شرکت گوگل هم با عرضهی گوشیهای هوشمند سری جدید پیکسل خود، به دنیای دستیاران مجازی وارد شده است. در حالی که گوگل ناو (Google Now) یک موتور جست و جوی هوشمند به حساب میآمد، اما حالا گوگل با رونمایی از دستیار گوگل (Google Assistant) خود، اولین تلاشش را در دنیای دستیاران مجازی تجربه خواهد کرد و با سیری اپل و کورتانا مایکروسافت به جدال خواهد پرداخت.
بیشتر بخوانید:
- آیا گوگل پیکسل از غوطهور ماندن در آب میتواند نجات پیدا کند؟ [تماشا کنید]
- مقایسه سامسونگ گلکسی اس 7 و گوگل پیکسل؛ دو تجربه متفاوت از پلتفرم اندروید
- پیکسل تحت آزمایش مقاومت؛ پایداری بالای گوشی جدید گوگل در برابر خم شدن و خراش برداشتن [تماشا کنید]
سؤال اساسی این است که دستیار گوگل چگونه در برابر سیری عمل میکند. گوگل با رونمایی از اسمارت فونهای پیککسل خود، مستقیماً وارد رقابت با شرکت اپل و آیفونهایش شده است. البته اپل آن گونه که گوگل دستیار مجازیش را به عنوان یکی از ویژگیهای اصلی پیکسلهای خود معرفی کرده، بر روی سیری در آیفونها مانور نمیدهد. در هر حال رو در رو قرار دادن این دو دستیار مجازی میتواند جدال هیجان انگیزی را رقم بزند.
و خوشبختانه برای مشاهدهی این جدال نیاز به صبر زیادی نبوده است. یک کاربر یوتیوب با نام Marques Brownlee (که با عنوان مخفف MKBHD هم شناخته میشود)، از سیری و دستیار گوگل سؤالات یکسانی را پرسیده است. نتایج نهایی جالبی طی این مقایسه به دست آمدهاند.
در ابتدا باید بگوییم که ما انتظار نداشتیم سیری به این خوبی که در ویدیو مشاهده میشود عمل کند. چرا که در تجربههای گذشتهی ما، دستیار مجازی اپل عملکرد فوقالعادهای نداشت. هر دو دستیار مجازی در این مقایسه بالا و پایینهای خودشان را داشتند. پاسخهای سیری اغلب خلاصه بودند و تمرکز بیشتر بر روی کارتهایی بود که توسط این دستیار مجازی بر روی صفحهی نمایش آیفون نمایش داده میشد. کارتهایی که سیری نشان میدهد، در مقایسه با کارتهای سفید و بیروح دستیار گوگل، بسیار جذاب به نظر میرسند. مکالمههای سیری هم چنین تا حد محدودی طولانی هستند، نکتهای که در مورد دستیار گوگل میتواند به عنوان یه نقطهی قوت شناخته شود. دستیار مجازی گوگل علاقه دارد تا تمام متن بر روی کارتهای نمایش داده شده را بخواند. این موضوع میتواند در مواردی که شما نمیخواهید به صفحهی نمایش گوشی هوشمندتان نگاه کنید، بسیار مفید باشد. مانند هنگامی که در حال رانندگی کردن هستید، یا زمانی که اسمارت فونتان را مستقیماً روبروی خود نگرفتهاید. مشخصاً اگر از سرویسهای مختلف گوگل استفاده میکنید، کار با دستیار گوگل برای شما لذتبخشتر خواهد بود. چرا که دستیار گوگل سعی میکند تا اطلاعات مختلفی را از سرویسهای متنوع گوگل در اختیار کاربر بگذارد تا او با نتایج جست و جوی شخصی سازیتر شدهای مواجه گردد.
در مجموع باید گفت که هر دوی این دستیارهای مجازی در مقایسهی صورت گرفته، بسیار نزدیک به یکدیگر عمل کردند. اما همان طور که در بالا هم گفتیم، سیری و دستیار گوگل هر یک دارای مزایا و معایب خودشان هستند و ترجیح یکی بر دیگری میتواند صرفاً به علایق یک شخص برگردد. ویدیوی مقایسهی دستیارهای مجازی اپل و گوگل در کانال اختصاصی دیجی رو در آپارات قرار گرفته است و میتواند در پایین به مشاهدهی آن بپردازید.
نظر شما چیست؟ آیا سیری میتواند دستیار مجازی بهتری باشد یا این که شما دستیار گوگل را ترجیح میدهید؟ نظرات خود را با دیجی رو در میان بگذارید.