سامسونگ خود را به عنوان پیشگام در حوزه گوشیهای تاشو معرفی کرده و گلکسی زد فلیپ 4 (Galaxy Z Flip 4) بهترین تلاش این شرکت برای تولید یک گوشی تاشو تا به امروز است. در این نسخه شاهد طراحی یک لولای به مراتب باریکتر هستیم که باعث میشود هنگام بستن گوشی شکاف باریکتری ایجاد شود و گوشی جمعوجورتر باشد و کمتر در معرض آسیب قرار بگیرد.
گلکسی زد فلیپ 4 در حالت بسته دارای ابعاد 84.9 در 71.9 در 17.1 میلیمتر و در حالت باز 165.2 در 71.9 در 6.9 میلیمتر است. پنلهای شیشهای پشت بدنه اکنون با گوریلا گلس ویکتوس پلاس محافظت میشوند که جدیدترین محصول شرکت کورنینگ است. قاب گوشی نیز همچنان از آلومینیوم تقویت شده ساخته شده است.
حاشیههای اطراف صفحه نمایش تاشو نیز کمتر از قبل شده، اما اندازه نمایشگر در همان 6.7 اینچ ثابت باقی مانده است. پنل نمایشگر گلکسی زد فولد 4 از نوع داینامیک امولد با رزولوشن فول اچدی پلاس و نرخ تازه سازی متغیر تا 120 هرتز است. نمایشگر داخلی این گوشی دارای نسبت تصویر 22 به 9 بوده و یک حفره برای تعبیه دوربین سلفی 10 مگاپیکسلی دارد.
بیشتر بخوانید:
صفحه نمایش بیرونی هم که از نوع امولد است، اندازه 1.9 اینچی داشته و مانند زد فلیپ 3 دارای وضوح 260 در 512 پیکسل میباشد. سامسونگ در زد فولد 4 بر بهبود عملکرد این صفحه نمایش توجه ویژهای داشته و مجموعهای از گزینههای سفارشیسازی را شامل پنلهای سفارشی و تمهایی که با رابط کاربری اصلی گوشی همگامسازی میشوند، ارائه کرده است. شما در این مدل جدید میتوانید مستقیماً از طریق نمایشگر بیرونی و با فناوری تبدیل صدا به متن، به پیامها پاسخ دهید و حتی از ایموجی هم در پیامهای خود استفاده کنید.
فهرست رو به رشدی از ویجتها و کنترلهای تنظیمات سریع نیز برای زد فولد 4 در نظر گرفته شده که به شما امکان میدهند بتوانید با سه مخاطب مورد علاقه خود بدون باز کردن گوشی تماس بگیرید یا دستگاههای خانگی SmartThings را کنترل کنید. همچنین، کارتهای اعتباری متصل به Samsung Pay نیز مستقیماً روی صفحه نمایش کوچک قابل مشاهده هستند.
گلکسی زد فولد 4 قدرت پردازشی خود را از تراشه اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 که جدیدترین پرچمدار کوالکام است میگیرد و در کنار آن به 8 گیگابایت رم و 128، 256 یا 512 گیگابایت فضای ذخیره سازی داخلی مجهز شده است.
بخش دوربین نیز بهبودهای خوبی داشته و از یک جفت سنسور 12 مگاپیکسلی استفاده میکند که دوربین اصلی با گشودگی دیافراگم f/1.8 و پیکسلهای 1.8 میکرومتری، قبلاً امتحان خود را در گوشیهای گلکسی اس 20، گلکسی اس 21 و گلکسی فولد 3 به خوبی پس داده است. در مقایسه با سنسور قدیمی زد فلیپ 3 باید میتوان انتظار بهبود کیفیت قابل توجهی را داشت. اما سنسور کمکی 12 مگاپیکسلی که از نوع فوق عریض است نسبت به سال گذشته تغییر خاصی نداشته و در پشت یک لنز با گشودگی دیافراگم f/2.4 قرار گرفته است.
در بخش نرم افزاری شاهد نصب پیش فرض OneUI 4.1 هستیم که بر مبنای اندروید 12 طراحی شده و سامسونگ حالت جدید موسوم به Flex Mode را برای بهبود تجربه کاربری در برنامههای تماس تصویری مانند Google Meet ،Zoom و Facebook Messenger ارائه کرده است. با اینکه حالت فلکس در برنامههایی خاص پشتیبانی میشود اما از تاچپد این حالت میتوان در اغلب برنامهها استفاده کرد که امکان کنترل دقیق بر روی محتوای نمایش داده شده را مهیا میکند. سامسونگ در زمینه چند وظیفگی نیز کارهای خوبی انجام داده و فهرست رو به رشدی از برنامهها وجود دارد که میتوانید آنها را به صورت همزمان در دو نیمه صفحه اجرا کنید.
گلکسی زد فلیپ 4 از یک باتری 3700 میلی آمپر ساعتی تغذیه میکند که نسبت به باتری 3300 میلی آمپر ساعتی مدل سال گذشته کمی بزرگتر شده است. شما همچنین میتوانید این باتری را با سرعت حداکثر 25 وات شارژ کنید، که این مورد هم نسبت به سرعت 15 وات زد فلیپ 3 پیشرفت خوبی داشته است.
تاشو جدید سامسونگ به صورت استاندارد در رنگهای گرافیتی، طلایی صورتی، بنفش و آبی تولید شده، اما از طریق مراجعه به وبسایت سامسونگ میتوان نسخه سفارشی آن را طراحی و سفارش داد و به گفته شرکت کرهای میتوان تا 75 ترکیب رنگ منحصربهفرد را برای گوشی ایجاد کرد. قیمت گلکسی زد فلیپ 4 از 999 دلار شروع میشود و قرار است از 26 اوت (4 شهريور) وارد بازار شود.