تا به حال شده جک هدفون شکسته را در دست داشته باشید و به این فکر کنید که قسمت انتهایی آن کجاست؟! تا به حال شده است هدفونتان را به سرعت از گوشی یا تبلتتان جدا کنید و سپس متوجه شوید که جک آن در سوکتش جا مانده است؟
متأسفانه جک هدفونها برای اتصال و انفصال مداوم، به حد کافی محکم ساخته نمیشوند. اگر جک هدفونتان بشکند و در سوکت گوشی، آیفون یا امپیتری پلیرتان گیر کند دیگر نمیتوانید هدفونتان را به دستگاه متصل کنید و باید قبل از هر چیزی این تکه شکسته را از دستگاهتان خارج کنید.
در ادامه 6 روش را ذکر میکنیم که به شما کمک میکنند در چنین شرایطی بتوانید دستگاه خود را از این تکه شکسته شده رها کنید. با ما در دیجی رو همراه باشید.
چطور جک هدفون شکسته را خارج کنیم؟
اغلب قسمت انتهایی جک هدفون شکسته در گوشی یا تبلت جا میماند. به نظر میرسد که این جکهای استوانهای کوچک در قسمتهایی که با پلاستیک سیاه پوشانده شده است از همه ضعیفترند. تمام هدفونهای سیمدار چنین وضعیتی دارند.
شاید شرایط اضطرابآوری باشد ولی راههای مختلفی برای حذف این جک شکسته و خارج کردن آن از گوشی یا تبلتتان در اختیار دارید:
- با کمک لولهی جوهر خودکار
- با کمک چسب فوری
- با کمک پونز خم شده
- با کمک خلال دندان و چسب حرارتی
- با کمک گیرهی کاغذ داغ شده
- با کمک ابزار تخصصی این کار با نام گریپاستیک
هنگام بیرون کشیدن جک هدفون مطمئن شوید که سوکت هدفون را به سمت پایین گرفتهاید. جاذبه همیشه در چنین شرایطی کمک میکند.
همچنین قبل از خواندن این روشها بدانید آنها را باید کاملاً با مسئولیت خودتان و آگاهی از خطراتشان انجام دهید. با یک حرکت اشتباه میتوانید به گوشی یا تبلتتان آسیب برسانید.
1. آیا لولهی جوهر خودکار میتواند به بیرون کشیدن جک هدفون کمک کند؟
نکته: قطر قسمت داخلی لولهی جوهر خودکارتان کموبیش به اندازهی قطر جک استوانهای هدفونتان است. با کمی تلاش و تنظیم درست میتوانید این جک را از دستگاهتان جدا کنید.
برای این کار لولهی خودکارتان را از خودکار جدا کنید. این همان قسمتی است که جوهر را درون خود دارد و به نوک خودکار متصل است.
در قسمت انتهایی لولهی جوهر خودکار، همان قسمت مخالف نوک خودکار، هیچ جوهری وجود ندارد. میتوانید از این قسمت لولهی خودکار برای بیرون کشیدن جک شکسته بهره ببرید. آن را با فشار وارد سوکت هدفونتان کنید و جک شکسته را بیرون بکشید. قطر لولهی خودکار باید به اندازهای باشد که به سختی جک شکسته را درون خود جای دهد و سپس آن را بیرون بکشد.
اگر چنین روشی کار نکرد میتوانید با استفاده از میخ انتهای لوله را کمی گشاد کنید تا مطمئن شوید که جک هدفون درون آن جای میشود. همچنین میتوانید انتهای لوله را کمی داغ کنید تا نرم شود، آن را درون سوکت گوشیتان کنید و سپس کمی منتظر بمانید تا سرد و سفت شود و سپس آن را بیرون بکشید.
اگر دستهایتان عملکرد بسیار دقیقی دارد میتوانید از چسب فوری یا چسب حرارتی در انتهای لولهی جوهر خودکارتان استفاده کنید. کمی از این چسب را به لوله بزنید و سپس همین کار را تکرار کنید.
در نهایت اینکه شاید به کمی فشار بیشتر نیاز دارید. اگر میتوانید چند سانتیمتر از لولهی خودکار را ببرید و آن را روی سوکت دستگاهتان قرار دهید. سپس با چیزی محکم (کفش یا دمپایی) روی آن بکوبید تا مطمئن شوید که جک هدفون شکسته درون لوله رفته است. وقتی از چنین چیزی مطمئن شدید جک را از گوشی بیرون بکشید.
2. انتهای دیگر جک هدفون را به چسب فوری آغشته کنید
اگر روش لولهی خودکار کار نکرد میتوانید از چسب فوری استفاده کنید. شاید میدانید که چسب فوری هرگز به سرعت پس از استفاده خشک نمیشود و باید کمی منتظر بمانید.
کمی منتظر بمانید تا چسب سفت شود. این مرحله برای انجام درست این عملیات بسیار ضروری است.
با استفاده از جسمی نازک تکهی کوچکی از چسب فوری را روی انتهای دیگر جک هدفون، همان تکهای که در گوشی گیر نکرده است، بگذارید. با توجه به نوع چسب فوری (و توضیحات روی بدنهی آن) کمی منتظر بمانید تا سفت شود و سپس آن را درون سوکت هدفون گوشیتان بگذارید. پس از 30 ثانیه آن را بیرون بکشید. اگر جک شکسته نیز بیرون آمد تبریک میگوییم.
بسیار مهم است که از مقدار ناچیزی از چسب فوری استفاده کنید. در غیر اینصورت ممکن است قسمت درونی سوکت به چسب آغشته شود و در آینده برایتان مشکلافرین شود. گوش پاککنی را به کمی الکل آغشته کنید کنید و درون سوکت هدفونتان را تمیز کنید.
3. با استفاده از پونز جک هدفون شکسته را بیرون بکشید
اگر روش سادهتری میخواهید میتوانید از یک پونز استفاده کنید، با استفاده از چکش آن را به حالت L در بیاورید.
گوشی یا تبلتتان را در دست بگیرید و پونز را وارد سوکت هدفون کنید. طوری این کار را انجام دهید که تیزی پونز به قسمت سیاه و پلاستیکی جک هدفون برخورد کند، پونز را فشار دهید و بچرخانید تا در آن قسمت فرو برود.
باید نوک پونز را کمی در این قسمت پلاستیکی فرو کنید. وقتی مطمئن شدید که به اندازهی کافی فرو رفته است سعی کنید جک شکسته هدفونتان را بیرون بکشید.
4. خلال دندان و چسب حرارتی
به نظرتان استفاده از ابزار دیگری که به اندازهی کافی باریک باشد و درون سوکت هدفون جای شود بهتر است؟ چطور است خلال دندان را امتحان کنید؟ از یک خلال دندان چوبی یا پلاستیکی و طویل استفاده کنید و مطمئن شوید طول آن به اندازهای هست که به انتهای جک هدفون شکسته برسد. انتهای خلال دندان را به کمی چسب حرارتی آغشته کنید و کمی منتظر بمانید تا سرد شود.
خلال دندان را به دقت وارد سوکت هدفون کنید تا به این جک شکسته برسد. کمی منتظر بمانید تا چسب سردتر و خشک شود. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود به سادگی میتوانید جک شکسته هدفونتان را بیرون بکشید.
5. گیرهی کاغذ داغ شده
هیچ چسبی در اختیار ندارید؟ حرارت میتوانید جایگزین خوبی باشد چون اغلب قسمت شکستهی جک هدفون همان قسمت سیاه و پلاستیکی است. برای بیرون کشیدن هدفونتان یک گیرهی کاغذ پیدا کنید و صافش کنید.
گیرهی کاغذ را با چیزی که عایق گرماست نگه دارید و قسمت انتهایی آن را گرما دهید. گوشیتان را بردارید و گیرهی گرمادیده را با دقت درون سوکت هدفون فرو کنید. کمی فشار دهید و منتظر بمانید تا پلاستیک سرد شود. اگر همه چیز خوب پیش برود میتوانید جک شکسته هدفونتان را بیرون بکشید.
6. گریپاستیک ابزار مخصوص بیرون کشیدن جک هدفون شکسته
اگر این روشها کارنکردند باید از روشی حرفهایتر بهره ببرید. گریپاستیک محصول کمپین موفقی در کیکاستارتر است و دقیقاً برای بیرون کشیدن جک هدفون شکسته تولید شده است.
گرچه قیمت آن کمی گران است ولی ارزانتر از پرداخت پول به تعمیرکار برای بیرون کشیدن جک هدفون است. همچنین اگر گوشیتان تحت گارانتی یا بیمه است شاید کمی ساخت باشد که به خاطر چنین مشکلی آن را برای شرکت ارسال کنید. استفاده از گریپاستیک میتواند شما را از این مشکلات نجات دهد.
استفاده از گریپاستیک آسان است. لولهی آن را وارد سوکت هدفون کنید، فشار دهید و سپس بیرون بکشید. گریپاستیک جک هدفون شکسته شما را بیرون میکشد.
زمان استفاده از هدفون بلوتوث است
اگر به هر دلیلی نتوانستید جک هدفون شکسته را بیرون بکشید نگران نباشید. ممکن است هنوز بلندگوهای گوشیتان کار کنند. فایلی صوتی را پخش کنید و از عملکرد بلندگوهایتان مطمئن شوید. اگر بلندگوها کار میکنند میتوانید راه حل دیگری را در نظر داشته باشید.
بلندگویتان از کار افتاده است؟ به این دلیل است که جک هدفون شکسته به گوشیتان میگوید که هدفون به گوشی متصل است و تا جایی که گوشیتان میداند در حال ارسال صدا به هدفون است. در این حالت تجربهای صامت از گوشیتان خواهید داشت که به خصوص هنگام تماسهای صوتی گوشیتان را بیاستفاده میکند. تا زمانی که جک هدفون را بیرون نکشید این مشکل رفع نمیشود.
در چنین شرایطی میتوانید از یک هدفون بلوتوث بهره ببرید.
احتمال شکستن هدفونهای ارزانتر بیشتر است
عموماً هدفونهای ارزانتر راحتتر میشکنند و جکهای ضعیفتری دارند. چنین ریسکی دوجانبه است، هم هدفونتان را از دست میدهید و هم به سوکت گوشیتان آسیب میرسانید. حتی با استفادهی معمولی از هدفونهای ارزان نیز ممکن است به چنین مشکلی دچار شوید. برای جلوگیری از چنین مشکلاتی بهتر است هنگام خرید سراغ هدفونهای باکیفیت و کمی گرانتر بروید.