دیجی رودیجی رو
  • اخبار تکنولوژی
    • اخبار داخلی
    • اخبار تلفن همراه
    • اخبار سخت افزار
    • اخبار اپلیکیشن‌ها
  • آموزش
  • بررسی محصولات
  • راهنمای خرید
  • سرگرمی
    • اخبار بازی
    • معرفی بازی
      • بازی موبایل
      • بازی دسکتاپ
      • بازی کنسول
    • معرفی اپلیکیشن
    • سینما و تلویزیون
  • دیجی فکت
  • دیجی لایف
  • دیجی10
  • مقالات گوناگون
خواندن: دمای پردازنده لپ تاپ را چگونه در ویندوز 10 بررسی کنیم؟
به اشتراک بگذارید
ورود
اعلان نمایش بیشتر
تغییر اندازه فونتآآ
دیجی رودیجی رو
تغییر اندازه فونتآآ
جستجو
حساب کاربری دارید؟ ورود
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
دیجی رو > آموزش > آموزش سیستم عامل > دمای پردازنده لپ تاپ را چگونه در ویندوز 10 بررسی کنیم؟
آموزش سیستم عامل

دمای پردازنده لپ تاپ را چگونه در ویندوز 10 بررسی کنیم؟

زهرا بختیاری 10 شهریور 1398 ساعت 16:36
زمان مطالعه: 9 دقیقه
دمای پردازنده لپ تاپ
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما سفرمارکت

دمای پردازنده لپ تاپ شما در حفظ سلامت دستگاه نقش مهمی دارد. علاوه بر این، به عنوان کانون محاسبات درون رایانه، همیشه باید آن را خنک نگه دارید. پردازنده‌هایی که بیش از حد داغ می‌شوند انواع مشکلات را برای لپ تاپ به وجود می‌آورند. برای مثال، لپ تاپ ممکن است از سرعت خود بکاهد تا خنک شود که به طور کلی به قدرت کمتر پردازش لپ تاپ منجر می‌شود. در شرایط حاد، باعث خاموش شدن و ریستارت خود به خود دستگاه، یخ کردن و یا صفحه آبی مرگ می‌شود.

لیست
دمای بد چه دمایی است؟معرفی چند برنامه کاربردی برای نظارت بر دمای پردازنده لپ تاپ1. MSI Afterburner2. Open Hardware Monitor3. Core Temp4. Speccy

به همین خاطر، بهتر است هر چند وقت یکبار دمای لپ تاپ یا کامپیوتر خود را بررسی کنید. برای مثال زمانی که لپ تاپ شما در موقعیت‌هایی قرار می‌گیرد که ممکن است بیش از حد گرم شود (مانند کار با لپ تاپ در تختخواب و قرار گرفتن آن روی پتو یا روتختی که باعث گرم شدن آن می‌شود). اما چگونه دمای پردازنده لپ تاپ خود را بررسی کنیم. در این مقاله روشهای مختلفی را برای بررسی دمای CPU در ویندوز 10 معرفی خواهیم کرد. با دیجی رو همراه باشید.

دمای بد چه دمایی است؟

متأسفانه، هنوز دقیقا مشخص نیست که دمای خوب یا بد برای پردازنده چه دمایی است. اگر دمای پردازنده خود را جستجو کرده اید و لپ تاپ دمای 30 درجه سانتیگراد داشت آیا این دما برای لپتاپ خوب است سا بد؟ دمای 40 درجه، 50 درجه، 60 درجه یا 70 درجه سانتیگراد چطور؟ اگر می‌خواهید بدانید حداکثر دمای پردازنده شما چقدر باید باشد، در وب به دنبال صفحه محصول CPU خاص خود بگردید و سپس جایی که حداکثر دمای ایده آل برای پردازنده شما ذکر شده را پیدا کنید.

دمای پردازنده لپ تاپاگر دما در کنار یا زیر چیزی شبیه به ” Maximum Operating Temperature” یا ” T Case ” ذکر شده باشد پس آن حداکثر دمایی است که باید پردازنده لپ تاپ داشته باشد.

اگر عبارتی مثل ” T Junction “(مانند بالا) مشاهده کردید توصیه کلی این است که پردازنده خود را حداقل 30 درجه سانتیگراد پایین‌تر از دمای ذکر شده نگه دارید (در مثال فوق، دما باید زیر 70 درجه سانتیگراد حفظ شود). در هر صورت، اگر رایانه شخصی شما اکثر اوقات یا در حالت ایده آل، همیشه زیر این دما باشد سلامت لپ تاپ به خوبی حفظ می‌شود. اکنون که می دانیم محدوده دما چقدر باید باشد می‌خواهیم بفهمبم که چگونه می‌توان دمای پردازنده لپ تاپ را در ویندوز 10 بررسی کرد. این کار را می‌توان به وسیله‌ی برنامه های شخص ثالث انجام داد که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

معرفی چند برنامه کاربردی برای نظارت بر دمای پردازنده لپ تاپ

1. MSI Afterburner

دمای پردازنده لپ تاپ

برای گیمرها و کسانی که می‌خواهند رایانه‌های شخصی خود را اورکلاک کنند، MSI Afterburner به عنوان ابزاری عالی برای نظارت بر دمای رایانه شخصی شما شناخته می‌شود. پس از نصب و باز کردن Afterburner، باید یک نمودار در صفحه اصلی آن مشاهده کنید که دمای GPU، دمای CPU و داده‌های مختلف دیگر را به شما نشان می‌دهد.

برای مرتب کردن مجدد نمودارها و اولویت‌بندی دمای CPU و قرار گرفتن آن در بالای نمودار روی Settings در Afterburner کلیک کرده و سپس روی Monitoring تب بزنید. در این قسمت، یک منو را مشاهده می‌کنید. در این منو، می‌توانید آیتم‌هایی را که می‌خواهید در صفحه اصلی نمایش داده شود را تیک بزنید و آن را به سمت مواردی که می‌خواهید در اول فهرست باشند بکشید. فقط کافی است دمای CPU1، دمای CPU2 و سایر دماهای CPU را به سمت قسمت بالای نمودار بکشید و روی OK کلیک کنید و با این کار همه‌ی آن‌ها به همان ترتیبی که انتخاب کردید روی صفحه اصلی ظاهر می‌شوند.

دمای پردازنده لپ تاپ

هنگامی که CPU Temperature را انتخاب می‌کنید می‌توانید کادر ” Show in On-Screen Display ” را نیز تیک بزنید تا هر زمان که وارد میانبر می‌شوید تا OSD را بالا آورید دما در گوشه صفحه نمایش داده شود.

2. Open Hardware Monitor

دمای پردازنده لپ تاپ

Open Hardware Monitor راه‌حل خوبی برای بدست آوردن یکجای تمام آمار مورد نیاز لپ تاپ می‌باشد. این ابزار دمای CPU و دما GPU، ولتاژ مورد استفاده در رایانه شما و حتی میزان سرعت فن سیستم را به شما می‌گوید. تمام این ویژگی‌ها، این اپلیکیشن را به یک ابزار قوی تبدیل می‌کند و به شما اجازه می‌دهد همیشه دمای سیستم خود را بررسی کنید. می‌توانید دمای CPU خود را در زیر فهرستی با نام CPU پیدا کنید تا بفهمید هر هسته پردازنده شما چه دمایی دارد:

دمای پردازنده لپ تاپ

بسیاری از این برنامه‌ها، قابلیت نمایش دما در نوار وظیفه را دارند. این امر به ویژه هنگامی که کارهای فشرده ای برای انجام دادن روی سیستم داشته باشد مفید است و شما می‌توانید بدون اینکه بین یک پنجره فعال و مانیتور سیستم رفت و برگشت داشته باشید دمای سی پی یو را مشاهده کنید. اگر دوست دارید دمای CPU را در نوار وظیفه مشاهده کنید روی خود دما، راست کلیک کرده و روی “Show in Tray” کلیک کنید.

اگر دما در بخش نمادهای “additional” پنهان شود می‌توانید آن را روی سینی فعال اصلی بکشید. بدین طریق تا زمانی که نوار وظیفه را نبندید همیشه دما قابل مشاهده خواهد بود.

3. Core Temp

دمای پردازنده لپ تاپ

اگر می‌خواهید چیزی انتخاب کنید که بیشتر روی خود پردازنده متمرکز باشد تا از آن برای مشاهده وضعیت دمای پردازنده در ویندوز 10 استفاده کنید Core Temp انتخاب خوبی برای شما خواهد بود. این برنامه همه اطلاعاتی که لازم دارید تا درباره پردازنده خود بدانید از جمله نام آن، هسته‌هایی که استفاده می‌کند و از همه مهمتر، دمای آن را در اختیارتان قرار می‌دهد. علاوه بر این، Core Temp حد مجاز  دمای پردازنده ( T Junction ) که تحت عنوان “TJ.Max”  ذکر شده را در بالای دماهای شما نمایش می‌دهد.
دمای پردازنده لپ تاپاگر دوست دارید دما را در سینی سیستم ببینید این قابلیت باید به طور پیش فرض فعال شده باشد. اگر چنین نیست، روی “Options” و سپس “Settings” کلیک کنید.
دمای پردازنده لپ تاپ

روی زبانه Windows Taskbar کلیک کرده، سپس Enable Windows 10 Taskbar features  و Temperature را انتخاب کرده و سپس “OK” را بزنید.

دمای پردازنده لپ تاپ

4. Speccy

دمای پردازنده لپ تاپ

Speccy به عنوان یکی دیگر از برنامه‌های خوب و همه‌کاره برای عیب‌یابی سیستم‌های مختلف، امکان بررسی دمای CPU در ویندوز 10 را فراهم می‌کند. به محض باز کردن Speccy، تمام دماهای مربوط به یک لپ تاپ سالم نمایش داده می‌شود. همچنین این اپلیکیشن برای یافتن اطلاعات درباره سیستم بسیار عالی می‌باشد بنابراین، در صورت نیاز به اطلاعاتی درباره سیستم عامل یا مادربرد خود حتما این برنامه را به خاطر داشته باشید.

اگر روی “CPU” در سمت چپ کلیک کنید می‌توانید اطلاعات دقیق‌تری را در مورد پردازنده خود بدست آورید.

دمای پردازنده لپ تاپ

اگر دوست دارید دما در سینی ظاهر شود، روی View و Options کلیک کنید.

دمای پردازنده لپ تاپ

در قسمت System tray، گزینه‌های Minimize to tray و  Display metrics in tray را تیک زده و سپس CPU را انتخاب کنید.

دمای پردازنده لپ تاپ

اکنون هنگامی که صفحه Speccy را کوچک کنید می‌توانید زبانه‌های مربوط به میزان داغ بودن و عملکرد CPU خود را در هنگام انجام کارهای دیگر باز نگه دارید.

در نهایت، به عنوان قطعه‌ای مهم از لپ تاپ یک پردازنده بسیار داغ موجب نگرانی و بروز بسیاری از مشکلات لپ تاپ می‌شود. با این حال، با استفاده از اپلیکیشن‌های شخص ثالث ذکر شده  به راحتی می‌توانید دمای پردازنده را در ویندوز 10 بررسی کرده و مطمئن شوید که پردازنده دمای مناسبی دارد و به خوبی کار می‌کند یا خیر.

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری
برچسب ها: بررسی دمای cpu, دمای cpu, سی پی یو
این مقاله را به اشتراک بگذارید
توییتر Whatsapp Whatsapp تلگرام ایمیل کپی کرده لینک پرینت
چه حسی به این مطلب داری؟
Sad0
Sleepy0
Love0
Happy1
Angry0
Cry0
Surprise0
مقاله قبلی چرا برنامه نویسی پایتون را یاد بگیرم؟ چرا برنامه نویسی پایتون را یاد بگیرم؟
مقاله بعدی موبایل بازار موبایل بالاخره متعادل شد!
1 امتیاز 1 امتیاز
  • َArMiN says:

    ممنون خیلی کاربردی و عالی بود

    پاسخ

نظر بدهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا یک امتیاز انتخاب کنید!

تبلیغات

موبوگیفت
  • خرید فالوور ایرانی
  • خرید فالوور ارزان
  • پنجره دوجداره
  • خرید ممبر تلگرام
  • ارز دیجیتال ایاس ( EOS)
  • راز نوسانات بیت کوین
  • دوج کوین یا شیبا
  • دستگاه جوجه کشی دماوند
  • خرید بیت کوین
  • دوربین کوچک سیم کارت خور
  • خرید اکانت اسپاتیفای
  • لوستر مدرن
  • تور روسیه
  • تاثیر سیاست های ترامپ بر کریپتو
  • قدرت دادن چین لینک به Web3
  • خرید سرور hp ماهان شبکه اچ پی

آخرین خبرها

مانیتور گیمینگ QD-OLED

MSI از دو مانیتور گیمینگ QD-OLED با نرخ تازه‌سازی 500 هرتز رونمایی کرد

ریلمی جی تی 7

ریلمی جی تی 7؛ قاتل پرچمداران با تراشه دیمنسیتی 9400e از راه می‌رسد!

تراشه دیمنسیتی 9400e

تراشه دیمنسیتی 9400e مدیاتک معرفی شد؛ تراشه‌ای آشنا با بهبودهای جزئی

مطالب مرتبط

صفحه قفل ویندوز
آموزش سیستم عامل

با این 5 ترفند رجیستری، صفحه قفل ویندوز را شخصی کنید

4 فروردین 1404 ساعت 13:38
حالت خواب
آموزش سیستم عاملمنتخب

استفاده زیاد از حالت خواب (Sleep) چه ضررهایی برای رایانه دسکتاپ و لپ‌تاپ دارد؟

10 اسفند 1403 ساعت 13:21
پشتیبان‌گیری از رجیستری ویندوز
آموزش سیستم عاملمنتخب

صفر تا صد پشتیبان‌گیری از رجیستری ویندوز؛ راهنمای گام به گام و تصویری

7 دی 1403 ساعت 19:52
USB بازیابی ویندوز
آموزش سیستم عامل

چرا به یک USB بازیابی ویندوز برای شرایط اضطراری نیاز دارید؟ (6 کاربرد مهم)

27 آبان 1403 ساعت 19:25

درباره دیجی‌رو

رسانه دیجی‌رو با شعار دنیای تکنولوژی در اوایل سال 94 تاسیس شد. ماموریت ما اطلاع رسانی صحیح و ارائه آخرین اخبار تکنولوژی، بررسی محصولات دیجیتال، راهنمای خرید کالاهای دیجیتال و همچنین تهیه به‌روزترین مطالب آموزشی و مقالات در حوزه تکنولوژی، علم و سبک زندگی است. گروه دیجی‌رو همه‌ی تلاش خود را به کار خواهد گرفت که روزبه‌روز بر کیفیت و خدمات این رسانه بیفزاید تا دیجی رو به عنوان رسانه‌ای معتبر بدرخشد.

logo-samandehi
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
خوش آمدید

ورود به حساب کاربری

فراموش رمز عبور