چه شما در زمینه عکاسی تازه کار باشید و چه با تجربه، گرفتن عکس های باکیفیت با گوشی هوشمند در ابتدا ممکن است برای شما آسان نباشد. با پیشرفت تلفن های هوشمند مطمئنا عکاسی با آنها نیز بهتر و با کیفیت تر خواهد بود. به عنوان مثال پرچمدار جدید HTC یعنی One M9 از یک دوربین قدرتمند 20 مگاپیکسلی برخوردار است که در مقایسه با دوربین 4 مگاپیکسلی مدل قبلی این گوشی یعنی One M8 پیشرفت بسیاری داشته است. با اینکه نباید از دوربین یک گوشی هوشمند انتظار خیلی زیادی داشت و یا آن را با دوربین های حرفه ای عکاسی مقایسه کرد، اما با این حال با یادگیری روش کار با دوربین گوشی و نحوه اعمال تنظیمات صحیح در آن، می توان عکس های خوب و قابل قبولی گرفت. این موارد درباره HTC One M9 نیز صدق می کنند زیرا در این گوشی تنظیمات متنوع و زیادی در خصوص کار با دوربین وجود دارد که مطمئنا آشنایی با آنها به شما در ثبت تصاویری با کیفیت و زیبا کمک خواهد نمود.
با اینکه در برخی مواقع فرصت کافی برای اعمال تنظیمات و گرفتن عکس وجود ندارد، اما در صورتی که این فرصت را در اختیار دارید، اولین کاری که باید انجام دهید انتخاب صحیح حالت دوربین (camera mode) می باشد. به عنوان مثال اگر می خواهید از یک متن عکس بگیرید، گوشی One M9 حالتی به نام “text” در خود جای داده که می توانید با انتخاب آن، تصویری خوانا از متن مورد نظر ثبت کنید.
از آن جا که نور، یک از فاکتورهای مهم در ثبت عکس های با کیفیت به شمار می رود، پس یکی از گزینه های دیگر در این گوشی که به این مورد اختصاص دارد، گزینه HDR می باشد. مطمئنا شما همواره در یک فضای با نور کافی قرار نخواهید داشت و نور کم نیز باعث افت کیفیت عکس ها خواهد شد، در مقابل در برخی موارد نیز شدت نور به حدی زیاد است که باز هم گرفتن عکس های با کیفیت را مشکل خواهد کرد، گزینه HDR در این موارد به کمک شما خواهد آمد. این حالت با ترکیب نمودن چندین عکس با درجه روشنایی متفاوت باعث می شود که در نور کم و یا نور زیاد عکس هایی با بالاترین کیفیت ممکن ثبت شوند.
گزینه دیگری که می خواهیم درباره آن صحبت کنیم عبارت است از Max ISO. در صورتی که نور محیط کافی به نظر برسد می توانید این گزینه را بر روی حالت خودکار قرار دهید و اقدام به عکس گرفتن کنید ولی در حالتی که نور محیطی کم است باید با افزایش مقدار آن، روشنایی تصویر را بالاتر برده و تصاویر نسبتا بهتری ثبت نمایید. تنظیمات Max ISO در گوشی One M9 دارای گزینه های auto و 200 و 400 و 800 و 1600 می باشد که بسته به شرایط و میزان نور محیط می توان یکی از آنها را انتخاب کنید. هنگامی که احساس میکنید تنظیم کردن Max ISO مفید خواهد بود، می توانید با امتحان کردن تنظیمات مختلف آن، حالتی را که بهترین خروجی را برای شما به نمایش می گذارد انتخاب کنید.
مواردی که تا به الان خاطر نشان کردیم به صورت موردی بوده و بسته به شرایط باید تنظیمات را تغییر دهید، اما در این جا می خواهیم پیشنهادی برای تمامی عکس های شما داشته باشیم. نسبت تصویر پیش فرض دوربین گوشی هوشمند One M9 برابر 16:9 است. شما می توانید با تغییر این نسبت تصویر پیش فرض به 10:7، عکس هایی با جزئیات و دقت تصویری بیشتر ثبت کنید. نسبت 10:7 کمی مربعی تر از حالت 16:9 می باشد، اما این مشکل هم راه حلی دارد و شما می توانید پس از گرفتن عکس، آن در اندازه مورد نیاز برش داده و استفاده کنید.
بر خلاف بیشر گوشی های هوشمند، HTC One M9 امکان تنظیم دستی تمام موارد مرتبط با گوشی، از قبیل تنظیمات Max ISO و یا سرعت شاتر (shutter) دوربین و یا تعادل رنگ سفید و … را به کاربر می دهد. با این که کار کردن در حالت دستی، برای کسانی که تجربه زیادی ندارند، در ابتدا کمی خسته کننده به نظر می آید اما با تمرین کردن و پی بردن به تنظیمات صحیح می توان عکس هایی بهتر و با کیفیت تر از حالت تنظیم خودکار ثبت کرد. همانند حالت HDR و Text، حالت تنظیم دستی (Manual Mode) نیز جزو مدهای دوربین One M9 بوده و با کمک کلید camera modes در بخش camera options قابل دسترسی می باشد.
برخی مواقع امکان نزدیک شدن بیش از اندازه به سوژه عکاسی وجود ندارد و شما مجبور خواهید بود از قابلیت بزرگنمایی دوربین استفاده کنید. در بیشتر گوشی های هوشمند، بزرگنمایی دوربین به صورت دیجیتالی انجام می شود لذا کیفیت کار را پایین می آورد زیرا این نوع بزگنمایی تصویر تماما به صورت نرم افزاری اجرا می شود. با این که گوشی HTC One M9 نیز از بزرگنمایی دیجیتالی استفاده می کند اما به لطف دوربین قدرتمند 20 مگاپیکسلی آن این بزرگنمایی بر روی کیفیت عکس ها تاثیر زیادی نمی گذارد و می توان از آن در مواقع نیاز استفاده کرد. البته کماکان برای حفظ وضوح تصاویر توصیه می کنیم که بزرگنمایی را در مقدار کم انجام دهید و از بزرگنمایی تا آخرین حد ممکن پرهیز کنید.
بیشتر تلفن های هوشمند از قابلیت فوکوس (focus) و همچنین نوردهی (exposure) خودکار استفاده می کنند. در گوشی HTC One M9 نیز این قابلیت وجود دارد و در کنار آن می توانید این موارد را به صورت دستی نیز تنظیم کنید. کار کردن با تنظیمات دستی فوکوس و نوردهی نیز نتایج خوبی دارد ولی به تمرین و ممارست زیادی نیازمند است، پس بهتر است در مواقعی که شرایط مهیا است، کار را به خود گوشی بسپارید تا این موارد را به صورت خودکار تنظیم کند. همچنین شما می توانید با لمس سوژه عکاسی خود، بر روی صفحه نمایش گوشی، فوکوس و نوردهی را بر اساس آن نقطه تنظیم کنید ولی همانطور که گفته شد باید با آزمون و خطای فراوان یاد بگیرید که چه مواقعی از فوکوس دستی و چه زمانی از فوکوس خودکار استفاده کنید تا نتیجه نهایی بالاترین کیفیت ممکن را داشته باشد.
یکی از حالت های دیگر دوربین One M9، حالت Macro می باشد. اگر می خواهید عکس هایی از فاصله نزدیک ثبت کنید مثلا در هنگام گرفت عکس های پرتره (portrait) با قرار دادن دوربین بر روی این حالت می توانید از حداکثر جزئیات ممکن بر روی عکس خود بهره مند شوید. در این حالت محیط اطراف سوژه عکاسی به حالت محو (blur) در می آیند تا دوربین تمرکز بیشتری بر روی سوژه داشته باشد، پس اگر می خواهید عکسی با این ویژگی ها ثبت کنید، حالت Macro را فراموش نکنید.
حتی پس از اینکه تمامی تنظیمات را قبل از شروع به عکاسی اعمال کردید، ممکن است نتیجه کار مطابق میل شما نباشد و نواقصی داشته باشد. در چنین حالتی و پس از ثبت عکس، می توانید از گزینه ای متعددی که برای تغییر در ویژگی های تصویر در نظر گرفته شده استفاده کنید. با این که گوشی One M9 ابزارهای متعددی برای ویرایش تصویر در اختیار شما می گذارد ولی توصیه می کنیم برای این کار از نرم افزارهای تخصصی ای که در این زمینه وجود دارند استفاده کنید تا قابلیت های بیشتری در اختیار داشته باشید. شما می توانید با یک جستجوی ساده در اینترنت لیستی از این گونه نرم افزارها را مشاهده کرده و بسته به سلیقه و نیاز خود یکی را انتخاب کنید.