مرورگر گوگل کروم همواره به دلیل مصرف بالای حافظه رم (RAM) به ویژه در ویندوز، مورد انتقاد بوده است. خوشبختانه، این طور که به نظر میرسد، قرار است بعد از سالها، این مشکل تاحدودی رفع شود. بر اساس آخرین گزارشهای منتشر شده، جدیدترین بهروزرسانی ویندوز 10 برای ماه مه 2020 (20H1) بهبودهای جدیدی در بخش Segment Heap حافظه رم داشته و برنامههای Win32 مانند گوگل کروم از این پس قادر خواهند بود میزان مصرف کلی حافظه خود را کاهش دهند.
Segment Heap جدید که توسط مایکروسافت در جدیدترین آپدیت ویندوز 10 و برای استفاده توسعه دهندگان معرفی شده، کاملاً مدرنتر و بهروزتر شده است. طبق گفته این شرکت ردموندی، این تغییرات صورت گرفته میتواند به طور کلی مصرف حافظه برنامهها را در دستگاههای مبتنی بر ویندوز 10 نسخه 2004 یا جدیدتر، کاهش دهد.
این غول نرم افزاری جهان همچنین تأیید کرده که استفاده از این Segment Heap جدید و بهروزشده را پیش از این در جدیدترین نسخه مرورگر اج کرومیوم خود آغاز کرده است. همچنین به این نکته اشاره شده که در تستهای اولیه، میزان استفاده از حافظه رم در بهروزرسانی ماه مه 2020 ویندوز 10، 27 درصد کاهش نشان داده است.
به طریقی مشابه، برای توسعه دهنده گوگل کروم هم این امکان مهیا شده تا با اعمال چنین تغییراتی بتواند از مزایای Segment Heap جدید استفاده کند. خوشبختانه از سمت گوگل هم خبرهای خوبی شنیده میشود و بر اساس جدیدترین کامنتی که از سوی توسعه دهنده کروم ارائه شده، تغییرات به زودی بر روی این مرورگر محبوب اعمال خواهند شد.
توسعه دهنده کروم نیز در کامنت خود اشاره کردهد که استفاده از segment heap جدید باعث صرفهجویی چند صد مگابایت از حافظه رم در مرورگر و سرویسهای شبکه میشود.
گوگل هنوز هیچ تاریخ دقیقی برای اعمال این تغییرات و کاهش یافتن عملی مصرف رم در مرورگر کروم اعلام نکرده، اما به نظر نمیرسد خیلی طول بکشد تا شاهد چنین اتفاق مثبتی باشیم. آیا بالاخره دردسرهای کروم در زمینه مصرف بیش از حد رم، به اتمام خواهد رسید؟ باید منتظر ماند و دید.