نکته ی مهمی که درباره ی حقایق و دانستنی ها وجود دارد این است که مهم نیست راجع به چه چیزی هستند، چون در مورد هر چیزی که باشند بازهم شما به یک سری اطلاعات جدید دست پیدا می کنید! مثلا موضوع دانستنی ها می تواند یک چیز پیچیده مثل ماشین های اسپرت یا یک چیز خیلی ساده تر مثل عینک باشد! در طول سال ها انسان ها روش های مختلفی را برای بهتر دیدن ایجاد کرده اند، پس اینکه کمی اطلاعات درباره ی این پروسه بدست بیاوریم جالب بوده و خالی از لطف نخواهد بود. این بار دیجی رو ۱۳ دانستنی شگفت انگیز درباره ی عینک ها آماده کرده که پیشنهاد می شود حتما ادامه ی مطلب را دنبال کنید!
۱.اولین وسیله ای که برای بهبود دید استفاده می شد ۱۰۰۰ سال پس از میلاد اختراع شده و سنگ مطالعه نام داشته است. این وسیله برای افراد دوربین که قادر به درست خواندن نبودند طراحی شده و در واقع یک کره ی شیشه ای بوده که بشکل ذره بین عمل می کرده است.
۲. اولین عینک های آفتابی به قرن ۱۲ در چین برمی گردند و در واقع بلورهای صاف کوارتز دودی بودند و برای کاهش تابش نور خورشید استفاده می شدند. همچنین گفته شده که عینک های آفتابی توسط قضات در دادگاه ها استفاده می شده تا در هنگام صدور رای در مورد پرونده ها، احساساتشان نمایان نشود.
۳. به نظر شما هم لنزها تکامل یافته ی عینک های معمولی هستند؟ اما حقیقت است که لنزهای اولیه بسیار شبیه به لنزهای امروزی بوده اند! یافته ها از قرن ۱۳ ایتالیا نشان می دهد که لنزهای بینایی برای تصحیح دید مورد استفاده قرار می گرفته اند اما بجای اینکه آنها را جلو چشم قرار داده و بصورت خارجی استفاده کنند، آنها را مستقیما داخل چشم کار می گذاشته اند!
۴. برخلاف باور عموم، استفاده از عینک های دیگران به چشم شما آسیبی نمی زند. حتی اگر به مدت چند هفته از عینک دوستتان که شماره ی چشمش با شما متفاوت است هم استفاده کنید چشم تان یکهو و ناگهانی دچار تغییر نمی شود!هرچند این حقیقت درباره ی کودکان صدق نمی کند. انجام این کار در کودکان زیر ۸ سال باعث افزایش احتمال ابتلا به تنبلی چشم می شود.
۵. طبق تحقیقاتی که در تمام دنیا انجام گرفته، ۲۵٪ از کل جمعیت جهان به عینک یا لنز احتیاج دارند. بنابراین یک چهارم از کل جمعیت جهان نمی توانند به خوبی ببینند و به وسایلی برای اصلاح بینایی شان احتیاج دارند.
۶. اولین لنزهای مدرن در سال ۱۹۴۹ ساخته شدند اما تا دهه ی ۷۰ به محبوبیت و استفاده ی گسترده نرسیده بودند.
۷. بر اساس باورهای درمانی خرافی گذشته، انداختن گوشواره ی طلا در بهبود دید موثر بوده است.
۸. یک باور غلط دیگری که وجود دارد این است که اگر مدام از عینک استفاده کنید به آن وابسته می شوید! مگر نمی خواهید چیزها رابهتر ببینید؟ خب باید از عینک استفاده کنید! هروقت نخواستید درست ببینید می توانید از عینک استفاده نکنید!
۹. در بسیاری از کشورهای آفریقایی، هزینه ی تهیه ی یک عینک می تواند به اندازه ی ۳ ماه حقوق افراد باشد.
۱۰. شایع ترین روش های آسیب دیدن چشم به ترتیب مربوط به بیسبال، بسکتبال، ورش های آبی و ورزش های راکت دار( تنیس و بدمینتون) است.
۱۱. ماهی مرکب بزرگترین چشم دنیا را با قطری حدود ۱۸ اینچ داراست. یعنی به اندازه ی یک توپ ساحلی!
۱۲. نوزادان کم تر از ۳ ماه در هنگام گریه کردن نمی توانند اشک بریزند.
۱۳. نوزادان در ساعات اولیه پس از تولد دنیا را وارونه می بینند. آن هم به این دلیل است که در چشم ما تصاویر بصورت معکوس بر روی شبکیه می افتند و سپس تصحیح می شوند و بدن نوزادان برای یادگیری تصحیح تصاویر معکوس به اندکی زمان احتیاج دارد.