شاید این اتفاق برای شما هم افتاده باشد: پیامکی برایتان می رسد و شما بعد از خواندن آن را از گوشی خود حذف می کنید. اما پس از مدت کوتاهی متوجه می شوید که به اطلاعات موجود در آن پیامک نیاز داشته اید. در چنین شرایطی این سؤال برایتان مطرح می شود که آیا واقعاً راهی برای بازیابی پیامک حذف شده وجود ندارد؟ خوشبختانه در گوشی های اندرویدی امکان این کار وجود دارد، اما هر چقدر از حذف پیامک زمان بیشتری گذشته باشد، احتمال اینکه بتوانید آن را بازیابی کنید، کمتر می شود. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
برخلاف سیستم عامل های ویندوز یا مک، هیچ سطل زباله یا سطل بازیافتی در دستگاه های اندرویدی وجود ندارد. همچنین خبری از دکمه آندو (Undo) نیست و بنابراین پس از حذف یک پیامک، کار دیگر تمام شده است!
وقتی چیزی را در اندروید حذف می کنید، این داده ها از دید کاربر مخفی شده و در اختیار حافظه داخلی دستگاه قرار می گیرد تا بر روی آن اطلاعات جدیدی جایگزین شود. به محض اینکه بخواهید فایل یا اطلاعات جدیدی را که نیاز به فضا دارد، در گوشی خود ذخیره کنید، گوشی می تواند از فضایی که مربوط به پیامک حذف شده است، استفاده کرده و داده های جدید را به جای آن ذخیره کند. در واقع مثل پاک کردن چیزی است که با مداد نوشته شده و دوباره قصد دارید روی آن متن جدیدی بنویسید.
اگر صادقانه بخواهیم بگوییم، بازیابی پیامک حذف شده در اندروید همیشه به صورت صد در صد امکان پذیر نیست اما به هر حال طی مراحلی که در ادامه ذکر خواهیم کرد می توانند کمک کننده باشند.
مراقب داده های جدید باشید
اولین کاری که بعد از حذف اشتباهی یک پیامک باید انجام دهید، این است که گوشی خود را در حالت هواپیما قرار دهید تا احتمال دانلود اطلاعات جدید از طریق گوشی از بین برود، زیرا در حالت هواپیما اتصال وای-فای و داده های تلفن همراه خاموش می شوند و امکان دریافت داده جدید از اینترنت وجود نخواهد داشت. برای ورود به حالت هواپیما، دکمه روشن / خاموش کردن گوشی را فشار داده و نگه دارید تا گزینه خاموش شدن ظاهر شود. سپس روی “حالت هواپیما” کلیک کنید.
همچنین، به هیچ وجه از دوربین گوشی استفاده نکنید، صدا ضبط نکنید یا وارد برنامه هایی که ممکن است داده های جدید ایجاد کنند نشوید.
اگر پیامی که می خواهید بازیابی کنید، حاوی داده های غیرمتنی مانند عکس یا زمان قرار ملاقات بوده، ممکن است بتوانید این داده ها را در برنامه هایی که آن نوع فایل ها را ذخیره می کنند، پیدا کنید. به عنوان مثال، ممکن است عکس داخل پیام توسط برنامه عکس ذخیره شده یا زمان ملاقات با اپلیکیشن تقویم همگام شده باشد. بنابراین قبل از اینکه به سراغ اقدامات دیگری که وقت گیرتر بوده و ممکن است هزینه بیشتری داشته باشند بروید، بهتر است این برنامه ها را بررسی کنید.
یکی از راه های دیگر برای بازیابی پیامک حذف شده این است که غرور را کنار گذاشته و به شخصی که پیام را ارسال کرده بگویید، دوباره آن را برایتان بفرستد!
اگر هیچ یک از این راهها مفید نبود، شاید بتوانید به سراغ فایل پشتیبان گوشی خود بروید. اگر در زمان بین دریافت پیام و حذف آن، نسخه پشتیبان کاملی از گوشی تهیه کرده اید، در این صورت می توان از آن برای برگرداندن پیامک خود استفاده کنید. البته این کار مستلزم ریست کردن گوشی و بازگرداندن آن به تنظیمات کارخانه و سپس دانلود و بازنشانی فایل پشتیبان است.
از نرم افزارهای شخص ثالث استفاده کنید
اگر هیچ کدام از گزینه های بالا برایتان مؤثر نبود، در این صورت می توانید به سراغ استفاده از یک نرم افزار شخص ثالث بروید. اما باید اشاره کنیم که برخی از این برنامه ها پولی بوده و البته در قبال پرداخت هزینه ممکن است باز هم نتیجه مطلوب را به دست نیاورید.
از این نوع برنامه های شخص ثالث می توان به 7-data Recovery ، Dr Fone for Android و MobiSaver for Android اشاره کرد و همان طور که گفتیم، هیچ یک از آن ها تضمین نمی کنند که قادر به بازیابی پیامک حذف شده خواهند بود. کاری که این نوع برنامه ها انجام می دهند این است که داده های آماده حذف، یعنی فایل هایی که فضای آن ها در اختیار گوشی قرار گرفته تا بازنویسی شوند، را پیدا می کنند و سپس می توانید انتخاب کنید که قصد دارید چه کاری با آن ها انجام دهید. معمولاً این بخش آخر است که هزینه دارد (با یک جستجوی ساده در بین سایت های دانلود، احتمالاً می توانید نسخه کرک شده و رایگان این برنامه ها را پیدا کنید که البته مسئولیت استفاده از چنین برنامه هایی مسلماً بر عهده خود کاربر خواهد بود).
برنامه هایی که احتمال موفقیت ان ها زیاد است، آن هایی هستند که به روت بودن گوشی شما نیاز دارند. روت کردن گوشی باعث می شود تا بتوان به تمام قسمت های سیستم عامل دسترسی داشته و وارد آن ها شد. چنین کاری مانند این است که یک کلید برای همه قفل های خانه، ماشین و دفتر کار و غیره داشته باشید و آن را در اختیار فرد دیگری (برنامه شخص ثالث) بگذارید! با روت کردن گوشی، دستگاه شما در معرض خطر خواهد بود و اگر ندانید که دقیقاً چه کاری انجام می دهید ، ممکن است باعث بروز مشکل شوید. در ضمن روت کردن گوشی گارانتی آن را باطل می کند، بنابراین اگر گوشی خود را تازه خریده اید به هیچ وجه پیشنهاد نمی کنیم آن را روت کنید.
بهترین راه حل برای بازیابی پیامک حذف شده
از قدیم گفته اند پیشگیری بهتر از درمان است. بنابراین حتی اگر در حال حاضر هیچ پیامکی را به اشتباه حذف نکرده اید و در شرایط اضطراری قرار نگرفته اید، بهتر است از همین حالا به فکر بوده و از پیام های متنی خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. گوشی های اندرویدی جدید معمولاً دارای گزینه ای برای تهیه نسخه پشتیبان از پیام های متنی هستند. تنظیمات گوشی خود را باز کنید، روی منوی برنامه ها (Apps) کلیک کنید و برنامه پیام رسان خود را پیدا کنید. تنظیمات مربوط به برنامه را باز کنید و اگر گزینه ای برای پشتیبان گیری وجود دارد، آن را در حالت فعال قرار دهید.
اگر در حال حاضر به طور مرتب از گوشی خود نسخه پشتیبان تهیه نکرده اید و از برنامه پیام رسان هم زیاد استفاده می کنید، می توانید از برنامه های ویژه ای که به منظور پشتیبان گیری از گوشی تولید شده اند و شامل پشتیبان گیری از پیامک ها هستند، استفاده کنید. Backup Your Mobile یکی از این برنامه ها است که امکان پشتیبان گیری از پیامک ها را در اختیارتان می گذارد.
اگر نمی خواهید از برنامه ها پشتیبان گیری استفاده کنید یا به هر دلیل دیگری دوست دارید روش دیگری را امتحان کنید، می توانید از یک برنامه پیام رسانی شخص ثالث استفاده کنید که دارای ویژگی بایگانی باشد. Pulse SMS یکی از این برنامه ها است که در آن با کشیدن پیام به جای حذف، پیامک بایگانی می شود و بعداً در صورت نیاز می توان دوباره به آن دسترسی داشته باشید. اگر هم سعی کنید کل مکالمه را حذف کنید، برنامه به تأییدیه هایی که از شما درخواست می کند، مانع حذف تصادفی پیامک ها خواهد شد.
همچنین می توانید از سایر خدمات پیام رسانی مانند فیسبوک و واتساپ استفاده کنید. این برنامه ها هم برای حذف پیام ها با درخواست تأییدیه از شما، مانع حذف تصادفی آن ها می شوند.