گوگل هم مانند تعداد زیادی از رقبای خود در بازار گوشیهای هوشمند، در چند سال اخیر تلاش کرده تا علاوه بر سری اصلی پرچمدارهای پیکسل، هر سال مدل یا مدلهای مقرون به صرفهای از آنها را هم روانه بازار کند. مدلی که امسال معرفی شده، پیکسل 4 ای (Pixel 4a) است. این گوشی با قیمت 350 دلاری، مقدار مناسبی رم و سیستم نرم افزاری غنی و کارآمد اندروید که آپدیتهای خود را مستقیماً از جانب گوگل دریافت میکند، یک گزینه ایدهآل برای کسانی است که نمیخواهند برای خرید گوشی زیاد هزینه کنند.
با این مقدمه کوتاه، در ادامه مطلب قصد داریم نگاهی گذرا به مشخصات پیکسل 4 ای داشته و تمام جوانب این گوشی را از نزدیک و البته به صورت اجمالی مورد بررسی قرار دهیم. با ما در دیجی رو همراه باشید.
اول از همه بگوییم پیکسل 4 ای تغییری شگرف و آنچنانی نسبت به پیکسل 3 ای سال گذشته ندارد و کمابیش با همان سبک طراحی روبرو هستیم. گوگل به جای ایجاد تغییراتی کلی، سعی کرده تا جنس بدنه را مرغوبتر کرده، صفحه نمایش بزرگتری برای پیکسل 4 ای در نظر بگیرد و البته ظرفیت باتری را افزایش دهد.
البته همه تغییرات این گوشی مربوط به اضافه شدن قابلیتهای جدید نیست و برخی از ویژگیهای نه چندان کارآمد نسخه سال قبل از پیکسل 4 ای حذف شده است. به عنوان مثال میتوان به اکتیو اج (Active Edge) اشاره کرد که به واسطه آن میتوانستید با فشردن بدنه گوشی، دستیار صوتی گوگل را فعال کنید. با حدف این ویژگی، برای فعال کردن دستیار گوگل در پیکسل 4 ای باید از یک جسچر لمسی استفاده کرده و انگشت خود را از گوشه پایین صفحه با سمت بالا بکشید.
دوربین هم یکی دیگر از بخشهایی است که کمترین تغییر را در مقایسه با پیکسل 3 ای داشته است. البته گشودگی دیافراگم سنسور اصلی دوربین در مدل جدید کمی بیشتر شده (f/1.7 به جای f/1.8) تا نورگیری بهتر انجام شده و تصاویر روشنتر باشند. اضافه شدن حافظه رم و استفاده از تراشه قدرتمندتر اسنپدراگون 730 مطمئناً عملکرد کلی گوشی و به تبع آن عملکرد دوربین را بهبود داده است اما از نظر خروجی تصویر، به نظر نمیرسد تفاوت چندانی را شاهد باشیم. در واقع، تنها چیزی که میتوان به آن امیدوار بود، بهبودهایی جزئی در بخش نرم افزاری و استفاده از نرم افزار پردازشگر جدید و قابلیتهای اضافی مانند + Live HDR (مشاهده پیش نمایش زنده تصویر به صورت +HDR) است.
پیکسل 4 ای وزن زیادی ندارد و بسیار خوش دست طراحی شده است. ابعاد بدنه هم در مقایسه با دیگر گوشیهای بازار، حتی گوشیهای مقرون به صرفه، کوچکتر و جمعوجورتر است. طراحی ظاهری گوشی هم با وجود سادگی بسیار جذاب است و به عنوان نمونه استفاده از دکمه پاور سفید رنگ در یک بدنه سراسر مشکی، جذابیت خاصی به آن بخشیده است. همچنین با وجود اینکه جک 3.5 میلی متری هدفون توسط بسیاری از تولید کنندگان کنار گذاشته شده، در پیکسل 4 ای کماکان وجود دارد و با خیال راحت میتوانید از هدفونهای قدیمی خود استفاده کنید.
در مجموع با توجه به مشخصات سخت افزاری پیکسل 4 ای میتوان گفت این گوشی عملکردی کمابیش یکسان با پیکسل 3 ای ایکس ال داشته و به خوبی میتواند پاسخگوی نیازهای اکثر کاربران باشد. البته قیمت پایینتر، صفحه نمایش بزرگتر و حافظه داخلی بیشتر باعث شده تا پیکسل 4 ای در سال 2020 حرف اول را در بین گوشیهای مقرون به صرفه گوگل بزند و به گزینه اول خریداران تبدیل شود. اگر شما هم به دنبال محصولی با هزینه پایین و البته کارایی سخت افزاری و نرم افزاری مناسب هستید، حتماً پیکسل 4 ای را هم در نظر داشته باشید.