سرویس نقشه گوگل یا همان گوگل مپس (Google Maps) به یک قابلیت جدید دیگر مجهز خواهد شد و آن هم نشان دادن وضعیت هوا در محدوده انتخابی است. این قابلیت فعلاً قرار است در ایالات متحده و برای گوشیهای اندروید و آی او اس در دسترس قرار بگیرد و به کاربر امکان میدهد تا از شرایط آب و هوایی مسیری که قصد تردد در آن را دارد، مطلع شود.
با در اختیار داشتن این جزئیات، کاربران میتوانند تصمیم آگاهانهتری در مورد اینکه بیرون بروند یا نه، بگیرند و اگر تصمیم به بیرون رفتن داشته باشند، میتوانند ساعت بیرون رفتن و مدت آن را طوری تعیین کنند که با آلودگی کمتری مواجه شوند و بتوانند بیشتر لذت ببرند. گوگل اعداد مربوط به AQI یا شاخص کیفیت هوا را همراه با برخی راهنماییها در خصوص فعالیتهای خارج از منزل را به صورت بهروز در سرویس نقشه خود نمایش داده و در صورت نیاز لینکهایی را نیز برای کسب اطلاعات بیشتر قرار خواهد داد.
این دادهها از سازمانهای دولتی مورد اعتمادی از قبیل آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده (EPA) کسب و نمایش داده خواهند شد. گوگل مپس همچنین اطلاعات کیفیت هوا را نیز از PurpleAir به دست خواهد آورد که یک شبکه حسگر کمهزینه است و میتواند دیدی فرامحلی از شرایط جوی ارائه کند. برای اضافه کردن لایه کیفیت هوا به نقشه خود، باید روی دکمه موجود در گوشه سمت راست و بالای صفحه گوشی ضربه بزنید، سپس در قسمت جزئیات نقشه، کیفیت هوا را انتخاب کنید. شایان ذکر است که اطلاعات PurpleAir در نمایشگرها و بلندگوهای Nest نیز قابل دسترس میباشد.
همچنین با نزدیک شدن به فصل گرم سال و افزایش میزان آتشسوزیها در ایالات متحده، یک لایه آتشسوزی نیز در گوگل مپش اضافه خواهد شد. به لطف همکاری گوگل با مرکز ملی آتشنشانی بین سازمانی (NIFC) این ویژگی جدید به کاربران امکان میدهد تا جزئیات آتشسوزیهای فعال در منطقه خود را مشاهده کنند. البته در مورد آتشسوزیهای بزرگ میتوان تنها با جستجوی عبارت “wildfires near me” (آتشسوزیهای نزدیک من) جزئیات مربوطه را به همراه آخرین اطلاعات کیفیت هوا مشاهده کرد.
این ویژگیهای جدید میتوانند سرویس نقشه گوگل را بسیار کارآمدتر کنند و به خصوص کسانی که جزو گروههای حساس بوده و آلودگی هوا میتواند مخاطرات بیشتری را برایشان به همراه داشته باشد، از آن نهایت استفاده را خواهند برد. البته، همانطور که گفتیم این قابلیتها فعلاً در ابتدای راه هستند و هنوز مشخص نیست چه زمانی به صورت گسترده و جهانی در دسترس قرار خواهند گرفت.