش هست 2200 قدرت منده اما نه در مقابل اسنپ دراگون 8 نسل 1 و …