پس از ماه ها شایعه و گمانهزنی و انتشار تیزرهایی تبلیغاتی که تقریباً همه چیز را فاش کردند (!)، گوگل بالاخره به صورت رسمی از گوشیهای پیکسل 6 و پیکسل 6 پرو رونمایی کرد. پیکسلهای جدید از لحاظ سخت افزاری تفاوت چشمگیری با مدلهای میان رده سال گذشته دارند و این بار شاهد مشخصاتی رده بالا با تمرکز بر عملکرد پردازشی، هوشمندی و عکاسی هستیم. با دیجی رو همراه باشید.
همانطور که پیش از این هم مشخص شده بود، گوگل در پیکسل 6 و پیکسل 6 پرو از تراشه جدید خود موسوم به تنسور (Tensor) استفاده کرده است؛ تراشهای 5 نانومتری با پردازنده مرکزی هشت هستهای که از دو هسته فوق العاده قدرتمند Cortex-X1، دو هسته متوسط و چهار هسته کم مصرف بهره میبرد. به این ترتیب، پیکسلهای جدید اولین گوشیهایی لقب میگیرند که از دو هسته Cortex-X1 در آنها استفاده شده است. پردازنده تصویری سفارشی هم عکاسی محاسباتی را در این گوشیها به سطح جدیدی ارتقاء میدهد.
از بهبودهای دوربین سری پیکسل 6 که به واسطه هوش مصنوعی قدرتمند آنها ایجاد شده، میتوان به حذف خودکار موارد اضافی از عکسها (Magic Eraser)، تشخیص و افزایش وضوح چهره به کمک یک سری از عکسها (Face Unblur)، تفکیک بهتر سوژه از پس زمینه در عکسهای پرتره و رندر بهتر رنگ پوست، اشاره کرد. در ضمن، حالت شب و عکاسی نجومی هم نسبت به پیکسلهای قبلی بهبود زیادی یافته است.
پیکسل 6 و پیکسل 6 پرو دارای قابلیت Live Translate هستند که میتواند پیامها، زیرنویسها یا متنهای داخل منظرهیاب دوربین را به حداکثر 55 زبان زنده دنیا ترجمه کند. همچنین، این گوشیها به کمک تراشه تنسور میتوانند به صورت کاملاً آفلاین نقش مترجم زبانهای فرانسوی، آلمانی، ایتالیایی، ژاپنی، پرتغالی یا اسپانیایی را ایفا کنند.
تراشه تنسور همچنین دارای یک چیپ امنیتی داخلی به نام Titan M2 است که از عکسها، متون و دادههای مهم کاربر در برابر حملات هکری محافظت میکند. گوگل برای تقویت تراشه سفارشی خود، عرضه بهروزرسانیهای امنیتی را تا 5 سال پس از عرضه سری پیکسل 6، تضمین کرده است.
اما حالا بد نیست به تفاوتهای پیکسل 6 و پیکسل 6 پرو بپردازیم. مدل پرو از لحاظ ابعاد بزرگتر است و چندین مزیت قابل توجه نسبت به مدل معمولی پیکسل 6 دارد. صفحه نمایش این مدل 6.7 اینچی با وضوح 1440p است و از نرخ تازهسازی 120 هرتز پشتیبانی میکند. پنل نمایشگر این گوشی از نوع LTPO AMOLED میباشد که امکان تغییر خودکار نرخ تازه سازی برای صرفهجویی در مصرف باتری را فراهم میکند.
از سوی دیگر، پیکسل 6 از یک صفحه نمایش امولد 6.4 اینچی با رزولوشن 1080p و نرخ تازهسازی حداکثر 90 هرتز بهره میبرد. نمایشگر هر دو گوشی با شیشه محافظ گوریلا گلس ویکتوس پوشانده شده، اما در مدل پرو انحنای نمایشگر بیشتر بوده و گوگل آن را شیشه سهبعدی نامیده است. اسکنر اثر انگشت هم در هر دو مدل زیر صفحه نمایش تعبیه شده و احتمالاً از نوع اپتیکال یا نوری است.
پیکسل 6 پرو در زمینه دوربین هم نسبتاً پیشرفتهتر است و از یک دوربین بزرگنمایی اختصاصی با زوم 4 برابر و سنسور بزرگ 48 مگاپیکسلی استفاده میکند. بنا به ادعای گوگل، میزان بزرگنمایی این دوربین با کمک تکنیک Super Res Zoom میتواند تا 20 برابر افزایش پیدا کند که بسیار خیره کننده است. در جلوی بدنه مدل پرو هم یک دوربین سلفی اولتراواید 11.1 مگاپیکسلی با فوکوس ثابت قرار گرفته که یک پله بالاتر از دوربین سلفی معمولی و 8 مگاپیکسلی پیکسل 6 است.
دو سنسور دیگر دوربین پشتی که بین دو گوشی مشترک هستند، عبارتند از یک سنسور 50 مگاپیکسلی سامسونگ GN1 که با ادغام پیکسلها عکسهای 12.5 مگاپیکسلی تولید میکند و یک دوربین اولتراواید 12 مگاپیکسلی. دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی پیشرفت بزرگی نسبت به مدلهای قبلی پیکسل است و نورگیری را 150 درصد بهتر میکند.
مدل بزرگتر یعنی پیکسل 6 پرو باتری بزرگتری با ظرفیت 5000 میلی آمپر ساعت دارد، در حالی که پیکسل 6 از یک واحد کوچکتر با ظرفیت 4600 میلی آمپر ساعت استفاده میکند. هر دو گوشی از شارژ سریع سیمی 30 وات و بیسیم 21 وات (یا احتمالاً 23 وات) پشتیبانی میکنند که برای شارژ بیسیم باید از پایه شارژ جدید گوگل با نام پیکسل استند (Pixel Stand) استفاده شود. البته، باید اشاره کنیم که هیچ یک از شارژرهای سیمی و بیسیم داخل جعبه قرار ندارند.
پیکسل 6 پرو دارای یک قاب آلومینیومی صیقلی و براق است و در سه رنگ سفید، زرد روشن و مشکی عرضه میشود. از نظر پیکربندی حافظه هم این گوشی در سه نسخه 12/128 گیگابایتی، 12/256 گیگابایتی و 12/512 گیگابایتی تولید شده و قیمت مدل پایه 899 دلار تعیین گردیده است.
اما مدل استاندارد پیکسل 6 دارای قاب آلومینیومی بافتدار بوده و در سه رنگ کرم، مشکی و آبی روشن تولید شده است. این گوشی در دو نسخه 8/128 و 8/256 گیگابایتی عرضه شده و قیمت آن از 599 دلار شروع میشود.