اگر حافظه رم گوشی اندرویدیتان سریعاً پر میشود و دائم نیاز دارید تا با بستن برنامهها و به کمک اپهای ویژه آن را خالی کنید، بهتر است به دنبال روشهایی برای ارتقاء این بخش از گوشی خود باشید. حتماً میپرسید چگونه؟ یک روش عجیب اما واقعی، استفاده از کارت حافظه میکرو اس دی برای بهبود کارایی رم گوشی است.
به احتمال زیاد دستگاه اندرویدی شما حافظه داخلی 64 گیگابایتی یا بیشتر دارد اما این حافظه رم دستگاه است که میتواند بر کارکرد آن تاثیر مستقیمی بگذارد. دستگاههای اندرویدی پیشرفته اغلب با حافظه رم 2 گیگابایتی یا بیشتر عرضه میشوند اما در برخی از موبایلهای ارزانتر این حافظه به یک گیگابایت یا 512 مگابایت میرسد. آیا میتوانید حافظه بیشتری مانند رم به موبایل خود اضافه کنید؟! این سوالی است که دیجی رو در ادامه در صدد پاسخ به آن برآمده است. پس با ما همراه باشید.
چرا دستگاه موبایل شما به حافظه رم بیشتری احتیاج دارد؟
اهمیت رم اضافی در دستگاههای موبایل یا تبلت با سیستم عامل اندروید بر هیچ کس پوشیده نیست. در حالی مچکه حافظه داخلی فضای مورد نیاز برای اجرا و نصب رسانهها و نرم افزارهای مختلف را فراهم میسازد، حافظه رم بیشتر به بالا رفتن سرعت اجرای این برنامهها کمک میکند. این امر در نهایت موجب افزایش سرعت پخش رسانهها و بهبود سرعت اجرای برنامهها و بازیها خواهد شد.
به عنوان مثال، برخی تصور میکنند که کندی پخش یک محتوا در گوشی آنها تنها مربوط به سرعت اینترنت است اما در حقیقت با اضافه کردن رم میتوان به اتصال اینترنت و پخش محتوا سرعت بخشید بدون آن که سرعت وای فای تغییری کرده باشد.
چگونه RAM Swapping باعث افزایش رم دستگاه میشود؟
در کامپیوترهای شخصی یا لپتاپ میتوان بخشی از فضای هارد دیسک را برای افزایش رم اختصاص داد. این بخش به عنوان یک پوشه مبادلهای شناخته میشود و هنگام پر شدن حافظه رم، از فضای آزاد HDD یا SSD استفاده میکند. با این روش زمانی که حافظه رم پر شد، دادهها به جای حذف در درایوهای کامپیوتر ذخیره میشوند.
ویندوز 10 دارای یک سیستم مدیریت پیشرفته رم موسوم به RAM Swapping است. با این که شما هرگز نیازی به تغییر تنظیمات ویندوز به صورت دستی نخواهید داشت اما اگر به تنظیمات ویندوز بروید میتوانید بخشی از فضای HDD یا SSD کامپیوتر خود را به Swap اختصاص داده و از این طریق حافظه رم رایانه شخصی خود را ارتقاء دهید.
همین کار را در گوشیهایی با سیستم عامل اندروید نیز میتوان انجام داد تا حافظه رم به طور موثری افزایش یابد. در حالی که اساس کار یکسان است اما اجرای آنچه گفته شد، در دستگاههای اندرویدی متفاوت است. برای انجام این کار در دستگاههای موبایل با سیستم عامل اندروید به یک نرمافزار اختصاصی نیاز دارید و همچنین باید دستگاه خود را روت کنید.
به طور پیش فرض برخی از پوشهها و دسترسیها در گوشیهای اندروید مسدود هستند. با روت کردن دستگاه، کنترل کل سیستم عامل و سخت افزار ممکن خواهد شد. این روش امکان دسترسی به پروندهها و سخت افزارهای محدود شده را فراهم خواهد کرد. علاوه بر این میتوانید نرم افزارهای تخصصی را نیز نصب و اجرا کنید. هر چند اجرای فرایند روت راحتتر از گذشته شده اما باز هم یک کار تخصصی است و به کمی دانش در زمینه کار کردن با گوشیهای هوشمند نیاز خواهید داشت. در ضمن، با روت کردن گوشی، گارانتی آن باطل میشود و این نکته را همواره باید مد نظر داشته باشید. به هر حال، اگر میخواهید حافظه رم را در گوشی موبایل یا تبلت خود افزایش دهید، روت کردن دستگاه امری ضروری است.
آنچه برای افزایش حافظه رم گوشی یا تبلت اندروید خود نیاز دارید
استفاده از روش فایل swap برای افزایش حافظه رم در اندروید دارای سه پیش نیاز اصلی است:
1- یک کارت میکرو اس دی باکیفیت (کلاس 4 یا بالاتر)
2- گوشی یا تبلت اندرویدی
3- نرم افزاری برای مدیریت فایل Swap
در حالی که روت کردن دستگاه اندرویدی برای عملیات ارتقاء رم ضروری است، اما کافی نیست. در برخی از گوشیهای موبایل (به عنوان مثال شیائومی ردمی نوت 4) اندازه فایل مبادلهای یا swap در سطح هسته سیستم عامل محدود شده است. این بدان معنی است که با هر نوع روت کردن و مبادلهای نمیتوان باعث افزایش حافظه رم شد.
برای این که متوجه شوید آیا میتوانید به صورت دستی حافظه رم گوشی خود را افزایش دهید یا نه، میتوانید از یک برنامه بررسی همچون MemoryInfo & Swapfile Check استفاده کنید که کاملاً رایگان است. ابتدا برنامه را نصب و اجرا کنید. برای شروع بررسی روی تب Start RAMExpander Test Here ضربه بزنید. اگر امکان افزایش حجم فایل Swap وجود داشته باشد، برنامه با پیام “Congratulations” حداکثر افزایش حافظه را به شما نشان خواهد داد. علاوه بر این، نرمافزار انواع مختلف رم و جزئیات ذخیرهسازی را مشخص میکند.
برای افزایش حافظه رم یک کارت اس دی با کیفیت خوب تهیه کنید
اگر فایل مبادلهای گوشی یا تبلت اندرویدی شما قابلیت ارتقاء را دارد، وقت آن است که یک کارت میکرو اس دی خوب تهیه کنید. همانطور که قبلاً نیز تأکید شد، باید این کارت با سرعت بالا و مقاوم باشد. توصیه میکنیم کارتهای میکرو اسدی قدیمی را خریداری نکنید. در مقابل، کمی بیشتر وقت و هزینه بگذارید و یک کارت میکرو اس دی با انعطافپذیری بالاتر تهیه کنید تا تأثیر بهتری داشته باشد. هنگام خرید کارت میکرو اس دی به رتبهبندی یا کلاس آن حتماً توجه کنید. حداقل رتبه 4 توصیه میشود اما بهترین آن رتبه 4 است.
توجه: مراقب کارتهای میکرو اسدی جعلی باشید زیرا مشکلات متعددی را برای گوشی اندرویدی شما به همراه خواهند داشت. همچنین استفاده از کارت میکرو اس دی برای افزایش حافظه رم در دستگاه اندروید باعث کاهش طول عمر آن میشود. توجه به این نکته نیز اهمیت دارد که برخی از گوشیهای اندرویدی اجازه استفاده از حافظه خارجی کارت میکرو اس دی را برای مبادله داده نمیدهند. بنابراین در این نوع دستگاهها مجبور خواهید بود از حافظه داخلی برای ارتقاء رم استفاده کنید که این کار نیز به نوبه خود باعث کاهش عمر دستگاه میشود.
دو برنامه که باعث افزایش رم در موبایل یا تبلت اندرویدی میشوند
اگرچه امکان تعیین حجم فایل Swap به صورت دستی در دستگاههای اندرویدی وجود دارد اما گاهی استفاده از یک برنامه ویژه میتواند روند کار را آسانتر کند. نرم افزارهای زیر به شما در این کار کمک میکنند.
- Swapper- ROOT ( رایگان)
- Free Swapper for ROOT ( رایگان)
- AMemoryBoost ( Swap enabler) ( رایگان)
توجه داشته باشید که همه این نرم افزارها دارای محتوای تبلیغاتی هستند.
هر سه برنامه به یک روش کار میکنند:
- برنامه را راه اندازی کنید.
- یک فایل Swap ایجاد کنید.
- اندازه حجم مورد نیاز برای حافظه Swap را تعیین کنید.
- مکان فایل Swap را انتخاب نمایید ( کارت میکرو اس دی یا حافظه داخلی)
- صبر کنید تا فایل Swap ایجاد شود.
گاهی لازم است پس از اجرای برنامه، موبایل یا تبلت خود را خاموش کرده و مجدد روشن کنید تا مبادله آغاز شود. به یاد داشته باشید که این برنامهها تا زمانی که نیاز به فایل Swap دارید، باید نصب شده باقی بمانند و حذف نشوند.
اگر دستگاه شما قابلیت روت ندارد، مدیریت حافظه در اندروید را تمرین کنید
اگر گوشی شما روت نمیشود و یا سازنده آن محدودیتهایی برای مدیریت دستی فایل Swap ایجاد کرده باشد، این روش برای افزایش حافظه فراهم میسر نخواهد بود و لازم است از مدیریت حافظه رم کمک بگیرید.
ایدههای بهتری برای مدیریت حافظه رم بدون افزایش حافظه از طریق کارت میکرو اس دی وجود دارد. به عنوان مثال، میتوانید از نسخههای سبکتر برنامهها استفاده کنید. نرم افزارهای بدون استفاده را حذف کنید و البته از نرم افزارهای تقویت کننده حافظه رم دوری کنید. این نوع برنامهها در واقع علاوه بر اینکه تأثیری در بهبود رم ندارند، خود در پس زمینه اجرا شده و حافظه رم را به هدر میدهند!
آیا افزایش حافظه رم، عملکرد دستگاه اندرویدی را بالا میبرد؟
اگر در تخصیص بخشی از حافظه کارت میکرو اس دی دستگاه خود به حافظه رم موفق شدید، سریعاً نتیجه آن را خواهید دید. در صورتی که علاقه وافری به بازیهای موبایل دارید، متوجه خواهید شد بازیهایی که قبلاً روی دستگاه اندرویدی شما اجرا نمیشدند، اکنون به راحتی نصب و اجرا میشوند. فراتر از آن، دستگاه اندرویدی شما بیش از پیش مفید و کارآمد خواهد شد و البته به یاد داشته باشید که این یک معامله است، زیرا در ازای آن از عمر دستگاهتان کاسته خواهد شد.
اکنون باید مراقب فضای ذخیره سازی خود باشید. به خاطر تخصیص فایل Swap به رم، فضای ذخیره سازی برای فایلها و رسانهها کمتر از قبل بوده و سریعتر از حد انتظار پر خواهد شد. البته میتوانید با روشهایی مثل همگامسازی دادهها از پرشدن سریع حافظه کارت میکرو اس دی و حافظه داخلی گوشی خود جلوگیری کنید.
خیلی مفید
خیلی کامل
یک سوال کارت است دی من 3 است ایا خوب است یا نه؟