برای مناسب و درست کار کردن یک دستگاه اندروید بخشهای مختلفی دست به دست هم میدهند و همچون بدن انسان که یک مجموعه منظم به شمار میرود، اگر بخشی به درستی کار خود را انجام ندهد، مطمئنا در تجربه کاربری خود به مشکل بر خواهید خورد؟
معمولا اگر بخشی از بدن انسان با مشکل مواجه شود با علائمی نظیر قرمز شدن، درد و یا تورم خودنمایی خواهد کرد، اما چطور میخواهید دقیقا متوجه شوید که کدام بخش از تلفن اندرویدی با مشکل مواجه است؟ شاید در حین بازی پردازنده قدرت کافی را ارائه نمیدهد و یا هنگام وب گردی وای فای یا اینترنت همراه شما آنچنان سریع نیست.
هر چه که باشد، اپلیکیشن های مختلفی در این زمینه طراحی شدهاند تا مشکل تلفن شما را پیدا کرده و در صورت امکان آن را حل کنند. حتی اگر مشکل خاصی در تلفن خود ندارید، باز هم پیش گیری بهتر از درمان است. در ادامه راهکار و اپلیکیشنهایی را در این زمینه به شما معرفی خواهیم کرد.
اپلیکیشن Device Assist گوگل
اولین ایستگاه شما باید اپلیکیشن اختصاصی Device Assist باشد. این اپلیکیشن در فروشگاه گوگل قرار گرفته است، و به غیر از دارندگان تلفن های نکسوس یا موتورولا، سایر کاربران باید فایل APK را دانلود و به صورت دستی نصب کنند.
این اپلیکیشن کاربردی فراتر از چک کردن مشکلات دستگاه را ارائه میکند. اگر کاربر تازه کاری هستید، میتوانید از کمکهای آن جهت استفاده هرچه بهتر از تلفن اندرویدی بهره گیرید.
وقتی اپلیکیشن را باز کنید، از شما خواهد پرسید که میخواهید در چه حالتی قرار گیرد: مبتدی، متوسط و یا پیشرفته. نگران نباشید، این مورد را همیشه میتوانید در بخش تنظیمات برنامه تغییر دهید. گزینهای که انتخاب میکنید، نوع ترفند و پیشنهاد های برنامه را تحت تاثیر قرار میدهد. کاربران مبتنی نحوه خاموش و روشن کردن وای فای، ساخت پوشه در هوم اسکرین و… را یاد میگیرند و کاربران پیشرفته نیز از قابلیتهای ویژه و حرفهای تر نظیر قفل از راه دور تلفن را فرا خواهند گرفت.
گشت و گذار در برنامه نیز بسیار ساده است؛ کافیست کارتهای گوگل در صفحه اصلی را برای خود مرور کنید. همیشه میتوانید در نوار بالا و سمت راست برنامه مشکل خاصی را جست و جو کنید و یا با انتخاب آیکون سه نقطه کار هایی که اخیرا انجام شده را مرور نمایید، تنظیمات را تغییر داده و یا اطلاعات بر روی دستگاه را مشاهده کنید.
حتی میتوانید سرعت وای فای و دیتای خود را بررسی کنید و گوگل نیز نتایج را به زبان انگلیسی ساده جهت فهم هرچه راحت تر در اختیار شما قرار میدهد.
از آنجایی که این اپلیکیشن بخشی از سرویسهای گوگل است، پیشنهاد هایی پیرامون سایر برنامههای گوگل نظیر مپس به شما میدهد. تمامی پیشنهاد ها نیز به زبان ساده و با دستور العمل گام به گام ارائه میشوند و گاهی اوقات در تصاویر متحرک به نمایش در خواهند آمد.
برای یک راه حل قابل فهم و کارآمد به جایی جز DEvice Assist رجوع نکنید…
دانلود برنامه: گوگل Device Assist در گوگل پلی و یا فایل APK
اپلیکیشن Test Your Android
از نام برنامه کاملا عملکرد آن مشخص است…
گذشته از رابط کاربری جذاب، اپلیکیشن قدرتمندی در پیش رو داریم که امکان تست کردن هر چیزی را در تلفن اندرویدی به شما میدهد؛ از قابلیت مولتی تاچ صفحه گرفته تا سیستمهای داخلی تلفن.
همچنین میتوانید با یک اسلاید به تب اطلاعات – information – رفته و در مورد دستگاه خود جزئیاتی را مطالعه کنید. اگر به دنبال تجربهای بدون سرویسهای گوگلی هستید، اولین اپلیکیشن پیشنهادی ما با شما همین TYA است. هنگام استفاده از برنامه بنر تبلیغی کوچکی در انتهای صفحه مشاهده میشود که خوشبختانه آنچنان شما را اذیت نخواهد کرد.
دانلود برنامه: لینک برنامه در فروشگاه گوگل پلی
اپلیکیشن Phone Doctor Plus
همانطور که از نام برنامه مشخص است، این اپلیکیشن همچون یک دکتر برای تلفن شماست. به کمک PDP میتوانید یک چک آپ کامل از تلفن خود داشته باشید و از عملکرد صحیح تمامی بخشها مطمئن شوید.
پس از اینکه تستهای مختلف را پشت سر گذاشتید، نوار پیشرفت در بالای صفحه پر میشود. دیتای هر تستی که بر روی تلفن انجام میشود کاملا ضبط و نگه داری خواهد شد، پس همیشه یک تاریخچه از جنبههای مختلف تلفن را در اختیار دارید.
میتوانید سلامت قسمتهای مختلف نظیر پردازنده، باتری، پردازنده گرافیکی، صفحه نمایش و… را بررسی کنید.
دانلود برنامه در فروشگاه گوگل پلی
اپلیکیشن Z – Device Test
این زیباترین اپلیکیشن در دنیا نیست، اما عملکرد واقعا خوبی دارد. در آن از آیکونهای بزرگ و سه بعدی برای بخشهای مختلف استفاده شده است.
با این حال اطلاعات دقیق و مناسبی پیرامون بخش سخت افزاری تلفن به شما خواهد داد. در محیط برنامه جلوی قابلیتهایی که تلفن شما آنها را شامل می شود یک تیک سبز و بزرگ قرار داده میشود و آن قابلیت و سنسورهایی که تلفن ندارد با ضربدر قرمز رنگ مشخص خواهند شد.
بنر های تبلیغاتی در انتهای صفحه نمایش داده میشوند و گاهی اوقات با تبلیغات تمام صفحه مواجه خواهید شد. اما اگر به یک اپلیکیشن با اطلاعات تخصص و دقیق نیاز دارید، حتما زد دیوایس را امتحان کنید.
دانلود برنامه از فروشگاه گوگل پلی
رفع مشکل پیکسلهای مرده (Dead Pixels)
اپلیکیشنهای مختلفی میتوانند شما را در یافتن پیکسلهای مشکل دار کمک میکنند، اما در نهایت کمکی در زمینه رفع آنها نخواهند کرد. اگر در صفحه نمایش تلفن اندرویدی شما پیکسل های گیر کرده یا مرده وجود دارند، خوشبختانه یک راه خوب وجود دارد.
برخی پیکسلهای گیر کرده نتیجه مشکلات سخت افزاری هستند و نمیتوان آنها را با اپلیکیشن خاصی درست کرد، اما سایر موارد باید آن قدر در چرخه سه رنگ خود پیش رفتن تا بالاخره رفرش شوند.
جهت حل این مشکل یک راهکار بسیار خود پیدا کردهایم که اپلیکیشن نیست و در واقع یک وب سایت است: JScreenFix. این سایت بر روی هر دستگاه اندرویدی با پنل LCD کار میکند. پس از نمایش یک صفحه کاملا مشکی ابتدا رنگ پیکسلهای گیر کرده شناسایی شده و سپس مربعی را ارائه میکند که باید در بخش مربوطه قرار دهید تا مشکل رنگها حل شوند. توسعه دهندگان پیشنهاد می کنند این چرخه را به مدت 10 دقیقه ادامه دهید.
اما اگر واقعا دوست دارید مشکل خود را با اپلیکیشن خاصی حل کنید، از Dead Pixel Detector & Fixer استفاده نمایید. این برنامه پس زمینه های رنگارنگی را در اختیارتان قرار میدهد تا پیکسلها را شناسایی کرده و سپس مراحل بعدی را طی کنید. هیچ تبلیغات و یا مجوز دسترسی برای این برنامه نیاز نیست.