گوگل به تازگی از ربات گفتگوگر بارد (Bard)، به عنوان رقیب ChatGPT معرفی و آن را به صورت پیش نمایش عمومی در اختیار علاقهمندان قرار داده است. غول جستجوی جهان در جریان معرفی بارد مدعی شد که این شرکت سخت در تلاش است تا به زودی نسخه نهایی را در دسترس کاربران قرار دهد. اما ظاهراً خود ربات مبتنی بر هوش مصنوعی عقیده دیگری دارد و خبر از تعطیل شدن پروژه داده است! با دیجی رو همراه باشید.
بارد امروز حسابی جنجال آفرین شد و در اظهارنظری که ظاهراً نادرست به نظر میرسد، به چند نفر از کاربران اولیه خود اطلاع داد که گوگل پروژه را تعطیل کرده است! ارائه چنین اطلاعات نادرستی احتمالاً به دلیل محدودیتهای هوش مصنوعی و مدلهای زبان بزرگی است که بر آنها تکیه دارد.
گوگل بارد به سرنوشت خود خوشبین نیست!
کمپانی گوگل سرویس هوش مصنوعی بارد را دیروز به عنوان نسخه پیشنمایش عمومی راهاندازی کرد. این ربات چت قرار است با سرویس جستجوی جدید مایکروسافت یعنی بینگ که توسط ChatGPT پشتیبانی میشود، رقابت کند.
اما خبر جالب این است که وقتی یکی از کاربران توییتر از بارد پرسید: “چقدر طول میکشد تا گوگل بارد تعطیل شود؟” چت بات گوگل در پاسخ گفت:
گوگل بارد در حال حاضر تعطیل شده است. [این پروژه] در 21 مارس 2023، کمتر از شش ماه پس از راهاندازی آن، لغو شد.
حتی وقتی از بارد در مورد دلایل تعطیل شدن ناگهانی این سرویس سؤال شد، این ربات هوش مصنوعی لیست بلند بالایی را ارائه کرد!
به نظر میرسد، بارد مطالبی را که به شوخی در بخش نظرات وب سایت Hacker News درج شدهاند را نیز جدی گرفته و به عنوان منبع به آنها استناد کرده است. هیچ شکی در این نیست که خبر تعطیلی پروژه بارد نادرست است. با این حال، از همین حالا یکی از ضعفهای آن مشخص شده و آن هم اینکه هوش مصنوعی گوگل نمیتواند در مورد جدی بودن یا نبودن مطالب قضاوت درستی داشته باشد.
گوگل بارد و ChatGPT امکان ارائه اطلاعات اشتباه را دارند
گوگل بارد از نسخه بهینهشده و سبکتر LaMDA استفاده میکند. گوگل بارها تاکید کرده که بارد یک ابزار بهرهوری است که برای برانگیختن حس خلاقیت و کمک به کاربران کنجکاو طراحی شده است. با این حال، تأکید شده که این سرویس هوش مصنوعی نباید به عنوان جایگزینی برای جستجوی گوگل در نظر گرفته شود.
گوگل و مایکروسافت بارها در مورد محدودیتهای پلتفرمهای هوش مصنوعی خود صحبت کردهاند. گوگل آشکارا هشدار داده که بارد ممکن است خطاهایی داشته باشد. این شرکت خاطرنشان کرده که این مسئله به دلیل ماهیت و محدودیتهای فناوری هوش مصنوعی است که در پشت پرده ربات چت قرار دارد.
از آنجایی که این پلتفرمهای هوش مصنوعی اطلاعات را از سطح وب گردآوری میکنند، احتمال زیادی وجود دارد که با اطلاعات نادرست تغذیه شوند. با این حال، مایکروسافت و گوگل به طور مستمر در حال اصلاح و بهبود روش به دست آوردن اطلاعات در این پلتفرمها هستند. در هر صورت، کاربران هرگز نباید پاسخهای داده شده توسط این رباتهای هوش مصنوعی را به عنوان صد در صد دقیق در نظر بگیرند. در عوض، باید تحقیقات کافی را برای تأیید متقابل اطلاعات انجام دهند.
هر دو پلتفرم بارد و ChatGPT به مدلهای زبانی بزرگ (LLM) متکی هستند. در حالی که این مدلهای زبانی در شرایط کنونی نیز بسیار گسترده هستند، اما هر چه افراد بیشتری از آنها استفاده کنند، دانش آنها به طور مداوم بهبود مییابد. این رباتهای هوش مصنوعی همچنین به آزمایشهای روتین در دنیای واقعی و انجام اصلاحات مداوم نیاز دارند.