گوگل روز گذشته از نمونه اولیه عینک واقعیت افزوده خود رونمایی کرد که یک نمایشگر کوچک را با دستیار هوش مصنوعی جمینی این شرکت ترکیب میکند. غول جستجوی اینترنتی جهان با این اقدام خود به جمع شرکتهایی مانند متا، اپل و دیگران میپیوندد که در حال بررسی قابلیت قرار دادن یک نمایشگر دیجیتال بر روی دنیای واقعی هستند. با این حال، هزینه همچنان یک مانع بزرگ برای عرضه گسترده چنین دستگاههایی به بازار محسوب میشود. با دیجی رو همراه باشید.
گوگل همچنین در جریان نمایشهای خود در کنفرانس TED در ونکوور، یک هدست واقعیت ترکیبی آیندهدار را به نمایش گذاشت که شباهتهایی با هدست اپل ویژن پرو دارد. شهرام ایزدی، رئیس بخش Android XR در شرکت گوگل، به همراه یکی از همکارانش، این عینک واقعیت افزوده را به نمایش گذاشتند. این عینکها ظاهری شبیه به عینکهای معمولی دارند و در جریان نمایش زنده، قابلیت ترجمه همزمان از فارسی به انگلیسی، اسکن یک کتاب و انجام وظایف دیگر را به نمایش گذاشتند.
ایزدی در این باره گفت:
این عینک واقعیت افزوده با تلفن همراه شما کار میکند، دادهها را به صورت رفت و برگشتی منتقل میکند و به همین دلیل بسیار سبک بوده و به تمامی برنامههای تلفن شما دسترسی دارد.

ایزدی همچنین پیشنمایشی از یک هدست واقعیت ترکیبی فراگیر را نشان داد که با همکاری سامسونگ در حال ساخت است و شباهت قابل توجهی به هدست اپل ویژن پرو دارد. این هدست از فناوری ویدیوی عبوری (pass-through video) استفاده میکند تا امکان ادغام دنیای واقعی و دیجیتال را فراهم کند.
در این نمایش، گوگل قابلیتهایی نظیر نمایش چندین پنجره مجازی به صورت همزمان، مشاهده یک نمای فراگیر از کیپ تاون آفریقای جنوبی و پخش یک ویدیوی 360 درجه از اسنوبردسواری را به نمایش گذاشت. گفتنی است که سامسونگ نیز پیشنمایشی از این هدست، با نام رمز پروژه موهان، را در رویداد Unpacked خود در ماه ژانویه به نمایش گذاشته بود.
نمایشهایی نظیر آنچه گوگل و متا ارائه دادهاند، ثابت میکنند که فناوری مورد نیاز برای قرار دادن واقعیت افزوده در داخل عینکها به اندازهای کوچک شده است که از نظر فنی امکانپذیر است.
رونمایی گوگل از نمونه اولیه عینک واقعیت افزوده که با دستیار هوش مصنوعی جمینی یکپارچه شده است، گامی مهم در جهت تحقق رویای ادغام دنیای دیجیتال و فیزیکی محسوب میشود. ورود گوگل به این عرصه رقابتی که پیش از این شاهد حضور شرکتهایی نظیر متا و اپل بودهایم، نشان دهنده پتانسیل بالای این فناوری و اعتقاد گوگل به آینده عینک واقعیت افزوده است.