گلکسی اس 9 سامسونگ قرار است تغییرات و پیشرفتهای زیادی در زمینه سختافزار داخلی، نسبت به نسل کنونی این سری از گوشیهای هوشمند داشته باشد. استفاده از چیپ پردازشی جدید و 7 نانومتری اسنپدراگون 845 و یا اگزینوس 9810 و همچنین استفاده از دوربینی با لنز دوگانه، از جمله مهمترین تغییرات احتمالی خواهند بود.
اما این طور که به نظر میرسد، در کنار این تغییرات سختافزاری مهم و قابل توجه، سامسونگ قصد دارد تا یکی از نوآوریهای اپل در پرچمدار جدید این شرکت، یعنی آیفون ایکس، را نیز به گلکسی اس 9 اضافه کند. همانطور که میدانید آیفون ایکس از چندین سنسور و دوربین در جلوی بدنه خود برخوردار است که امکان تشخیص عمق را برای این گوشی مهیا کرده و قابلیتهای جدیدی را به آن اضافه میکند. حال سامسونگ قصد دارد تا گلکسی اس 9 را با یک سنسور سهبعدی مشابه در جلوی بدنه، راهی بازار کند.
در بازار گوشیهای هوشمند از این چشم و هم چشمیها کم ندیدهایم و سامسونگ و اپل همواره سعی کردهاند تا گوشیهایشان هیچ کم و کسری نسبت به محصولات رقیب نداشته باشد. سامسونگ پیش از این هم از سنسورهای تشخیص چهره در گوشیهای خود استفاده کرده، اما هیچ کدام از آنها مشابه سنسور سهبعدی آیفون ایکس نبوده است. این سنسور در آیفون ایکس تنها برای باز کردن قفل گوشی به کار نمیرود و کاربردهای جالب دیگری مانند ساخت ایموجیهای اختصاصی با حالت واقعی چهره کاربر را داشته و حتی در بازیها نیز میتوان از آن استفاده کرد.
اپل و سامسونگ در حال حاضر بزرگترین تولید کنندگان گوشیهای هوشمند و سودآورترین آنها به حساب میآیند و به همین علت نیز همواره فعالیتهای یکدیگر در بازار را رصد میکنند. البته این بار سامسونگ با مشکل نسبتاً بزرگی روبرو است. با اینکه اپل چندین سال در زمینه طراحی سنسورهای سهبعدی تشخیص چهره و به کارگیری آنها در گوشیهای آیفون کار کرده، اما هنوز هم در تأمین قطعات باکیفیت برای بهره گرفتن در محصولات خود دچار مشکل میباشد و به همین دلیل هم تأخیر بیسابقهای در عرضه آیفون ایکس رخ داده است.
حال با توجه به این مسائل، سامسونگ کار بسیار سختی برای پیاده کردن ایدهای مشابه ایده اپل در گلکسی اس 9، پیش رو دارد؛ به خصوص اگر قصد داشته باشد پرچمدار جدید خود را برای رقابت با آیفون ایکس سریعتر آماده و روانه بازار کند، این مشکل دو چندان خواهد شد. البته یک مسئله دیگر هم، طراحی برنامههای کاربردی برای استفاده از این فناوری جدید است، زیرا مسلماً یک فناوری بدون کارکرد واقعی به هیچ دردی نخواهد خورد. با تمام این احوال، نباید از یاد ببریم که سامسونگ یکی از سودآورترین تولید کنندگان گوشی هوشمند بوده و در سه ماهه گذشته نیز 19 میلیارد دلار درآمد داشته است. بنابراین با چنین درآمدی، اگر این شرکت کرهای سر کیسه را شل کند مطمئناً میتواند روند توسعه فناوریهای جدید خود را سرعت بخشیده و بسیاری از غیرممکنها را ممکن کند.