گوگل در حال حاضر بر روی یک سیستم عامل جدید کار می کند که ممکن است در طی پنج سال آینده جایگزین اندروید شود.
بنا به گزارش بلومبرگ، این غول دنیای تکنولوژی، بیش از دو سال است که ساخت سیستم عاملی با اسم رمز “Fuchsia” را شروع کرده و و اکنون بیش از 100 مهندس بر روی این پروژه کار می کنند.
بر خلاف اندروید، که عمدتاً به عنوان یک سیستم عامل همراه شناخته شده و در گوشی های هوشمند و دستگاه هایی با صفحه نمایش لمسی به کار گرفته می شود، Fuchsia قرار است تمرکز زیادی بر روی کنترل صوتی و قابلیتهای هوش مصنوعی داشته باشد.
بلومبرگ در گزارش خود اضافه می کند: “این سیستم عامل جدید برای مهیا کردن امکان تعاملات صوتی بهتر طراحی شده و بهروزرسانی های امنیتی را به صورت مکرر و در فواصل زمانی کوتاه دریافت خواهد کرد. همچنین قرار است به طرز چشمگیری در طیف وسیعی از دستگاه ها، از لپ تاپها گرفته تا سنسورهای کوچک متصل به اینترنت، قابل استفاده باشد.”
گفته می شود مهندسانی که در حال کار بر روی این پروژه هستند، در حال حاضر در تلاشند تا ظرف سه سال آینده Fuchsia را در بلندگوهای هوشمند مجهز به کنترل صوتی به کار بگیرند و سپس استفاده از آن را به دستگاههای بزرگتری مانند لپتاپها توسعه خواهند داد.
اگر چه هنوز هیچ رابط کاربری خاصی برای Fuchsia طراحی نشده، بلومبرگ خبر داده که این سیستم عامل به نحوی طراحی شده است تا در صفحه نمایشهایی با اندازههای مختلف به خوبی اجرا شود. در واقع هدف نهایی از پروژه Fuchsia این است که بتوان از یک سیستم عامل واحد علاوه بر گوشیهای هوشمند، در لوازمی مانند تلویزیون، ماشین و یخچال هم استفاده کرد.
معماری زیربنایی Fuchsia نیز با اندروید تا حدودی زیادی تفاوت دارد. در حالی که اندروید بر پایه لینوکس ساخته شده است، Fuchsia بر پایه یک میکروکرنل به نام Zircon طراحی می شود. تغییر از لینوکس به یک معماری دیگر، احتمالا در ابتدای امر باعث ناسازگاری بسیاری از سخت افزارهای قدیمی با سیستم عامل جدید گوگل خواهد شد. اما این قضیه صورت خوشی هم دارد و آن اینکه تمامی فناوریها و دستگاههای قدیمی جای خود را به ابزارهایی مدرنتر و سریعتر خواهند داد.
Fuchsia می تواند یک شروع دوباره برای گوگل در زمینه طراحی نرم افزار تلقی شود. به عنوان مثال با این سیستم عامل جدید، گوگل قادر خواهد بود بهروزرسانیهای نرم افزاری بیشتری را در فواصل کوتاه برای دستگاههای مختلف عرضه کند. در حقیقت برخلاف شرایط فعلی که عرضه بهروزرسانیهای نرم افزاری بیشتر بر عهده تولید کنندگان است و این شرکتها هر زمان که مایل بودند برای دستگاههای خود نسخه جدید سیستم عامل گوگل را منتشر کنند، این بار در Fuchsia گوگل نیز مانند اپل عرضه بهروزرسانیها را خود بر عهده خواهد گرفت و تمامی ابزارها به صورت یکپارچه و همزمان بهروز خواهند شد.
با این حال، با وجود اینکه شنیدن خبر فعالیت گوگل بر روی جانشین اندروید، اتفاقی هیجان انگیز است اما هنوز تا تکمیل پروژه زمانی زیادی باقی مانده و به این زودیها اندروید کنار گذاشته نخواهد شد.
Fuchsia هنوز در مراحل آزمایشی به سر می برد و هنوز مجوز رسمی تولید خود را از مدیر عامل گوگل، آقای ساندار پیچای (Sundar Pichai) یا هیروشی لاکهایمر (Hiroshi Lockheimer) رئیس بخش اندروید، کروم، کروم او اس و پلی، دریافت نکرده است. علاوه بر این، گزارش شده که رئیس بخش طراحی گوگل ماتیاس دوارته (Matias Duarte) نیز به صورت پاره وقت بر روی Fuchsia کار می کند.
Fuchsia هنوز در مراحل بسیار ابتدایی توسعه قرار دارد و مهندسین پروژه حتی در مورد ظاهر رابط کاربری آن نیز به یک جمع بندی نهایی نرسیدهاند. یکی از اپهایی که گفته می شود در این سیستم عامل جدید گنجانده خواهد شد، اپلیکیشن یوتیوب با قابلیت اجرای دستورات صوتی است که البته هنوز در فاز آزمایشی به سر می برد.
نیازی به یادآوری نیست که حتی اگر پروژه Fuchsia در پنج سال آینده به واقعیت تبدیل شود، باز هم گوگل از همان روز اول و به یکباره سیستم عاملهای اندروید و کروم او اس را کنار نخواهد گذاشت. این دو سیستم عامل در حال حاضر بر روی میلیاردها دستگاه نصب شده اند و به گوگل کمک می کنند تا از راه تبلیغات آنلاین پول کلانی را به دست آورد. در واقع حرکت به سمت یک سیستم عامل جدید و جایگزین کردن اندروید و کروم او اس با آن، کاملاً زمانبر بوده و به آهستگی انجام خواهد شد.
این واقعیت که گوگل در حال کار بر روی Fuchsia است نباید هیچ کس را متعجب کند. آینده منتظر کسی نمی ماند و اگر قرار است سیستم عاملی جایگزین اندروید شود، برای گوگل بسیار بهتر خواهد بود که این کار توسط خود شرکت انجام شود نه رقبا. به قول معروف پیشگیری بهتر از درمان است!