گوگل حالت Dark Mode را به اندروید اضافه کرده که نهتنها ویژگی خیلی خوبی به نظر میرسد، بلکه به مصرف کمتر شارژ باتری نیز کمک میکند. کاربران اندروید سالهای سال از گوگل خواسته بودند که تم و یا حالت تاریک (Dark Mode) را به پلتفرم موبایلی اضافه کند. در اندروید اورئو، گوگل حالت تیره را بر اساس والپیپری که استفاده میکردید فعال میکرد. سپس این ویژگی را حذف کرده و اعلام نمود که به طور تصادفی آن را منتشر کرده است. با راهاندازی اندروید پای نهتنها ویژگی حالت تیره (Dark Mode) برگشته، بلکه به صورت دستی نیز میتوانید آن را تغییر دهید.
به جز نمای ظاهری، به چه دلیلی از حالت تیره (Dark Mode) استفاده میشود؟ به گفته گوگل، حالت Dark Mode باعث افزایش عمر باتری و مصرف کمتر شارژ باتری میشود. همهی فضای خالی سفیدی که تلفن شما از آن استفاده میکند به برق بیشتری نیاز دارد و در نتیجه، شارژ بیشتری از باتری شما مصرف میشود. رابطهای تیرهتر از برق کمتر استفاده کرده و شارژ کمتری از باتری شما را مصرف میکنند و در نتیجه عمر باتری افزایش مییابد.
فرایند فعال کردن حالت Dark Mode بر حسب نوع دستگاهی که دارید متفاوت خواهد بود، اما مراحل کلی که باید انجام دهید به شرح زیر است:
- قسمت تنظیمات برنامه را باز کرده و Display را انتخاب کنید.
- روی Advance بزنید و در صفحه به دنبال Device Theme بگردید.
- روی آن تپ کنید و حالت Dark را انتخاب کنید.
حال، وقتی کشوی برنامه یا صفحه تنظیمات فوری را ببینید حالت تیره را مشاهده خواهید کرد. در One UI سامسونگ که شامل اندروید پای است، حالت تیره برای برخی از دستگاهها وجود دارد. برای اینکه حالت Dark Mode را در دستگاههای One UI فعال کنید، باید به قسمت Settings > Display > Night Mode بروید و دکمهای تحت عنوان ” Turn on now” را پیدا کرده و به وضعیت روشن (On) تغییر دهید.
هر سازنده دستگاه، روش متفاوتی برای اجرای حالت تیره (Dark Mode) دارد. به عنوان مثال، سامسونگ از حالت تیره در تمام برنامههای خود استفاده میکند. اما برنامههای شخص ثالث مانند جیمیل یا کروم چنین تنظیماتی ندارند.